× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ακριβό το πετρέλαιο θέρμανσης στη Λέσβο, φθηνότερο σε Χίο και Σάμο

Ξεκίνησαν οι πρώτες παραγγελίες σε Μυτιλήνη και χωριά με ποσότητες από 300 έως 500 λίτρα

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 27/10/2021

Ακριβό το πετρέλαιο θέρμανσης στη Λέσβο, φθηνότερο σε Χίο και Σάμο

Ξεκίνησε δειλά δειλά η κίνηση στην αγορά του πετρελαίου θέρμανσης στη Λέσβο με τα πρατήρια να δέχονται ήδη τις πρώτες παραγγελίες τόσο στην πόλη της Μυτιλήνης όπως και στα χωριά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρουν οι πρατηριούχοι τα πρώτα τηλέφωνα χτύπησαν στις αρχές τις εβδομάδας,  που διανύουμε και αφορούσαν παραγγελίες από 300 έως 500 λίτρα και σε κάποιες περιπτώσεις, λίγες ωστόσο,  παραγγελίες που αφορούσαν ολόκληρο τόνο.

Στην πόλη της Μυτιλήνης η πλειοψηφία των παραγγελιών αφορά μονοκατοικίες και μεμονωμένα νοικοκυριά αφού όπως επισημαίνουν οι πολυκατοικίες έχουν σταματήσει εδώ και χρόνια να προμηθεύονται πετρέλαιο λόγω διαφωνιών μεταξύ των ενοίκων.

Το ενδιαφέρον ωστόσο, σημειώνουν εξακολουθεί να είναι υποτονικό κάτι που όπως λένε οφείλεται από τη μία πλευρά στον καλό καιρό και τις υψηλές θερμοκρασίες και από την άλλη στην αυξημένη τιμή του προϊόντος το οποίο σε σύγκριση με πέρυσι πωλείται κατά μέσο όρο 40 λεπτά πιο ακριβά. Ξεκάθαρη εικόνα για την κίνηση στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης θα έχουμε μέσα στο Νοέμβριο όπου θα ξεκινήσουν τα πρώτα κρύα και όσοι καταναλωτές χρησιμοποιούν το πετρέλαιο ως κύρια πηγή θέρμανσης θα σπεύσουν να εφοδιαστούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα στη Λέσβο σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης η τιμή στα 41 πρατήρια που διαθέτουν αυτή τη στιγμή πετρέλαιο θέρμανσης ξεκινά από 1,17 ευρώ και φτάνει έως 1,22 ευρώ το λίτρο. Χαμηλότερη είναι η τιμή στην πόλη της Μυτιλήνης και σε ορισμένα χωριά της Δυτικής Λέσβου ωστόσο παρατηρείται αυξημένη τιμή σε πρατήρια στις  Δημοτικές Ενότητες Πολιχνίτου, Ερεσού Αντίσσης και Μήθυμνας και Πέτρας.

 Συγκριτικά με τη Λέσβο τώρα, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης πωλείται πιο φθηνά ως προς την ανώτατη τιμή της τόσο στη γειτονική μας Χίο όσο και στη Σάμο.

Ειδικότερα στη Χίο η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινά από 1,18 ευρώ  και φτάνει έως 1,19 ευρώ το λίτρο στα 37 πρατήρια που έχουν διαθέσιμο προϊόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Σάμο η τιμή ξεκινάει από 1,148 και φτάνει έως 1,19 στα 18 πρατήρια που διαθέτουν αυτή την στιγμή πετρέλαιο θέρμανσης.

Το ακριβότερο πετρέλαιο θέρμανσης διαθέτουν όπως είναι φυσικό τα μικρότερα νησιά του Βορείου Αιγαίου, η Λήμνος και η Ικαρία όπου η τιμή αγγίζει ακόμη και το 1,36 ευρώ το λίτρο.

Συγκεκριμένα στη Λήμνο η τιμή του πετρελαίου ξεκινά από 1,32 ευρώ και φτάνει ενώ  1,35 ευρώ το λίτρο στα 14 πρατήρια που διαθέτουν προϊόν ενώ στην Ικαρία η χαμηλότερη τιμή είναι 1,33 ευρώ το λίτρο και η υψηλότερη 1,36 ευρώ το λίτρο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΟΡΑ

«Καμπάνες» σε 11 επιχειρήσεις για «μαϊμού» εκπτώσεις

Aνάμεσα τους και η επιχείρηση αθλητικών ειδών Cosmos Sport που έχει υποκατάστημα στη Μυτιλήνη
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανω κάτω οι πληρωμές των συνδεδεμένων επιδοτήσεων

Έκλεισε η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για να γίνουν πληρωμές αλλά θα ανοίξει ξανά για την υποβολή κι άλλων δικαιολογητικών. Δεν πιάνει τον στόχο καταβολής 700 εκατ. ευρώ ως το Πάσχα ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Welcome» Μητσοτάκη στους Τούρκους από τη Μυτιλήνη

«Είμαστε από την επιτροπή υποδοχής» τόνισε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός στα αγγλικά, στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Εκτενής συζήτηση για το καθεστώς ενίσχυσης του κόστους μεταφοράς των ζωοτροφών

Κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί, έμποροι ζωοτροφών και μεταφορείς της Λέσβου ζητούν αύξηση της ενίσχυσης για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους μεταφορά των ζωοτροφών στα νησιά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του Aqua Blue

Δείτε τις ώρες αναχώρησης από Λαύριο και Καβάλα του πλοίου που θα εξυπηρετεί την άγονη γραμμή της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αγανάκτηση για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στη Λήμνο

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας από τον Έπαρχο Λήμνου, την Δήμαρχο Λήμνου και τον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΓΟΡΑ

Πασχαλινό ωράριο στην αγορά της Μυτιλήνης

Ξεκινά την Κυριακή των Βαΐων όπου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στις άγονες του Βορείου Αιγαίου μπαίνει το πλοίο Διαγόρας

Δείτε μέχρι πότε θα αντικαταστήσει το Blue Star Myconos
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ