× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κραυγή απόγνωσης από τους συνταξιούχους της Λέσβου

«Οι συντάξεις μας έχουν καταντήσει προνοϊακά επιδόματα. Δεν αντέχουμε άλλο!»

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 14/12/2021

Κραυγή απόγνωσης από τους συνταξιούχους της Λέσβου

Ανάγλυφα περιέγραψαν την κατάσταση απόγνωσης στην οποία βρίσκονται με την ακρίβεια, τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και στα είδη βασικής κατανάλωσης οι συνταξιούχοι της Λέσβου στην συγκέντρωση που πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 14 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του παλιού Εργατικού Κέντρου Λέσβου.
Οι συνταξιούχοι του νησιού μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσων Δημοσίου - OAEE - ΙΚΑ - ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΝΑΤ – ΟΤΕ.
Αν και οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την παρουσία πολλών συνταξιούχων ωστόσο όσοι παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση απαίτησαν την στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, την απόδοση σε όλους τους συνταξιούχους της 13ης και 14ης σύνταξης και αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις. Παράλληλα ζήτησαν να τους αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020 – 2021 καθώς και να τους αποδοθούν τα αναδρομικά αφορολόγητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην αρχή της συγκέντρωσης τον λόγο πήρε ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ Βαγγέλης Χριστοδούλου όπου ανέφερε τα προβλήματα που βιώνουν οι συνταξιούχοι καθώς και το γεγονός ότι με τις πενιχρές συντάξεις που λαμβάνουν δεν μπορούν να επιβιώσουν.Παράλληλα ο κ.Χριστοδούλου έκανε γνωστό ότι 300.000 άνθρωποι σε όλη τη χώρα περιμένουν την έκδοση των συντάξεων τους ζώντας με τα ψίχουλα των έναντι που τους δίνουν κάθε μήνα.

«Έχουν μετατρέψει τις συντάξεις μας σε προνοϊακά επιδόματα. Οι άνθρωποι πραγματικά να πεινάνε. Κάνουμε συλλογή τροφίμων και μοιράζουμε κάθε σε εκείνους που περιμένουν να πάρουν σύνταξη εδώ και δυο χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Χριστοδούλου.
Μιλώντας στην κάμερα της ηλεκτρονικής εφημερίδας stonisi.gr ο πρόεδρος των συνταξιούχων Λέσβου του ΝΑΤ Στρατής Κόπανος τόνισε ότι «μας έχουν καταληστέψει και θέλουμε αυτά που μας έχουν πάρει δια της βίας.Όλες οι ανατιμήσεις στα προϊόντα που έχουν γίνει είναι ακόμα ένα κόψιμο της σύνταξης».

Από την μεριά του ο Χαράλαμπος Βούρος πρόεδρος των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «οι συντάξεις μας έχουν μείνει στάσιμες πάνω από δέκα χρόνια.Όταν πάμε στο σούπερ μάρκετ η σύνταξη φτάνει για 15 μέρες.Μετά προσπαθούμε να ζήσουμε τόσο πολύ φτωχά που δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε.Έρχεται το εγγόνι μας στην αγκαλιά και δεν μπορούμε να του δώσουμε γιατί δεν φτάνει η σύνταξη».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΥΓΕΙΑ

«Υποδοχή» στον Αδωνι ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο

Καλεί σωματεία και φορείς να θέσουν αιτήματα και διεκδικήσεις
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλινές εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αφορά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που θα εκδοθούν για τις εορτές του Πάσχα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Μετά την παρέλευση έξι μηνων αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΥΓΕΙΑ

«Να τα βάλετε με τα αφεντικά σας κ. Καλλιάνε, όχι με τους γιατρούς»

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μυτιληνιά, Μίρνα Φαφουτέλλη, που έχασε τον άντρα της απαντά στο ξέσπασμα οργής του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς