× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Με πειθαρχικό απαντά ο Κύτελης στις καταγγελίες της!

Καταθέτει σήμερα στην προκαταρκτική έρευνα εναντίον προϊσταμένου της και ο Δήμαρχος την καλεί σε απολογία- Είναι απόπειρα συγκάλυψης κ. Κύτελη;

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 26/10/2021

Με πειθαρχικό απαντά ο Κύτελης στις καταγγελίες της!

Απίστευτη κι όμως αληθινή τροπή παίρνει η υπόθεση για τις μία από τις δύο εργαζόμενες που κατήγγειλαν ψυχολογικό πόλεμο, παραβιαστική και σεξιστική συμπεριφορά, κατά ανώτερου υπαλλήλου του Δήμου Μυτιλήνης με επώνυμη συνέντευξή τους σε βίντεο στο «Ν». Ή όπως το λέει η λαϊκή ρήση… Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενώ χτες και σήμερα η Δέσποινα Κ. και η Καλλιόπη Ψ. μόνιμες υπάλληλοι του Δήμου Μυτιλήνης στον τομέα της αποκομιδής απορριμμάτων, καταθέτουν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διερευνάται «αν και εφόσον» ισχύουν τα όσα καταγγέλλουν εδώ και μήνες για παραβιαστική συμπεριφορά, και πλέον εγγράφως με αναφορά τους, στην Καλλιόπη έφτασε το περιβόητο… «ραβασάκι!».

Συγκεκριμένα, με υπογραφή του Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη η Καλλιόπη, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που εξασφάλισε το «Ν», καλείται σε «απολογία για διάπραξη πειθαρχικών παραπτωμάτων»! Δηλαδή ο ισχυρισμός Δημάρχου είναι ότι τα παραπτώματα έχουν γίνει και είναι και περισσότερα από ένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναρωτιέται κανείς αν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αυτά τα «παραπτώματα», διεπράχθησαν ακριβώς τις επόμενες ημέρες από τη στιγμή που η Καλλιόπη έδωσε την έγγραφη αναφορά όπου καταγγέλλει μπούλινγκ, σεξιστική και παραβιαστική συμπεριφορά!

Αναρωτιέται κανείς επίσης αν είναι τυχαίο το ότι αυτή η «κλήση σε απολογία» έφτασε στα χέρια της, μία ημέρα πριν η Καλλιόπη προσέλθει για κατάθεση στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που εδέησε ο Δήμος να προβεί μετά τα δημοσιεύματα και το σχετικό βίντεο συνέντευξη στο «Ν». Γιατί, χτες Δευτέρα έλαβε την κλήση σε απολογία, και σήμερα, Τρίτη το μεσημέρι καταθέτει για τις καταγγελίες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την «κλήση σε απολογία» και τις κείμενες διατάξεις που επικαλείται το έγγραφο του Στρ. Κύτελη, η Καλλιόπη Ψ., μητέρα τριών παιδιών που δουλεύει στην χωματερή, κατηγορείται για «παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος», καθώς και για «αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και τι ακριβώς «διέπραξε» η Καλλιόπη σύμφωνα με την κλήση σε απολογία του Δημάρχου Μυτιλήνης; Στις 13 Οκτωβρίου (σ.σ. μία ημέρα αφού υπέβαλε η εργαζόμενη την έγγραφη αναφορά- καταγγελία) κατηγορείται ότι στις 6 το πρωί στην περιοχή της Ακαδημίας, δεν πραγματοποίησε «σωστή αποκομιδή απορριμμάτων με αποτέλεσμα την ατελή κένωση των κάδων»! Κατηγορείται δηλαδή μόνη της από όλο το συνεργείο για την ατελή κένωση των κάδων.

Και δεύτερον κατηγορείται ότι τις επόμενες ημέρες μετά την έγγραφη αναφορά καταγγελία κατά του προϊσταμένου τους, «στις συναντήσεις σας με την αναπληρώτρια προϊσταμένη της Δ/νσης Καθαριότητας και ανακύκλωσης είχατε προσβλητική και υποτιμητική συμπεριφορά στην υπηρεσία που είχατε τοποθετηθεί».

Η «ανάρμοστη συμπεριφορά»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμίζουμε ότι μετά την έγγραφη καταγγελία των δύο εργαζομένων για ψυχολογικό πόλεμο, η υπηρεσία -αντί να απομακρύνει άπαντες και να ξεκινήσει την προκαταρκτική εξέταση, που ούτως ή άλλως φέρεται να καθυστέρησε, εφόσον υπήρχαν προφορικές καταγγελίες ολόκληρους μήνες πριν- άλλαξε πόστο στις δύο γυναίκες. Μάλιστα άφησε τον «ανώτερο» με το επιχείρημα του κ. Κουντουρέλλη ότι δεν υπήρχε αντικαταστάτης.

Όταν οι δύο γυναίκες διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την αλλαγή του πόστου τους, ερμηνεύοντάς την ως ξεκάθαρη «τιμωρία» που εξέφρασαν όσα υφίσταντο, κλήθηκαν να υπογράψουν ένα χαρτί. Το έγγραφο αυτό, μας είχαν πει οι ίδιες στη συνέντευξη που παραχώρησαν προ ημερών, έλεγε ότι ήθελαν να παραμείνουν στο πόστο τους στην αποκομιδή απορριμμάτων (σ.σ. αφού δεν ήθελαν να χάσουν τα νυχτερινά και άλλα επιδόματα) και να αναιρούν επί της ουσίας την καταγγελία που έκαναν για τον άλλον υπάλληλο. Η Δέσποινα μας είπε ότι πιέστηκε και το υπέγραψε, ενώ η Καλλιόπη αρνήθηκε και εύλογα εικάζει ότι περί αυτή της «ανάρμοστης συμπεριφοράς» προχώρησε σε… πειθαρχικό παράπτωμα.

Είναι πολλά τα ερωτήματα που τίθενται και η Δημοτική Αρχή οφείλει να απαντήσει. Τι επιχειρεί να κάνει με την κλήση σε απολογία ο κ. Κύτελης, ενώ προχωρά η ένορκη προκαταρκτική εξέταση; Ας μην ξεχνάμε ότι όλοι, μα όλοι, νίπτουν τας χείρας τους μέχρι αυτή την εξέταση. Η αντιδήμαρχος Καθαριότητας που είχε επικαλεστεί το φύλο της, θα πάρει θέση;

Θυμίζουμε τι είχαν καταγγείλει οι δύο εργαζόμενες 10 ημέρες πριν, όταν σήμερα η μία εξ αυτών οδηγείται και σε απολογία...

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έρχεστε να θαυμάσετε τα αποτελέσματα της καταστροφικής σας πολιτικής;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου «υποδέχεται» τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εκσυχρονίζεται ο Παιδικός Σταθμός Παμφίλων

Δημοπρατείται από το Δήμο Μυτιλήνης το έργο προσαρμογής του στις προδιαγραφές του ΠΔ 99/2017
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στις άγονες του Βορείου Αιγαίου μπαίνει το πλοίο Διαγόρας

Δείτε μέχρι πότε θα αντικαταστήσει το Blue Star Myconos
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ