× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ακόμη μαζεύουν μπάζα στη Βρίσα

Υπολείπονται περίπου 70 σπίτια για να ολοκληρωθεί η αποκομιδή των μπαζών στο σεισμόπληκτο οικισμό. Αναμένεται επέκταση της εργολαβίας

Δημοσίευση 5/10/2021

Ακόμη μαζεύουν μπάζα στη Βρίσα

Την επέκταση της εργολαβίας για την αποκομιδή των μπαζών στο σεισμόπληκτο οικισμό της Βρίσας, ζήτησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κοινότητας Στρατής Παράκοιλας και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου  από το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Τρίτη) το πρωί. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρόντες στη συνάντηση ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Γελαγώτης και η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Ασανούλα Γιαννή – Κοκκινέλλη.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο «Ν» ο πρόεδρος της Βρίσας, Στρατής Παράκοιλας, η υφιστάμενη εργολαβία για την αποκομιδή των μπαζών συνολικού προϋπολογισμού 500 χιλιάδων ευρώ περίπου, ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες και επαρκεί για να μαζευτούν τα υπολείμματα από 5 σπίτια.

«Η εργολαβία που ολοκληρώνεται σήμερα, σημειώνει ο Στρατής Παράκοιλας, είναι η δεύτερη κατά σειρά, είχε προηγηθεί η πρώτη με 1,5 εκατομμύριο προϋπολογισμό και σήμερα απομένουν περίπου 200 χιλιάδες ευρώ από το συνολικό προϋπολογισμό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απόμένουν μαζί με τα δυσπρόσιτα περίπου 70 σπίτια στα οποία δεν έχουν μαζευτεί ακόμη τα μπάζα». 

Η εργολαβία αυτή, όπως τόνισε ο Στρ. Παράκοιλας, πιθανόν θα πρέπει να γίνει από το Δήμο Μυτιλήνης, αφού πρόκειται για έργο αρμοδιότητας του διάδοχου αυτοδιοικητικού σχήματος  του πρώην Δήμου Λέσβου που έχει καταργηθεί. 

Στο πλάισιο της συζήτησης με τον Ταξιάρχη Βέρρο ο κοινοτάρχης Βρίσας έθεσε και άλλα ζητήματα που αφορούν το σεισμόπληκτο οικισμό, όπως το σχολείο και την αποκατάσταση των κοινοτικών - δημοτικών κτιρίων καθώς και θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ