× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ταξιδεύοντας με τα βιβλία ή και μέσα από τα βιβλία

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*

Δημοσίευση 31/7/2021

Ταξιδεύοντας με τα βιβλία ή και μέσα από τα βιβλία

Οι σημερινές βιβλιοπροτάσεις θα μας ταξιδέψουν, όπως κάνουν άλλωστε όλα τα βιβλία, μόνο που τα συγκεκριμένα έχουν να κάνουν με ταξίδια μεταφορικά και κυριολεκτικά!

Η Νενέ στη Σαντορίνη, εκεί θα μας πάει παρέα της, και θα μας βοηθήσει να μάθουμε πράγματα και θαύματα για τους σεισμούς και τα ηφαίστεια, μα και για το όμορφο αυτό νησί του Αιγαίου. Η Νενέ μπορεί να περπατάει σαν πάπια-χήνα, αλλά είναι γεωλόγος, και ταξιδεύει από την Χαβάη στην Σαντορίνη , όπου με τον Γιακουμή που είναι ένας υπέροχος γαϊδουράκος από το νησί, θα μας γνωρίσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο το μέρος αυτό, που παλιά, χιλιάδες χρόνια πριν, το ονόμαζαν Στρογγύλη, διότι τότε η Σαντορίνη ήταν στρογγυλή!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το παρελθόν και το παρόν του νησιού θα μάθουμε μαζί με τον Γιακουμή και την Νενέ, για τα ταξίδια και την γνωριμία με καινούργιους τόπους, και ανθρώπους, αλλά και για την φιλία. Μα και για το άλλο ηφαιστιογενές νησί την Χαβάη, όπου ταξίδεψε αργότερα ο γαιδουράκος μας για να συναντήσει την Νενέ!

Γιατί, ευτυχώς υπάρχουν φιλίες που αντέχουν στον χρόνο και τις αποστάσεις! Αλήθεια πόσο όμορφα είναι τα ταξίδια , ειδικά όταν μας περιμένει ένας αγαπημένος φίλος για να μας ξεναγήσει με αγάπη στον τόπο του.

Ας ταξιδέψουμε και εμείς μαζί τους, μέσα από το κείμενο της Εύας Κασιάρου και την εικονογράφηση της Martina Peluso, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κόκκινη κλωστή δεμένη.

Η Κόνι στην παραλία, εκεί θα πάει η μικρή Κόνι! Με τέτοιες ζέστες τι καλύτερο από οικογενειακές διακοπές στη θάλασσα. Η μικρή μας φίλη είναι πολύ χαρούμενη γιατί έχει μαζί της και τον φουσκωτό της καταπράσινο πλαστικό κροκόδειλο! Αλλά η θάλασσα δεν έχει μόνο χαρές έχει και λύπες αν δεν προσέχουμε και την υποτιμούμε ή υπερεκτιμούμε τις δυνάμεις μας ή αυτές ενός πλαστικού κροκόδειλου… Το μικρό αυτό βιβλίο για μικρά παιδιά, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παρισιάνου.

Το τρίτο μας σημερινό ‘’ταξίδι’’, μου πείρε καιρό για να το κωδικοποιήσω μέσα μου και να σας το προτείνω, είναι Το ταξίδι των γονιδίων μας – ΠΩΣ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ. ( JOHANNES KRAUSE-THOMAS TRAPPE, μετάφραση ΓΙΩΤΑ ΛΑΓΟΥΔΑΤΟΥ , εκδόσεις Διόπτρα). Φυσικά η συγκεκριμένη βιβλιοπρόταση είναι για ενήλικες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι ένα επιστημονικό, κατανοητό βιβλίο που έρχεται στα βιβλιοπωλεία και στα χέρια μας την κατάλληλη εποχή. Αγαπώ και ξεχωρίζω τα βιβλία που μας δίνουν με ενδιαφέροντα τρόπο πολλές γνώσεις , όπως είναι τούτο δω, για τους ανθρώπους, την ανάγκη τους να μεταναστεύουν , με κάθε τρόπο από τότε που στάθηκαν στα δύο τους πόδια, ίσως και πριν από αυτό.

Τι λένε τα γονίδια για την καταγωγή μας. Ένα ενδιαφέρον ταξίδι στον χρόνο και στην ιστορία του ανθρώπινου είδους, από την προϊστορία στο σήμερα. Διαβάστε το!

*H ΑθαΝασια Δαφιώτη είναι Δημοσιογράφος- Θεατρολόγος

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για τα συναισθήματα και τις επιλογές μας

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΘΕΑΤΡΟ

«Δεν πληρώνω ‑ Δεν πληρώνω» στο Μεσότοπο

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στις 8:00 το απόγευμα θα δοθεί η τελευταία παράσταση της πρώτης περιοδείας
ΘΕΑΤΡΟ

Μια ζωή «Οδυσσεβάχ» και… «Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο»!

Ένα μεγάλο χειροκρότημα για όλο το θίασο της ΠασπARTού από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Γιώργος Αρμένης σε παράσταση στη Λέσβο

«Χόρεψέ με πατέρα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο μαθητικός φακός ανέδειξε τα νησιά

Διαγωνισμό φωτογραφίας έκανε το Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης με 117 συμμετοχές
ΘΕΑΤΡΟ

Συμβολική προσφορά στον Φάρο του Πολιτισμού μας

Aπό θεατρικές ομάδες της Μυτιλήνης για το εγκαταλελειμμένο Αναγνωστήριο Αγιάσου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Πρόγραμμα σεμιναρίων και master classes

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ του Δήμου Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Μικρός Πρίγκιπας από το Αναγνωστήριο της Αγιάσου

Στα πλαίσια των εορτασμών για τα 130 χρόνια από την ίδρυση του
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για παιδιά με θέμα το σώμα

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΒΙΒΛΙΟ

Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους παρουσιάζεται

«Φόνος στο Υπόγειο της Βουλής» το νέο του βιβλίο- Εκδήλωση το Σάββατο 27 Απριλίου