× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Φορτωμένα έρχονται στη Λέσβο τα πλοία από Πειραιά και Καβάλα»

Προστίθενται δύο ακόμη δρομολόγια από Πειραιά και Καβάλα. Συνολικά για όλο τον Αύγουστο προβλέπονται 5 δρομολόγια για Καβάλα και 8 δρομολόγια για Πειραιά κάθε εβδομάδα.

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 28/7/2021

«Φορτωμένα έρχονται  στη Λέσβο τα πλοία από Πειραιά και Καβάλα»

Με τις μέγιστες δυνατές πληρότητες έρχονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Πειραιά και Καβάλα σε καθημερινή βάση ενώ από αυτή την εβδομάδα προστίθεται ένα ακόμη δρομολόγιο και για τις δύο διαδρομές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα όπως αναφέρει ο τουριστικός και εκπρόσωπος της εταιρείας Attica Group πράκτορας στο νησί μας, Ηλίας Πίκουλος , τα δρομολόγια έρχονται καθημερινά λιμάνια της Χίου και της Μυτιλήνης με 1.200 έως 1.300 επιβάτες. Από αυτούς 650 με 700 άτομα ημερησίως κατευθύνονται προς το νησί της Λέσβου.

«Είμαστε αυτή τη στιγμή στο αποκορύφωμα της ακτοπλοϊκής κίνησης προς το νησί μας και αυτό υπολογίζουμε ότι θα συνεχιστεί περίπου για δύο εβδομάδες ακόμη. Στην πλειοψηφία τους οι Έλληνες τουρίστες που έρχονται στο νησί μας δεν μένουν περισσότερο από μία εβδομάδα, φοβούμενοι προφανώς τα υγειονομικά μέτρα και το ενδεχόμενο να κολλήσουν κορονοϊό και να αποκλειστούν για πολλές ημέρες στο νησί. Μετά τις 10 – 12 Αυγούστου θα αρχίσει η αντίστροφη πορεία δηλαδή η επιστροφή των εκδρομέων. Ήδη τα περισσότερα δρομολόγια αυτή τη στιγμή και για όλο το μήνα Αύγουστο έχουν υψηλές πληρότητες ενώ η εταιρεία προσέθεσε έκτακτες διαδρομές τόσο για το δρομολόγιο του Πειραιά όσο και για το δρομολόγιο της Καβάλας.

Ειδικότερα από αυτό το Σάββατο προστίθεται ένα ακόμη δρομολόγιο για Καβάλα και συνολικά θα έχουμε πλέον 5 εβδομαδιαία δρομολόγια για τη Βόρεια Ελλάδα.  Επιπλέον προστίθεται ένα ακόμη δρομολόγιο για Πειραιά το οποίο θα πραγματοποιείται κάθε Κυριακή με το Νήσος Ρόδος και το ταξίδι θα είναι ημερήσιο. Αυτό θεωρούμε ότι διευκολύνει ιδιαίτερα τους επιβάτες οι οποίοι δεν χρειάζεται να κλείσουν καμπίνα για να ταξιδέψουν. Συνολικά από τον Πειραιά για το νησί μας έχουμε πλέον 8 δρομολόγια την εβδομάδα μαζί με το δρομολόγιο που προσεγγίζει το Σίγρι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημειώνει ο Ηλίας Πίκουλος ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων τουριστών που έρχεται στο νησί μας αυτές τις ημέρες είναι Μυτιληνιοί που μένουν μόνιμα είτε στην Αθήνα είτε στη Βόρεια Ελλάδα και έρχονται για να κάνουν διακοπές στο πατρικό σπίτι τους ή το εξοχικό τους.

«Ωστόσο σημείωσε,  φέτος έχουν αυξηθεί σημαντικά και οι επισκέπτες που έρχονται στο νησί μας, αξιοποιώντας τα προγράμματα του Κοινωνικού Τουρισμού και αυτό είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο. Γενικότερα η κίνηση είναι σαφώς βελτιωμένη σε σύγκριση με το 2020 και απλά ελπίζουμε ο Αύγουστος να εξελιχθεί ομαλά και να μην έχουμε απρόοπτα και προβλήματα λόγω της υγειονομικής κατάστασης και του κορονοϊού».

Να υπενθυμίσουμε ότι οι ταξιδιώτες προς τα νησιά μας, πρέπει να έχουν υποβληθεί απαραιτήτως σε rapid test ή μοριακό τεστ ή να έχουν βεβαίωση εμβολιασμού. Η επιστροφή των εκδρομέων προς τα λιμάνια της Ηπειρωτικής Ελλάδας, γίνεται με απλό self test. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ελαφρά μείωση της δηλωμένης ανεργίας το Μάρτιο στο Βόρειο Αιγαίο

Γυναίκες το 65% των ανέργων της χώρας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

«Καμπάνες» σε 11 επιχειρήσεις για «μαϊμού» εκπτώσεις

Aνάμεσα τους και η επιχείρηση αθλητικών ειδών Cosmos Sport που έχει υποκατάστημα στη Μυτιλήνη
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανω κάτω οι πληρωμές των συνδεδεμένων επιδοτήσεων

Έκλεισε η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για να γίνουν πληρωμές αλλά θα ανοίξει ξανά για την υποβολή κι άλλων δικαιολογητικών. Δεν πιάνει τον στόχο καταβολής 700 εκατ. ευρώ ως το Πάσχα ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Welcome» Μητσοτάκη στους Τούρκους από τη Μυτιλήνη

«Είμαστε από την επιτροπή υποδοχής» τόνισε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός στα αγγλικά, στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Εκτενής συζήτηση για το καθεστώς ενίσχυσης του κόστους μεταφοράς των ζωοτροφών

Κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί, έμποροι ζωοτροφών και μεταφορείς της Λέσβου ζητούν αύξηση της ενίσχυσης για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους μεταφορά των ζωοτροφών στα νησιά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του Aqua Blue

Δείτε τις ώρες αναχώρησης από Λαύριο και Καβάλα του πλοίου που θα εξυπηρετεί την άγονη γραμμή της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αγανάκτηση για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στη Λήμνο

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας από τον Έπαρχο Λήμνου, την Δήμαρχο Λήμνου και τον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΓΟΡΑ

Πασχαλινό ωράριο στην αγορά της Μυτιλήνης

Ξεκινά την Κυριακή των Βαΐων όπου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία