× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σκυταλοδρομία Λέσβου 320km

Το Σάββατο και την Κυριακή 25 και 26 Σεπτεμβρίου με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Σαπφούς

Δημοσίευση 20/9/2021

Σκυταλοδρομία Λέσβου 320km

Σκυταλοδρομία γύρω από τη Λέσβο διοργανώνει στις 25 και 26 Σεπτέμβρη 2021 ο Σύλλογος Δρομέων Λέσβου Lesvos Runners, μαζί με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και την UNESCO.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές, πρόκειται για ένα μη ανταγωνιστικό δρομικό γεγονός στο οποίο με διαδρομές μήκους 7 έως 17 χιλιομέτρων θα καλυφθεί  μία συνολική διαδρομή 330 χιλιομέτρων, που είναι η περίμετρος του νησιού.

«Πρόκειται για την τρίτη διοργάνωση που πραγματοποιείται στο Γεωπάρκο Λέσβου. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε το 2018 και η δεύτερη το 2019. Ο αρχικός προγραμματισμός της τρίτης ήταν για το 2000, όμως λόγω των περιορισμών της πανδημίας μεταφέρθηκε το 2021. Η διοργάνωση αποτελεί πλέον γεγονός για όλο το νησί και προσφέρει προβολή και εκτός αυτού. Η φιλοδοξία μας είναι να καταλήξει ως ένα ορόσημο στο ημερολόγιο εκδηλώσεων του νησιού και να είναι και πόλος έλξης για επισκέπτες του.

Η διοργάνωση δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Θέλουμε να πετύχουμε κάτι όλοι μαζί στηρίζοντας και συμπληρώνοντας ο ένας τον/την άλλο/άλλη. Ειδικά φέτος και μετά από τις ιδιαίτερες συνθήκες των περασμένων μηνών, η πεποίθηση μας ότι οι αποστάσεις υπάρχουν για να μας φέρουν κοντά και όχι για να μας απομακρύνουν διατρανώθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Η διοργάνωση θα γίνει με 35 συνολικά σταθμούς αλλαγής. Σε κάθε σταθμό, ο/η δρομέας του προηγούμενου  σταθμού θα παραδίδει μια σκυτάλη στον/στην επόμενο/η δρομέα, μέχρι να καταλήξει η σκυτάλη στο σημείο εκκίνησης, την Πλατεία Σαπφούς στο κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για να γίνει η διοργάνωση με ασφάλεια και οι συμμετέχοντες/ουσες είναι περιορισμένοι φέτος. Οι αλλαγές γίνονται σε οικισμούς ή άλλα χαρακτηριστικά σημεία του νησιού.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρωταγωνιστής στο εγχείρημα μας δεν είναι άλλος από το ίδιο το νησί της Λέσβου. Η διαδρομή περνάει από πολλά χαρακτηριστικά του σημεία: Από την πόλη της Μυτιλήνης και τους ελαιώνες στις αναβαθμίδες του βόρειου και κεντρικού τμήματος μέχρι τα υπέροχα απολιθώματα και το ίδιο το Απολιθωμένο Δάσος της δυτικής πλευράς. Από τη Συκαμνιά και τον πετρόκτιστο Μόλυβο μέχρι τα φρύγανα και τις βελανιδιές στον Μεσότοπο και στην Ερεσό και τα ηφαίστεια του Λεπέτυμνου, της Βατούσσας και της Άγρας. Από την παραλία των Βατερών μέχρι το Πλωμάρι και τα γύρω χωριά που κοιτάνε συνεχώς το ανοιχτό πέλαγος. Από τον ήσυχο κόλπο της Γέρας μέχρι τη Χαραμίδα και την παραλιακή των δρομέων στο ισιάδι του αεροδρομίου και ξανά στην πόλη. Η Λέσβος είναι έτσι και αλλιώς ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του Αιγαίου και χαρακτηρίζεται από μεγάλη γεωλογική, βιολογική και πολιτισμική ποικιλία (και ομορφιά).

Η συνδιοργάνωση της εκδήλωσης γίνεται από το Σύλλογο Δρομέων Λέσβου το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Υποστηρίζεται από το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΣΒΟΥ, τον ΔΗΜΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ και τον ΔΗΜΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ, ενώ ευχαριστούμε θερμά την ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, το ΛΙΜΕΝΙΚΟ και την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ. Η διοργάνωση γίνεται υπό την αιγίδα του ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΛΕΣΒΟΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθόλη τη διάρκεια των αγώνων θα ακολουθηθούν πιστά όλες οι οδηγίες του υγειονομικού πρωτοκόλλου περιορισμού της πανδημίας.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το έργο «Rural regeneration through systemic heritage-led strategies — RURITAGE», του Προγράμματος HORIZON 2020.

Οι στάσεις και οι (εκτιμώμενοι) χρόνοι άφιξης σε κάθε στάση:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλινές εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αφορά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που θα εκδοθούν για τις εορτές του Πάσχα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Μετά την παρέλευση έξι μηνων αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΥΓΕΙΑ

«Να τα βάλετε με τα αφεντικά σας κ. Καλλιάνε, όχι με τους γιατρούς»

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μυτιληνιά, Μίρνα Φαφουτέλλη, που έχασε τον άντρα της απαντά στο ξέσπασμα οργής του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής