× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τριήμερο εκδηλώσεων από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Στο πλαίσιο συμμετοχής του στον εορτασμό του θεσμού «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς»

Δημοσίευση 24/9/2021

Τριήμερο εκδηλώσεων  από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Πρωτότυπες συμμετοχικές δράσεις και εκδηλώσεις διοργανώνει από σήμερα Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου το  Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συμμετέχοντας και φέτος στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

  • Περιήγηση και επιστημονική ενημέρωση των επισκεπτών στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και στο Πάρκο ΣιγρίουΚατά τη διάρκεια του τριημέρου, θα υλοποιείται  επιστημονική ενημέρωση στην Έκθεση του Απολιθωμένου Δάσους και την Έκθεση για τη Γεωιστορική Εξέλιξη του Αιγαίου.
  • Περιήγηση και επιστημονική ενημέρωση στο Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου. Οι συνθήκες αυτόν τον μήνα είναι ιδανικές για μια ανεπανάληπτη θαλάσσια περιήγηση με το ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα «ΝΗΣΙΩΠΗ», μια πρωτότυπη δραστηριότητα επίσκεψης που προσφέρει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Οι οργανωμένες επισκέψεις στο Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης πραγματοποιούνται μετά από κράτηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο 22530-54434.
  • Eκθεση φωτογραφίας «Η Λέσβος με τη δική μου ματιά» στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου, του φωτογράφου Amir Ali, που έφτασε στη Λέσβο από το Αφγανιστάν. Η θεματολογία των έργων επικεντρώνεται στη Λέσβο, στα τοπία, τους ανθρώπους και κυρίως τη θάλασσα, στοιχεία που συνθέτουν ένα μοναδικό παζλ προβάλλοντας την ομορφιά της όπως τη βλέπει ο φωτογράφος μέσα από την φωτογραφική του μηχανή τα τελευταία 3,5 χρόνια που βρίσκεται στο νησί.
  • Σκυταλοδρομία Λέσβου 320km – Lesvos Relay 320 kmρ. Η πιο αντιπροσωπευτική αθλητική γιορτή στη Λέσβο διοργανώνεται από το Σύλλογο Δρομέων Λέσβου με την συμπαράσταση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Η διαδρομή της Σκυταλοδρομία Λέσβου 320km – Lesvos Relay 320 km διασχίζει τη Λέσβο ενώνοντας τα σημαντικότερα εμβληματικά γεωλογικά τοπία και γεωτόπους! H σκυταλοδρομία θα ξεκινήσει από την Μυτιλήνη και συγκεκριμένα την πλατεία Σαπφούς στις 9.00πμ και διασχίζοντας τη βόρεια πλευρά της Λέσβου, θα φτάσει στο Σίγρι και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στις 20.00 το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου.
  • Περιήγηση στα μονοπάτια του Απολιθωμένου Δάσους. Σε συνεργασία με τον  Ορειβατικό Πεζοπορικό Σύλλογο Λέσβου “ΟΡΕΙΑΣ” διοργανώνεται περιήγηση από το Πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους προς τη Τσιχλιώντα και Σίγρι την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου.
  • Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου. 2nd Petrified Forest MTB Adventure. Για δεύτερη χρονιά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου ανοίγει τις πόρτες του και φιλοξενεί το Petrified Forest MTB Adventure γα 1ωρα και 30 λεπτά και όποιος αντέξει. Οι αθλητές κατά τη διάρκεια του αγώνα θα έχουν την ευκαιρία να διασχίσουν μοναδικής ομορφιάς και αξίας περιοχές του Απολιθωμένου Δάσους και να αγωνιστούν δίπλα σε ιστάμενους και κατακείμενους απολιθωμένους κορμούς 20 εκατομμυρίων ετών.

Το τριήμερο των δράσεων κορυφώνεται την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, μετά τον Αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας, με μία μεγάλη γιορτή στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, όπου όλους τους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες θα τους περιμένουν εκλεκτά εδέσματα και προϊόντα από τοπικούς γυναικείους συνεταιρισμούς. 

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται τις ημέρες αυτές. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«57 μπαλόνια όσες και οι ψυχές που χάθηκαν για την υποδοχή του Πρωθυπουργού»

Τοποθετήθηκαν από την Κίνηση Μνήμης και Δράσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα ο πρωθυπουργός στη Λέσβο

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά του και ποιους θα συναντήσει
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το 41% δεν σημαίνει λευκή επιταγή, κύριε Μητσοτάκη»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «Ν» η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ιδιαίτερα για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη και τις ευρωεκλογές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη