× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία!

Βιβλιοπαρουσιάσεις από την ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*

Δημοσίευση 11/9/2021

Λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία!

Οι σημερινές βιβλιοπροτάσεις είναι γενικής φύσεως θα έλεγα, για μικρούς και μεγάλους, αλλά με τον νου και την σκέψη στραμμένα στα σχολεία που ανοίγουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συμβουλές για μικρούς και μεγαλύτερους μα και μεγάλους, γραμμένες και πλασαρισμένες με ευφάνταστους και έξυπνους τρόπους. Πράγμα που κάνει τις συμβουλές πιο αποτελεσματικές.

ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ!

Να μια συμβουλή που την ακούμε στις μέρες μας συχνά! Πώς όμως; Αυτό το πώς, έρχεται και μας βοηθά να βρούμε ο συγγραφέας του συγκεκριμένου βιβλίου, Πίτερ Χ. Ρεϊνολτς, σε μετάφραση της Μάρως Ταυρή, που πραγματικά αξίζει να διαβάσουμε με τα παιδιά, (από 4 ετών), θα βοηθήσει και εμάς, τα πολύ μεγαλύτερα παιδιά. Θα ήθελα να μπορούσα να σας αναφέρω όλες τις συμβουλές του, αλλά τότε δεν θα τις διαβάζατε συνοδευόμενες από τις υπέροχες ζωγραφιές του ίδιου του συγγραφέα! Θα αναφερθώ όμως στην εν κατακλείδι συμβουλή του συγγραφέα, «Να είσαι ο εαυτός σου. Να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Κάθε μέρα είναι μια νέα ευκαιρία να γίνεις περισσότερο ο εαυτός σου». Αλλά θα γράψω για σας και την αγαπημένη μου: «Συνέχισε να προχωράς, μη σταματάς ποτέ. Συνέχισε να προχωράς, μη σταματάς ποτέ. Συνέχισε να προχωράς, μη σταματάς ποτέ.» (Εκδόσεις Μεταίχμιο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


GREENLIGHTS ΑΝΑΨΕ ΠΡΑΣΙΝΟ, ΦΥΓΑΜΕ

Ένα βιβλίο που αποφάσισα να παρουσιάσω παράλληλα με το παραπάνω βιβλίο, διότι ούτε λίγο ούτε πολύ λέει σε μας τους μεγάλους μέσα από τον δικό του τρόπο να είμαστε ο εαυτός μας, είναι αυτό που φέρει την υπογραφή του υπέροχου, βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού, μα και συγγραφέα Μάθιου Μακόναχι. (Matthew McConaughey). Ο οποίος τα έχει καταφέρει θαυμάσια στην προσωπική του ζωή σαν οικογενειάρχης, καλλιτέχνης και επιχειρηματίας. Ίσως γιατί ποτέ δεν το έβαζε κάτω, δεν σταμάτησε να προχωρά ‘’ορμητικά μπροστά’’ στο περιπετειώδες ταξίδι της ζωής του. Τον ενδιαφέρει όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε αυτό το βιωματικό βιβλίο, το προσωπικό οδοιπορικό, που έχει την μορφή ημερολογίου, και το πώς να γίνει καλύτερος άνθρωπος. Πώς θα γίνει ο καλύτερος εαυτός του.

Για το βιβλίο του γράφει: « […]Είναι ένα ερωτικό γράμμα. Για την ζωή. Είναι, επίσης, ένα πολύτιμο εργαλείο για να προλαβαίνεις το πράσινο, - και για να συνειδητοποιήσεις ότι, στο τέλος, το πορτοκαλί και το κόκκινο γίνονται πάντα πράσινο. Καλή επιτυχία». Θα ήθελα να μπορούσα και από αυτό το βιβλίο-λεύκωμα, να σας μεταφέρω αν όχι όλες, πολλές από τις συμβουλές του, αποφθέγματα από την ζωή του, θα περιοριστώ σε μια εκ των αγαπημένων μου, τις υπόλοιπες, τις δικές σας αγαπημένες σας αφήνω να τις ανακαλύψετε εσείς.

«[…] Πολύ συχνά, δεν καταφέρνουμε ό,τι θέλουμε, επειδή τα παρατήσαμε νωρίς ή επειδή δεν ρισκάραμε για να τα καταφέρουμε. […] Μην περπατάς στο τεντωμένο σχοινί του ‘’είναι υπερβολικά αργά, είναι υπερβολικά νωρίς’’ μέχρι να πεθάνεις». ( Μετάφραση: Χαριτωμένη Βόντα,- Εκδόσεις Πεδίο).

* Η ΑθαΝασία Δαφιώτη είναι Δημοσιογράφος-Θεατρολόγος

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ

«Δεν πληρώνω ‑ Δεν πληρώνω» στο Μεσότοπο

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στις 8:00 το απόγευμα θα δοθεί η τελευταία παράσταση της πρώτης περιοδείας
ΘΕΑΤΡΟ

Μια ζωή «Οδυσσεβάχ» και… «Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο»!

Ένα μεγάλο χειροκρότημα για όλο το θίασο της ΠασπARTού από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Γιώργος Αρμένης σε παράσταση στη Λέσβο

«Χόρεψέ με πατέρα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο μαθητικός φακός ανέδειξε τα νησιά

Διαγωνισμό φωτογραφίας έκανε το Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης με 117 συμμετοχές
ΘΕΑΤΡΟ

Συμβολική προσφορά στον Φάρο του Πολιτισμού μας

Aπό θεατρικές ομάδες της Μυτιλήνης για το εγκαταλελειμμένο Αναγνωστήριο Αγιάσου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Πρόγραμμα σεμιναρίων και master classes

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ του Δήμου Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Μικρός Πρίγκιπας από το Αναγνωστήριο της Αγιάσου

Στα πλαίσια των εορτασμών για τα 130 χρόνια από την ίδρυση του
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για παιδιά με θέμα το σώμα

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΒΙΒΛΙΟ

Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους παρουσιάζεται

«Φόνος στο Υπόγειο της Βουλής» το νέο του βιβλίο- Εκδήλωση το Σάββατο 27 Απριλίου
ΘΕΑΤΡΟ

«Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου

Από τη Θεατρική Ομάδα πασπARTού Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 ώρα 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης