× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στόχος, το άνοιγμα της κρουαζιέρας στη Λέσβο

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Περιφέρεια, με αφορμή την προσέγγιση του κρουαζιεροπλοίου Norwegian Getaway με 1.729 επιβάτες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/11/2021

Στόχος, το άνοιγμα της κρουαζιέρας στη Λέσβο

Συνέντευξη τύπου με αφορμή την έλευση κρουαζιεροπλοίου αύριο Τρίτη στις 7:30 το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης, έδωσαν, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, μαζί με τον τουριστικό πράκτορα Ηλία Πίκουλο, τον πρόεδρο των τουριστικών πρακτόρων Παναγιώτη Χατζηκυριάκο, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλη Μυρσινιά, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Γιάννη Μουτζούρη και τον αντιπρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου Κώστα Παπαδόπουλο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημείωσε ο Κώστας Μουτζούρης, τα μηνύματα από το μέτωπο της κρουαζιέρας, δείχνουν ότι σταδιακά μπαίνει η Λέσβος ξανά στο παιχνίδι και ότι μπορεί τα επόμενα χρόνια να αποτελέσει δημοφιλή προορισμό για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Ωστόσο σημείωσε, στόχος είναι η αύξηση του μέσου όρου των χρημάτων που αφήνει ο κάθε επισκέπτης κρουαζιέρας στην αγορά και στην οικονομία του νησιού κατά τις ώρες επίσκεψής του. Πρόσθεσε δε, ότι αυτό το ποσό τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί σημαντικά στα ελληνικά λιμάνια.

Το κρουαζιερόπλοιο όπως ανέφερε ο Ηλίας Πίκουλος, φτάνει αύριο  το πρωί με 1.729 επιβάτες και 1.549 άτομα πλήρωμα. «Ανάμεσά στους επισκέπτες περιλάμβάνονται και αρκετοί  Έλληνες, οι οποίοι επιβιβάστηκαν από τη Ρόδο με στόχο να επισκεφθούν θρησκευτικά προσκηνύματα του νησιού. 

Είμαι αισιόδοξος σημείωσε ο Ηλίας Πίκουλος ότι τα επόμενα χρόνια, εφόσον ξεπεραστεί και ο κορονοϊός, θα έχουμε αύξηση των προσεγγίσεων στη Λέσβο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο της συζήτησης των φορέων που έγινε για το ζήτημα της κρουαζιέρας, τόσο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Μυρσινιάς όσο και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Μουτζούρης, δήλωσαν τη διάθεση των φορέων που εκπροσωπούν να προσπαθήσουν  για την καλύτερη δυνατή ανάπτυξη της κρουαζιέρας και της προσέλκυσης περισσότερων προσεγγίσεων. 

Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά οι φορείς της αγοράς και του Επιμελητηρίου, αύριο θα μοιράσουν μικρά δώρα και χάρτες στους επισκέπτες ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος έχει προσλάβει ειδικά για την περίσταση ξεναγό, για όσους επισκέπτες θα επιλέξουν να μείνουν στην πόλη, προκειμένου να τους ξεναγήσει στο βασικό ιστό της Μυτιλήνης γύρω από την Ερμού και την προκυμαία.

Δείτε αναλυτικά τις τοποθετήσεις των φορέων για την κρουαζιέρα στο βίντεο που ακολουθεί 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ελαφρά μείωση της δηλωμένης ανεργίας το Μάρτιο στο Βόρειο Αιγαίο

Γυναίκες το 65% των ανέργων της χώρας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

«Καμπάνες» σε 11 επιχειρήσεις για «μαϊμού» εκπτώσεις

Aνάμεσα τους και η επιχείρηση αθλητικών ειδών Cosmos Sport που έχει υποκατάστημα στη Μυτιλήνη
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανω κάτω οι πληρωμές των συνδεδεμένων επιδοτήσεων

Έκλεισε η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για να γίνουν πληρωμές αλλά θα ανοίξει ξανά για την υποβολή κι άλλων δικαιολογητικών. Δεν πιάνει τον στόχο καταβολής 700 εκατ. ευρώ ως το Πάσχα ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Welcome» Μητσοτάκη στους Τούρκους από τη Μυτιλήνη

«Είμαστε από την επιτροπή υποδοχής» τόνισε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός στα αγγλικά, στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Εκτενής συζήτηση για το καθεστώς ενίσχυσης του κόστους μεταφοράς των ζωοτροφών

Κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί, έμποροι ζωοτροφών και μεταφορείς της Λέσβου ζητούν αύξηση της ενίσχυσης για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους μεταφορά των ζωοτροφών στα νησιά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του Aqua Blue

Δείτε τις ώρες αναχώρησης από Λαύριο και Καβάλα του πλοίου που θα εξυπηρετεί την άγονη γραμμή της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αγανάκτηση για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στη Λήμνο

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας από τον Έπαρχο Λήμνου, την Δήμαρχο Λήμνου και τον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΓΟΡΑ

Πασχαλινό ωράριο στην αγορά της Μυτιλήνης

Ξεκινά την Κυριακή των Βαΐων όπου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία