× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βιβλία μαζί με τα άλλα σας δώρα να προσφέρετε! Τα βιβλία είναι αυτά που θα μείνουν!

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*

Δημοσίευση 18/12/2021

Βιβλία μαζί με τα άλλα σας δώρα να προσφέρετε! Τα βιβλία είναι αυτά που θα μείνουν!

Κάθε χρόνο αυτές τις μέρες διαλέγω βιβλία για τα δώρα μου! Για τα παιδιά πάντα ένα βιβλίο μαζί με οτιδήποτε άλλο! Τουλάχιστον στην δική μου ζωή, αυτά είναι που έμειναν! Θυμάμαι μάλιστα και ποιος μου χάρισε ποιο! Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρώτο εξωσχολικό βιβλίο που μου χάρισαν, ένα υπέροχο βιβλίο για την ελληνική μυθολογία. Έτσι προτείνω λοιπόν και εσείς να δείτε ποια πρόταση μου σας ταιριάζει!

Όταν οι άγγελοι του χιονιού πετούν, της Ιρλανδέζας συγγραφέως πολλών βιβλίων, μας δίνει το πρώτο της βιβλίο για παιδιά, από πέντε ετών. Μητέρα τριών παιδιών η ίδια αποφάσισε να γράψει για τους μικρούς βιβλιόφιλους και μας έδωσε την υπέροχη αυτή ιστορία. Η εικονογράφηση της Daniela Jaglenka Terrazzini, που το ντύνει το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό! Η μετάφραση είναι της Τατιάνας Γαλάτουλα, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις διόπτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυτό το βιβλίο αποτυπώνεται η δύναμη και συνάμα η ευθραυστότητα της ζωής, αλλά και το αξιοθαύμαστο θάρρος ενός κοριτσιού να πλημμυρίσει με μαγεία το σπίτι του!

Σε όλους νομίζω έχει τύχει να ξυπνήσουμε ξαφνικά μες στη νύχτα χωρίς να ξέρουμε γιατί! Ίσως μας άγγιξε ο δικός μας άγγελος του χιονιού, που ήρθε να μας επισκεφτεί!
Η Σιλβί, ξυπνάει ξαφνικά ένα βράδυ και βλέπει το δωμάτιο της λουσμένο σε ένα ασημένιο φως και έναν παράξενο επισκέπτη δίπλα της. Άραγε αυτός είναι ο άγγελος που είχε φτιάξει στο χιόνι πέρυσι τον χειμώνα; Ο άγγελος του χιονιού! Ο άγγελος επέστρεψε κοντά της, με μια σημαντική αποστολή, μιας και η μικρή βρίσκεται σε κίνδυνο, να σώσει την ζωή της.Διαβάστε τους το, με σκέψη θετική!

Μάντρα, Μάντρα, τι μαγειρεύεις; Καιρό είχα να γελάσω διαβάζοντας ένα παιδικό βιβλίο και μάλιστα με μάγισσες και ξόρκια! Με πολύ χιούμορ γραμμένο από την Γιώτα Αλεξάνδρου, και μέσα από μια υπέροχη εικονογράφηση της Αιμιλίας Κονταίου. Από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.

Το θέμα εδώ είναι σοβαρό! Τι γίνεται όταν τα παιδιά δεν θέλουν να ακολουθήσουν τον επαγγελματικό δρόμο που χάραξαν οι γονείς τους! Εν προκειμένω η περίπτωση της μικρής πρωταγωνίστριας μας, που δεν ήθελε να γίνει μάγισσα και μάλιστα αρχιμάγισσα όπως η βραβευμένη μητέρα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας το διαβάσουμε! Ίσως μας βοηθήσει να δούμε τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία! Και μιας και είναι περίοδος ευχών, ας ευχηθούμε με όλη μας την αγάπη, τα παιδιά μας να ψάξουν και να βρουν το επάγγελμα που θα τα κάνει πραγματικά ευτυχισμένα!

Η πιο καλή απ’ όλες τις ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ Το βιβλίο αρχίζει και τελειώνει με την φράση «Είναι τυχερά όσα παιδιά έχουν γιαγιάδες. Αλλά είναι ακόμη πιο τυχερά όσα έχουν μια γιαγιά σαν τη δική μου!» Τι υπέροχη που είναι η σχέση αυτή η μαγική, με τις γιαγιάδες! Και όταν το ‘’του παιδιού μου το παιδί , δυό φορές παιδί μου’’ παίρνει σάρκα και οστά! Όταν έχουμε τον χρόνο, την ηρεμία και την σοφία των χρόνων να περνάμε με τα εγγόνια μας μοναδικές στιγμές και να χτίζουμε σχέσεις ζωής και αγάπης! Για μια τέτοια σχέση μας μιλά ο συγγραφέας ΜΑΚΗΣ ΤΣΙΤΑΣ και εικονογραφεί η ΚΙΑΡΑ ΚΑΡΑΠΕΛΕΖΕ, στην σειρά του Ψυχογιού, για παιδιά προσχολικής ηλικίας. (Από 2-4 ετών).
Τι πιο ωραίο από το να λέει ένα μικρό παιδί για την γιαγιά του, «Μαζί της πάντα περνάω υπέροχα: όταν πάμε στην παιδικά χαρά, όταν διαβάζουμε βιβλία ή βλέπουμε παλιές φωτογραφίες[…] Είναι από όλες τις γιαγιάδες η πιο καλή, κι εγώ την αγαπώ!»

Και τέλος ένα βιβλίο για ενηλίκους, στην σημερινή μου βιβλίο πρόταση. Συνταγές με… Ιστορία Μαρίκα Μητσοτάκη, τα κείμενα είναι της Εμμανουέλας Νικολαïδου, η επιμέλεια των κειμένων έχει γίνει από την Κατερίνα Μητσοτάκη. Δανείζομαι από το οπισθόφυλλο: Αναμνήσεις και στιγμιότυπα από μια ζωή πολυτάραχη και ταυτόχρονα συναρπαστική, άμεσα συνδεδεμένη με την πρόσφατη ιστορία του τόπου μας. Και μαζί, σε αυτό το ξεχωριστό βιβλίο, οι παραδοσιακές συνταγές της «κυρίας Μαρίκας», που αποτελούσαν πάντα μια ακαταμάχητη, γευστική αφορμή για να παραμένει ενωμένη η οικογένεια γύρω από το τραπέζι.Τα έσοδα της έκδοσης (Ψυχογιός), θα διατεθούν στο Κ.Υ.Α.Δ.Α. και στην κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος».

*Η Αθανασία Δαφιώτη είναι Δημοσιογράφος-Θεατρολόγος

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ

«Δεν πληρώνω ‑ Δεν πληρώνω» στο Μεσότοπο

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στις 8:00 το απόγευμα θα δοθεί η τελευταία παράσταση της πρώτης περιοδείας
ΘΕΑΤΡΟ

Μια ζωή «Οδυσσεβάχ» και… «Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο»!

Ένα μεγάλο χειροκρότημα για όλο το θίασο της ΠασπARTού από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Γιώργος Αρμένης σε παράσταση στη Λέσβο

«Χόρεψέ με πατέρα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο μαθητικός φακός ανέδειξε τα νησιά

Διαγωνισμό φωτογραφίας έκανε το Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης με 117 συμμετοχές
ΘΕΑΤΡΟ

Συμβολική προσφορά στον Φάρο του Πολιτισμού μας

Aπό θεατρικές ομάδες της Μυτιλήνης για το εγκαταλελειμμένο Αναγνωστήριο Αγιάσου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Πρόγραμμα σεμιναρίων και master classes

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ του Δήμου Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Μικρός Πρίγκιπας από το Αναγνωστήριο της Αγιάσου

Στα πλαίσια των εορτασμών για τα 130 χρόνια από την ίδρυση του
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για παιδιά με θέμα το σώμα

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΒΙΒΛΙΟ

Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους παρουσιάζεται

«Φόνος στο Υπόγειο της Βουλής» το νέο του βιβλίο- Εκδήλωση το Σάββατο 27 Απριλίου
ΘΕΑΤΡΟ

«Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου

Από τη Θεατρική Ομάδα πασπARTού Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 ώρα 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης