× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Το νερό είναι για να πίνουμε και όχι για να ποτίζουμε»

Στην επέκταση της χρήσης του δικτύου ύδρευσης σε χρήσεις άρδευσης αποδίδει το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων στα χωριά ο Παρασκευάς Φυντανής

Δημοσίευση 5/8/2021

«Το νερό είναι για να πίνουμε και όχι για να ποτίζουμε»

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία της Λεσβιακής περιφέρειας από τις συνεχείς διακοπές νερού οι οποίες εν μέσω καύσωνα, όπως αντιλαμβάνεται κανείς δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τελευταία διαμαρτυρία που δέχθηκε το «ΝΗΣΙ» είναι από τον οικισμό της Σκάλας Μιστεγνών όπου μια συμπολίτισσά μας κατήγγειλε ότι στις βρύσες τους έχει να τρέξει νερό από την Παρασκευή και παρόλο που έχουν μιλήσει με τη  ΔΕΥΑΛ το πρόβλημα ακόμη δεν έχει αποκατασταθεί. Μάλιστα η γυναίκα σε κατάσταση απελπισίας, περιέγραψε την τραγική καθημερινότητα όπου για να κάνουν μπάνιο όπως είπε χρησιμοποιούν μπουκάλια με νερό.

Το «ΝΗΣΙ» για πολλοστή φορά μέσα στις τελευταίες δύο εβδομάδες, απευθύνθηκε στη ΔΕΥΑΛ και αυτή τη φορά στον Προϊστάμενο  Τεχνικών Έργων Παρασκευά Φυντανή, ο οποίος παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα ενώ πρόσθεσε πως τα καλοκαίρια γενικά είναι πολύ δύσκολα τα τελευταία χρόνια με τις τεράστιες καταναλώσεις και σπατάλες νερού.

«Τα προβλήματα είναι ιδιαίτερα έντονα στις περιοχές όπου η χρήση του δικτύου ύδρευσης επεκτείνεται και σε χρήσεις άρδευσης. Αυτό γίνεται σε συγκεκριμένες περιοχές και συγκεκριμένους οικισμούς κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Πρέπει να καταλάβουν οι συμπολίτες μας πως το πρόβλημα ξεκινάει από εκεί. Δεν συζητάμε βέβαια για τις οικιακές ανάγκες, αυτές καλύπτονται και πρέπει να καλύπτονται, όμως το νερό δεν επαρκεί για να ποτίζουμε τα χωράφια, μπαξέδες κ.λπ. Ίσως έχει έρθει η ώρα, οι δήμοι να επεκτείνουν ή να δημιουργήσουν νέα αρδευτικά δίκτυα για να καλυφθούν οι ανάγκες άρδευσης. Κάποτε το νερό ήταν περισσότερο και οι οικιακές ανάγκες μικρότερες, κι έτσι υπήρχαν λιγότερα προβλήματα, πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει και αυτό οφείλουμε να το αντιληφθούμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν ξέρω φέτος το καλοκαίρι αν είμαστε χειρότερα από προηγούμενα χρόνια, υπάρχουν όμως πολλά προβλήματα.

Αυτή τη στιγμή έχουμε βλάβες και προβλήματα σε Νέες Κυδωνίες και Σκάλα Μιστεγνών όπου γίνεται προσπάθεια να λυθεί το θέμα. Μάλιστα κάποια σπίτια στη Σκάλα Μιστεγνών  που βρίσκονται λίγο πιο ψηλά είναι δύσκολο να υδροδοτηθούν. Από εκεί και πέρα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και σε ορισμένες δημοτικές ενότητες η κατάσταση είναι βελτιωμένη συγκριτικά με το 2020, όπως στη Γέρα και στο Πλωμάρι που πρόσφατα συνδέθηκε το δίκτυο με το φράγμα Τσικνιά. Υπάρχουν βέβαια κι εκεί ορισμένα τεχνικά ζητήματα, θα λυθούν όμως το επόμενο διάστημα.

Η ΔΕΥΑΛ με τους λιγοστούς υπαλλήλους της, τρέχει παντού και προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες, δεν είναι εύκολο έχουμε υπό την ευθύνη μας 80 χωριά και καλοκαιρινούς οικισμούς».

Αναφερόμενος ο Παρασκευάς Φυντανής στην περίπτωση της Μυτιλήνης σημείωσε ότι η κατάσταση στην πόλη είναι σαφώς βελτιωμένη όμως  θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο μετά την ολοκλήρωση του νέου έργου που θα ξεκινήσει το  επόμενο διάστημα και αφορά την αντικατάσταση 18 χιλιομέτρων δικτύου ύδρευσης. «Ήδη όπως είπε έχει ολοκληρωθεί το πρώτο έργο με την αντικατάσταση των 16 χιλιομέτρων δικτύου, αν ολοκληρωθεί και το δεύτερο κομμάτι τότε θα ελαχιστοποιηθούν οι βλάβες οι οποίες σχετίζονται κυρίως με την παλαιότητα δικτύου».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες