× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Υποψήφιος δήμαρχος και τη νέα τετραετία

Στην αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Δυτικής Λέσβου, στα έργα, στα προβλήματα και στις σχέσεις του με Κύτελη και Αθανασίου αναφέρθηκε ο Ταξιάρχης Βέρρος

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 27/9/2021

Υποψήφιος δήμαρχος και τη νέα τετραετία

Την πρόθεσή του να ολοκληρώσει το έργο που έχει ξεκινήσει στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου οράματος για την ανάπτυξη του Δήμου Δυτικής Λέσβου, εξέφρασε μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

Ο Ταξιάρχης Βέρρος σε μια χειμαρρώδη αποτύπωση της πορείας του μέχρι σήμερα στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, ανακοίνωσε ότι θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος και ότι δεν ενδιαφέρεται για κάποιο άλλο αξίωμα. Όπως είπε, αγαπά τον τόπο , το νησί και θέλει ο ίδιος, τα παιδιά του και οι νέοι άνθρωποι να ζήσουν σε αυτό.

Αναφερόμενος ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου στο ζήτημα που έχει ανακύψει με το δρόμο Καλλονής – Πέτρας, μετά τις προσφυγές κτηνοτρόφων της περιοχής και τη διαπίστωση ότι τμήμα του δρόμου ταυτίζεται με το φράγμα Τσικνιά, επισήμανε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό, ωστόσο πρόσθεσε σε σύσκεψη που έγινε στο αρμόδιο Υπουργείο ελήφθη απόφαση να γίνουν τροποποιήσεις της μελέτης του δρόμου και το έργο να ξεκινήσει τον Ιανουάριο.

«Υπάρχει μια ολόκληρη διαδικασία για την αλλαγή μίας μελέτης και μάλιστα ανακύπτουν και ζητήματα που σχετίζονται με νέες απαλλοτριώσεις, αδειοδοτήσεις κ.λπ. αφού μιλάμε για μια εντελώς νέα χάραξη. Δεν προσκλήθηκα να συμμετάσχω στη σύσκεψη, δεν γνωρίζω το λόγο, ωστόσο άκουσα τις ανακοινώσεις που έγιναν από τον αντιπρόεδρο της βουλής Χαράλαμπο Αθανασίου. Το χρονοδιάγραμμα που δόθηκε για τον Ιανουάριο πιθανόν να τηρηθεί όμως οι διαδικασίες είναι πολλές και θα πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου να τρέξουν πολύ γρήγορα».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Ταξιάρχης Βέρρος αναφέρθηκε στα έργα που πραγματοποιούνται από το Δήμο αυτή την περίοδο σημειώνοντας ότι συνεχίζονται όλα τα προηγούμενα που είχαν προγραμματισθεί από τη Δημοτική Αρχή Λέσβου, ενώ σχεδιάζονται και νέα έργα τα οποία θα ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα το επόμενο διάστημα.

«Δεν ξέρω αν τα έργα έχουν πατρότητα, σημείωσε. Από τη στιγμή που σχεδιάζεται όμως έως τη στιγμή που υλοποιείται περνά από πολλά στάδια. Πιστεύω ότι δικαίωμα στην πατρότητα ενός έργου έχει εκείνος που υλοποιεί τη μελέτη, που το εντάσσει σε ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα και που στη συνέχεια προχωρά τη διαδικασία της δημοπράτησης. Αυτή τη στιγμή υλοποιούνται πολλά νέα έργα στο Δήμο Δυτικής Λέσβου τα οποία θα δημοπρατηθούν έως το τέλος του χρόνου. Στόχος μας είναι μέσα από ένα συνολικό προγραμματισμό που θα αγγίζει όλες τις πτυχές της οικονομίας και της καθημερινότητας  να δημιουργήσουν συνθήκες κατάλληλες για την ανάπτυξη του τόπου και την συγκράτηση του πληθυσμού. Δίνουμε βάση σε έργα που σχετίζονται με τη βατότητα των δρόμων, την αγροτική οδοποιία, την εκπαίδευση, την αξιοποίηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, των ιαματικών πηγών, της γεωθερμίας. Όλα αυτά είναι ένα σύνολο δράσεων και δραστηριοτήτων οι οποίες θα βοηθήσουν σημαντικά το δήμο μας τα επόμενα χρόνια».

Αναφερόμενος ο Ταξιάρχης Βέρρος στις σχέσεις του με το Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπο Αθανασίου, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχουν διαφορές σε προσωπικό επίπεδο αλλά κυρίως διαφωνίες για τη διαχείριση επιμέρους ζητημάτων.

«Με το βουλευτή Χαρ. Αθανασίου δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στις προσωπικές μας σχέσεις. Υπάρχουν ίσως διαφωνίες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αν βρεθούμε έξω δεν θα μιλήσουμε. Σε μία περίπτωση που ζητήσαμε τη βοήθειά του για ένα έργο στο Ελλάδα 2021 μας στήριξε και η υπόθεσή μας προχώρησε. Αυτό δείχνει ότι αν υπάρχει διάθεση για συνεργασία τα υπόλοιπα μπορούμε να τα βρούμε στην πορεία».

Σε ότι αφορά τις σχέσεις των δύο δήμων, ο Ταξιάρχης Βέρρος σημείωσε ότι ακόμη και τώρα καλεί το Δήμαρχο Μυτιλήνης να συζητήσουν και να συμφωνήσουν σε επιμέρους ζητήματα όπως είναι το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, η ΔΕΥΑΛ κ.α.

«Εμείς ως Δήμος από την αρχή, θεωρήσαμε ότι είναι καλύτερα να μην προχωρήσει η διάσπαση των Νομικών Προσώπων στην παρούσα φάση. Ο Δήμος Μυτιλήνης ωστόσο επέμενε γι αυτό σε σημείο εμμονής.  

Στην πορεία όμως και αυτοί οι ίδιοι διαπίστωσαν ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού το οποίο δεν κατάφεραν ακόμη να λειτουργήσουν όπως θα έπρεπε.

Για το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, εμείς έχουμε προτείνει να παραιτηθεί ο Δήμαρχος Μυτιλήνης από τη θέση του προέδρου και να ορισθεί ένα άλλο άτομο και μαζί με το νυν αντιπρόεδρο αν επιθυμεί να παραμείνει να ασκήσουν διοίκηση στο Διαδημοτικό  Λιμενικό Ταμείο και επιτέλους να προχωρήσουν κάποια έργα. Στο ταμείο του φορέα υπάρχουν πολλά χρήματα τα οποία όμως είναι αναξιοποίητα».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Νίκος Φράγκος πρόεδρος στην Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών με καταγωγή από τον Πολιχνίτο αναλαμβάνει τα ηνία του νέου Οργανισμού
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Την Κυριακή ψηφίζουμε για πρωθυπουργό, όχι απλώς για πρόεδρο»

Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να διεκδικήσει την εξουσία, λέει ο Γιώργος Γιαννουλέλλης από το Κίνημα Αλλαγής
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΚΟΣΜΟΣ

Λεσβιακή φέτα σε ‑φιλικό προς ΛΟΑΤΚΙ‑ μανάβικο.. στο Σαν Φρανσίσκο!

Ο συνεταιρισμός εκμεταλλεύτηκε το «Lesbian» και κάνει… χρυσές δουλειές!
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αμεση επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά»

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την Κυβέρνηση να «σταματήσει επιτέλους την κοροϊδία στους νησιώτες»
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Μονιασμένοι μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο αύριο»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Χριστόφας για την επέτειο της μάχης του Κλαπάδου
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σε δίκη η αμμοληψία του Χρούσου

15 φορτηγά με άμμο είχαν μεταφερθεί το 2018, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Προστασίας και εξωραϊσμού της περιοχής
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Γιάννης Μπουρνούς για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Άμεση αντίδραση του βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στην επιστολή του Οικονομικού Επιμελητηρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αυγενάκη με τη ΝΟΔΕ Λέσβου

«Μας άκουσε με προσοχή» λέει ο Προκόπης Τζιμής
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

30 οικοδομικές άδειες κόλλησαν στην Πολεοδομία Μυτιλήνης

Στα προβλήματα υποστελέχωσης της Πολεοδομίας Μυτιλήνης καθώς και στο νέο «Εξοικονομώ κατ΄οίκον» αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Β.Α. Αιγαίου Στρ. Μανωλακέλλης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μικροπροβλήματα από την κακοκαιρία

Κατολισθήσεις και χαλαζόπτωση στη Δυτική Λέσβο. Σε επιφυλακή η Μυτιλήνη λόγω της ισχυρής βροχόπτωση
ΥΓΕΙΑ

«Εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας»

H Τομεακή Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση για την μη λειτουργία κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο της Λήμνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προς μονιμοποίηση ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά

Καταργούνται οι μειωμένοι συντελεστές σε λιπάσματα και αγροτικά εφόδια μετά το 2030. Από το 2025 η εφαρμογή της νέας πολιτικής συμφωνία για τον ΦΠΑ