× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε καλό δρόμο έργα της δυτικής Λέσβου

Δεσμεύσεις απέσπασε ο δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος μετά τις συναντήσεις και επαφές με κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/7/2021

Σε καλό δρόμο έργα της δυτικής Λέσβου

 Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησε την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος ο οποίος επισκέφθηκε Υπουργεία και Υπηρεσίες προκειμένου να προωθήσει ζητήματα που αφορούν σε έργα της Δυτικής Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρώτος σταθμός του Ταξιάρχη Βέρρου και των συνεργατών του ήταν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ειδικότερα το Ταμείο Εθνικής Άμυνας με τα στελέχη του οποίου συζήτησε την παραχώρηση του στρατοπέδου της Πέτρας στο Δήμο για την αξιοποίησή του.

«Η πρώτη συζήτηση για το θέμα αυτό, αναφέρει μιλώντας στο «Ν» ο Ταξιάρχης Βέρρος έγινε πριν μερικές ημέρες με τον Υφυπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή. Ο Υπουργός ήταν ιδιαίτερα θετικός στο αίτημά μας και μάλιστα πολύ γρήγορα προχώρησε η διαδικασία με σχετική ανταλλαγή εγγράφων. Η επίσκεψη στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας, γίνεται προκειμένου να βρούμε τρόπο για τη νόμιμη παραχώρηση του χώρου, με αγορά, μίσθωση ή κάποιο άλλο τρόπο επωφελή και για τις δύο πλευρές. Πιστεύω είμαστε σε καλό δρόμο και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις μετά τη συζήτηση που έγινε».

Η δεύτερη σημαντική συνάντηση που είχε ο Ταξιάρχη Βέρρος ήταν με τα στελέχη του Υπουργείου Υποδομών για δύο έργα που αφορούν τη Δυτική Λέσβο και ειδικότερα τη σεισμόπληκτη Βρίσα και τη Σκάλα Ερεσού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το πρώτο έργο για το οποίο συζητήσαμε με τα στελέχη του Υποδομών είναι η ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου και του νηπιαγωγείου της Βρίσας. Όπως μας ενημέρωσαν η μελέτη του σχολείου προχωρά ενώ έχει εξασφαλισθεί και η σχετική χρηματοδότηση. Σε καλό δρόμο βρίσκεται και η μελέτη για την ανάπλαση της παραλίας της Σκάλας Ερεσού. Πρόκειται για ένα δύσκολο έργο το οποίο έχει πολλές αδειδοτήσεις και γραφειοκρατικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, ευελπιστώ όμως πως θα προχωρήσει και αυτό».

Ο Ταξιάρχης Βέρρος συναντήθηκε και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα για θέματα που αφορούν τις χρηματοδοτήσεις του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης και άλλα. «Ένα από τα θέματα που τέθηκαν είναι η πρόταση για τη δημιουργία ενός ιδιαίτερου χώρου σε ένα παλιό ελαιοτριβείο της Αγίας Παρασκευής ο οποίος θα φιλοξενεί εκδηλώσεις. Το έργο έχει κατατεθεί ως πρόταση στο Αθήνα 2021 όπου συμμετέχουν  150 δήμοι από όλη τη χώρα».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ