× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το πάρκο που σκοτώναμε ...

Λίγους μήνες μετά την ανάπλαση του πάρκου της Αγίας Ειρήνης που στοίχισε σχεδόν 500.000 ευρώ, οι πολίτες και οι επισκέπτες αντικρίζουν τεχνικές αστοχίες και εικόνα παραμέλησης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 29/9/2021

Το πάρκο που σκοτώναμε ...

Το πάρκο της Αγίας Ειρήνης ανέκαθεν αποτελούσε δημοφιλή χώρο ψυχαγωγίας   και χαλάρωσης μικρών και μεγάλων στην πόλη της Μυτιλήνης με δεδομένο ότι διαθέτει χώρο πρασίνου με παγκάκια, παιδική χαρά αλλά και αναψυκτήριο για να απολαύσει κανείς τον καφέ με την παρέα του όλες τις ώρες της ημέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την πρόσφατη ανακαίνιση - ανάπλαση του πάρκου, οι πολίτες της Μυτιλήνης ίσως περίμεναν να δουν μια διαφορετική εικόνα του χώρου, ο οποίος δυστυχώς μετά το 2015 υποβαθμίσθηκε σημαντικά και σταδιακά έως το 2019 εγκαταλείφθηκε στη μοίρα του.

Δυστυχώς όμως και η σημερινή εικόνα του πάρκου, αν και λίγο βελτιωμένη από αυτή πριν την ανάπλαση, εξακολουθεί να έχει πολλά προβλήματα και πολλές αδυναμίες. Σε κάθε περίπτωση η σημερινή εικόνα του πάρκου – η αναπλασμένη εικόνα δηλαδή-  στοίχησε στον Έλληνα και ευρωπαίο φορολογούμενο, αφού έγινε με χρήματα ΕΣΠΑ, 480.000 ευρώ, σύμφωνα με τον επίσημο προϋπολογισμό του έργου.

Ο φωτογραφικός φακός του «Ν» για του λόγου το αληθές κατέγραψε ορισμένα στραβά και παράξενα στο ανακαινισμένο πάρκο της πόλης μας τα οποία ίσως η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τον εργολάβο θα έπρεπε να τα διορθώσει το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώτη παρατήρηση που κάνει κανείς μπαίνοντας στο χώρο της παιδικής χαράς, είναι ότι τα όργανα που έχουν τοποθετηθεί εκεί είναι στην πλειοψηφία τους τα παλιά όργανα τα οποία έχουν επισκευασθεί κάπως – μπορεί και όχι- κι έχουν βαφτεί με άλλα χρώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα περίμενε κανείς στο πλαίσιο της ανάπλασης αν μη τι άλλο να αγοραστούν και να τοποθετηθούν νέα όργανα και τα παλιά ίσως να δοθούν σε κάποιο σχολείο ή σε κάποιο άλλο περιφερειακό πάρκο της Μυτιλήνης. Αυτό ωστόσο ίσως να μην προβλεπόταν από τη μελέτη του έργου, αν και θα έπρεπε, οπότε ας μην το θίξουμε περεταίρω. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εδώ βλέπουμε τη βρύση του πάρκου η οποία δυστυχώς αν και πρόσφατα προφανώς τοποθετήθηκε, δεν προβλέφθηκε φρεάτιο για φεύγουν τα νερά. Το αποτέλεσμα αυτής της τεχνικής αστοχίας είναι να σαπίσουν τα πλακάκια γύρω από αυτή.

Στο ίδιο πλαίσιο και το συντριβάνι του πάρκου το οποίο να σημειώσουμε ότι όταν λειτουργεί είναι ιδιαίτερα καλαίσθητο. Ωστόσο και πάλι η τοποθέτησή του είχε τεχνικές αστοχίες οι οποίες έχουν προκαλέσει φθορές γύρω από την κατασκευή, προφανώς από τα νερά που πέφτουν.

 

Επιπλέον η ξύλινη καγκελόπορτα παρατηρούμε στην εικόνα είναι ξεχαρβαλωμένη από τη μία πλευρά. Ίσως θα έπρεπε εγκαίρως να επισκευαστεί γιατί αν παραμείνει σε αυτή την κατάσταση σύντομα βγει τελείως από τη θέση της, ενώ εγκυμονεί κινδύνους γενικά για την ασφάλεια των παιδιών που παίζουν εκεί. 

Στις ακαταστασίες του πάρκου, θα μπορούσε να προσθέσει κανείς τα χόρτα που σε ορισμένα σημεία έχουν μεγαλώσει αρκετά και ίσως οι υπηρεσίες του Δήμου θα έπρεπε να φροντίσουν για την κοπή τους. Ο καιρός ακόμη είναι καλός και μέσα στο πάρκο παίζουν πολλά παιδιά κάθε ηλικίας. Τα ανεξέλεγκτα χόρτα ως γνωστόν συγκεντρώνουν έντομα, ζωύφια και ερπετά τα οποία ενίοτε μπορεί να είναι και επικίνδυνα.

Και αν τελικά ασχοληθεί κανείς σοβαρά με τον ευπρεπισμό του πάρκου, καλό θα ήταν να φροντίσει και να τον καθαρισμό της εγκατάστασης που βλέπετε στην εικόνα, η οποία έχει πέσει θύμα πειραματικών καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων.   

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Πρώτο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για το νέο δρόμο που εγκαινιάστηκε χτες Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δημήτρης Μοιρασγεντής νέος Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Επίσημη πρώτη χθες Παρασκευή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής όπου έγινε η στελέχωση των οργάνων και ο προγραμματισμός της πολιτικής δουλειάς του κόμματος εν όψει των Ευρωεκλογών
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Τα «μωβ ποτάμια» του ανοιξιάτικου Μoλύβου

Η πανδαισία των σαλκιμιών!
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο Κασσελάκης το Σάββατο 27 Απριλίου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επισκεφτεί το νησί στα πλαίσια της δεκαήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη