× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νέες συνεργασίες αναζητά η ΕΑΣ Λέσβου

Προτεραιότητες η αξιοποίηση του τυποποιητηρίου ελαιολάδου και του πυρηνελαιουργείου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/12/2021

Νέες συνεργασίες αναζητά η ΕΑΣ Λέσβου

Σε λίγες μέρες αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα το νεοεκλεγέν Δ.Σ. της ΕΑΣ Λέσβου και ένας από τους πρώτους στόχους του είναι να προχωρήσει σε συνεργασίες τόσο στον τομέα του τυποποιημένου ελαιολάδου όσο και στην επεξεργασία του ελαιοπυρήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τον τρόπο αυτό επιδιώκει η διοίκηση της Ένωση να αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις που έχει στο βιομηχανικό συγκρότημα στα Πάμφιλα Λέσβου. Αν προχωρήσουν οι συνεργασίες αυτές η ΕΑΣ Λέσβου, με έμμεσο τρόπο, θα αποκτήσει παραγωγική δραστηριότητα μετά από πολλά χρόνια αδράνειας.

Οι συζητήσεις για αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της  Ένωσης βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και πολλούς μήνες. Από ένα μικρό αριθμό συνεταιρισμών έχει εκφραστεί το ενδιαφέρον η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων να γίνει από τους συνεταιρισμούς, ώστε τα όποια κέρδη προκύψουν να δοθούν στους πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς του νησιού και μέσω αυτών στους συνεταιρισμένους αγρότες.

Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο σχεδιασμός αυτός είναι η έλλειψη των αναγκαίων κεφαλαίων που απαιτούνται για την λειτουργία των παραγωγικών μονάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα ο κ. Γιαζιτζόγλου βρίσκεται σε συζητήσεις με επιχειρηματίες του κλάδου (τοπικούς αλλά και από την ηπειρωτική Ελλάδα) για την αξιοποίηση παραγωγικών μονάδων της Ένωσης στην περιοχή των Παμφίλων. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως από το περασμένο καλοκαίρι έχει ολοκληρωθεί η συνεργασία της ΕΑΣ Λέσβου με τον επιχειρηματία κ. Κώστα Κολυβά δια μέσου της ΛΕΣΕΛ Α.Ε. Έτσι στην Ένωση επέστρεψαν τα σήματα τυποποιημένου ελαιολάδου που είχε στο παρελθόν όπως ήταν το Μυτιληνιώ και το Θεόφιλος.

Το φθινόπωρο η ΕΑΣ Λέσβου δέχθηκε προτάσεις για την ανάπτυξη νέων συνεργασιών στον τομέα του τυποποιημένου ελαιολάδου με την αξιοποίηση τόσο του τυποποιητηρίου όσο και των εμπορικών σημάτων που διαθέτει.

Η επαναλειτουργία του πυρηνελαιουργείου είναι ένα ακόμη ζήτημα που απασχολεί τον κ. Γιαζιτζόγλου. Ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη μονάδα φαίνεται ότι έχει εκδηλώσει ο επιχειρηματίας κ. Μυλωνάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο το εργοστάσιο αυτό για να καταστεί λειτουργικό εκ νέου απαιτείται να γίνουν σημαντικές επενδύσεις. Οι πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις αναφέρουν πως θα απαιτηθεί επένδυση περί των 500.000 ευρώ. Άλλες πιο συντηρητικές εκτιμήσεις αναφέρουν πως απαιτούνται κεφάλαια που προσεγγίζουν τα 2 εκατ. Ευρώ.

Κρίσιμο ζήτημα είναι οι όποιες κινήσεις αξιοποίησης του βιομηχανικού συγκροτήματος να λειτουργούν θετικά για τους ελαιουργικούς συνεταιρισμούς του νησιού και τους ελαιοπαραγωγούς μέλη τους.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ελαφρά μείωση της δηλωμένης ανεργίας το Μάρτιο στο Βόρειο Αιγαίο

Γυναίκες το 65% των ανέργων της χώρας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

«Καμπάνες» σε 11 επιχειρήσεις για «μαϊμού» εκπτώσεις

Aνάμεσα τους και η επιχείρηση αθλητικών ειδών Cosmos Sport που έχει υποκατάστημα στη Μυτιλήνη
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανω κάτω οι πληρωμές των συνδεδεμένων επιδοτήσεων

Έκλεισε η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για να γίνουν πληρωμές αλλά θα ανοίξει ξανά για την υποβολή κι άλλων δικαιολογητικών. Δεν πιάνει τον στόχο καταβολής 700 εκατ. ευρώ ως το Πάσχα ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Welcome» Μητσοτάκη στους Τούρκους από τη Μυτιλήνη

«Είμαστε από την επιτροπή υποδοχής» τόνισε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός στα αγγλικά, στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Εκτενής συζήτηση για το καθεστώς ενίσχυσης του κόστους μεταφοράς των ζωοτροφών

Κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί, έμποροι ζωοτροφών και μεταφορείς της Λέσβου ζητούν αύξηση της ενίσχυσης για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους μεταφορά των ζωοτροφών στα νησιά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του Aqua Blue

Δείτε τις ώρες αναχώρησης από Λαύριο και Καβάλα του πλοίου που θα εξυπηρετεί την άγονη γραμμή της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αγανάκτηση για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στη Λήμνο

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας από τον Έπαρχο Λήμνου, την Δήμαρχο Λήμνου και τον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΓΟΡΑ

Πασχαλινό ωράριο στην αγορά της Μυτιλήνης

Ξεκινά την Κυριακή των Βαΐων όπου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία