× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα....

Με επιστολή του Προέδρου της Μόριας στο Δήμαρχο Μυτιλήνης ζητούνται γραπτές δεσμεύσεις για τα... αγνοούμενα έργα στην Κοινότητα. Πλήρως αναπορρόφητα τα ποσά που δόθηκαν από το Ταμείο Αλληλεγγύης

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 6/7/2021

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα....

Με επιστολή του στις 26 Ιουνίου στο Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μόριας Γιάννης Μαστρογιάννης ζητά γραπτή ενημέρωση σχετικά με την πορεία των όσων έργων αφορούν την Κοινότητα μια και «παρακολουθώντας το προηγούμενο διάστημα την πορεία αυτών δεν μπορέσαμε να καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα πού αυτά βρίσκονται».

Συγκεκριμένα ζητείται ενημέρωση για τα παρακάτω ενώ εντυπωσιάζει ότι μερικά από αυτά ενώ έχουν ενταχθεί στα Αντισταθμιστικά του Ταμείου Αλληλεγγύης δεν έχει γίνει το παραμικρό! Γεγονός που αποδεικνύει ότι τα κατά καιρούς ποσά που ανακοινώνονται ως χρηματοδοτήσεις στο Δήμο απλά... επιστρέφουν αναπορόφητα!
Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Μόριας ζητά ενημέρωση για τα παρακάτω:

1. Σταμπωτό Αγοράς Μόριας έχουν παρέλθει σχεδόν δύο έτη απ’ την ανάθεσή του σε εργολάβο και μέχρι σήμερα δεν έχει εκτελεσθεί.

2. Πέργκολα Αγοράς. Ήταν το πρώτο έργο που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019, μας ζητήθηκαν κάποιες ενέργειες στις οποίες ανταποκριθήκαμε τάχιστα, σήμερα ακόμη αγνοούμε την πρόοδο του έργου το οποίο σημειωτέον έχει περιληφθεί στα προτεινόμενα απ’ την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έργα να εκτελεσθεί με χρήματα του Ταμείου Αλληλεγγύης.

3. Επισκευή κατεστραμμένων κερκίδων στο υφιστάμενο γήπεδο. Εδώ να σημειωθεί ότι τούτο χρησιμοποιείται για την άθληση ομάδων και αγώνων και από άλλα χωριά πλην της Μόριας.

4. Κατασκευή γηπέδου 4Χ4 εντός Δημοτικού Σχολείου για την δημιουργία του οποίου δεν ερωτηθήκαμε και θεωρούμε περιττό καθ’ όσον το γήπεδο της Μόριας βρίσκεται δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο και συνορεύει με αυτό, εντός δε του σχολείου υπάρχει γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ το οποίο θα εκσυγχρονισθεί με την ήδη κατακυρωμένη εργολαβία που περιλαμβάνει και άλλες εργασίες στο Δημοτικό Σχολείο.

5. Παιδική Χαρά Μόριας. Έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για τον εκσυγχρονισμό άλλων παιδικών χαρών η δική μας είναι στην αναμονή».

 Όπως ο κ. Μαστρογιάννης αναφέρει «παρακολουθώντας το προηγούμενο χρονικό διάστημα τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης, γνωρίζω ότι το Ταμείο Αλληλεγγύης δημιουργήθηκε για να δώσει αντισταθμιστικά οφέλη στις περιοχές εκείνες που επηρεάσθηκαν δυσμενών από το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Διαπίστωσή μας, σημειώνει ο Πρόεδρος της Μόριας επιβαβαιώνοντας την παραπάνω διαπίστωση μας περί των χρημάτων που παραμένουν αναπορόφητα από το Δήμο Μυτιλήνης, είναι ότι μέχρι σήμερα ο Δήμος Μυτιλήνης δεν έχει εκμεταλλευτεί τους πόρους του Ταμείου».

Στην ίδια επιστολή καταπέλτη προς το Δήμαρχο Μυτιλήνςη Στρατή Κύτελη και τη δημοτική του αρχή, ο Πρόεδρος της Μόριας αναφέρει:

«Διεκδικώντας το μερίδιο που αναλογεί στην περιοχή μας η οποία έχει πληγεί απ’ το μεταναστευτικό-προσφυγικό πολύ περισσότερο από πολλές άλλες περιοχές του νησιού και της λοιπής Ελλάδος, θεωρώ χρέος μου απέναντι στους Δημότες της Μόριας να προβώ στις ενέργειες εκείνες που θα προωθήσουν τις διεκδικήσεις μας.
Είμαι της άποψης ότι η Μόρια θα έπρεπε λογικά να προηγείται των έργων άλλων Κοινοτήτων όχι εις βάρος των, αλλά τουλάχιστον ισότιμα.
Το προσεχές διάστημα θα ζητήσω το θέμα των έργων της Μόριας να συζητηθεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης και ευελπιστώ η αίτησή μας να γίνει αποδεκτή».

Ούτε πάγια προκαταβολή!

Τέλος εντυπωσιάζει το ότι τόσο η Κοινότητα Μόριας όσο και οι γειτονικές Κοινότητες Αφάλωνα και Παναγιούδας στην ουσία έχουν λαμβάνεις πάγια προκαταβολή εδώ και ένα χρόνο!

Όπως αναφέρει ο κ. Μαστρογιάννης: «τέλος να σας γνωρίσω ότι το β’ εξάμηνο του 2020 λάβαμε την δεύτερη πάγια προκαταβολή της Κοινότητας, εκτελέσαμε έργα κανονικά που πληρώθηκαν αλλά από αβλεψία ή λάθος υπαλλήλων του Δήμου τα δικαιολογητικά επιστράφησαν, ομοίως και των Κοινοτήτων Παναγιούδας και Αφάλωνα.

Προτείναμε λύσεις για διευθέτηση του ζητήματος μας διαβεβαίωναν ότι μέχρι τέλος Νοεμβρίου 2020 το εν λόγω θέμα θα έχει τακτοποιηθεί, ήδη διανύουμε το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου 2021 αυτό να παραμένει σε εκκρεμότητα, να μας έχει καταλογισθεί το ποσό των 2.000 ευρώ, να κατάσχετε η μηνιαία αντιμισθία των ακαθάριστων 300 ευρώ που λαμβάνουμε σαν έξοδα κίνησης μέχρι εξοφλήσεως της πάγιας προκαταβολής και να μην καθίσταται δυνατή η λήψη της πρώτης πάγιας προκαταβολής του 2021 που εδόθη στις λοιπές κοινότητες του Δήμου, αλλά όπως διαφαίνεται δεν θα μπορέσουμε να λάβουμε ούτε αυτήν του Β’ εξαμήνου, εάν δοθεί, και να είμαστε υποχρεωμένοι τα όποια προβλήματα της καθημερινότητας να τα αντιμετωπίζουμε οικονομικά από τα προσωπικά μας έσοδα».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με επιτυχία το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και η ομιλία Πρωτούλη

Σε άριστη κατάσταση παραδόθηκε η πλατεία Σαπφούς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Νέα Αρχή για την Ελλάδα, με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή»

Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ: Κατώτατος μισθός 800 ευρώ, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και αλληλεγγύης για όλους και ρύθμιση πανδημικού χρέους
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

«Συμπαραστάτης του Δημότη» στη Δυτική Λέσβο ο Νίκος Κατράνης

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενεργοποίησε το θεσμό αναθέτοντας στον παλαίμαχο αυτοδιοικητικό και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας
ΧΩΡΙΑ

Ξεκινά από Δευτέρα η ανασκαφή στην αρχαία Αντισσα

Με χρηματοδότηση ύψους 500.000 ευρώ από την περιφέρεια βορείου Αιγαίου συνεχίζεται η ανασκαφική έρευνα μετά τα περσινά σημαντικά ευρήματα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ‑ «Οδηγητή» στη Μυτιλήνη

Σήμερα Σάββατο στις 8 και 30 η ομιλία του Γιάννη Πρωτούλη
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σήμερα Σαββάτο ο ιστορικός περίπατος στην Κουλμπάρα

Ολοκληρώνονται στις 6 το απόγευμα οι εκδηλώσεις που οργάνωσε «το Kιρκινέτσι» για τα 99 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Αύξηση της επισκεψιμότητας στα Θέρμα του Κόλπου Γέρας

Εκατοντάδες επισκέπτες από Ελλάδα και Ευρώπη φέτος το καλοκαίρι θέλησαν να δοκιμάσουν τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών πηγών της περιοχής
ΧΩΡΙΑ

Πνιγμός ηλικιωμένου στη Ευρειακή

Το τραγικό περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κουβέντα για την ταμπακιέρα!

Απάντηση της Αντιδημάρχου Καθαριότητας Δήμητρας Αλεξανδρή στις καταγγελίες του εν αργία ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Γιώργου Κατζανού για τις εργασιακές συνθήκες στην χωματερή του δήμου Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ευρώπη δεν χρειάζεται ευχολόγια, αλλά προοδευτικές πολιτικές»

Δήλωση του Αναπληρωτή Τομεάρχη Εξωτερικών, αρμόδιου για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις και βουλευτή Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Μπουρνού, για την ομιλία της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. φον ντερ Λάιεν
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αγώνας δρόμου τιμής και μνήμης

Για τους εκτελεσθέντες της Γερμανικής Κατοχής το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στις 11:30 το πρωί
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώθηκαν τα πρώτα 40 μέτρα στην Αεροπόρου Γιανναρέλλη

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στο έργο της αντικατάστασης του αγωγού ομβρίων της Λαγκάδας. Θα παραδοθούν 500 μέτρα της οδού ως το τέλος του χρόνου