× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα....

Με επιστολή του Προέδρου της Μόριας στο Δήμαρχο Μυτιλήνης ζητούνται γραπτές δεσμεύσεις για τα... αγνοούμενα έργα στην Κοινότητα. Πλήρως αναπορρόφητα τα ποσά που δόθηκαν από το Ταμείο Αλληλεγγύης

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 6/7/2021

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα....

Με επιστολή του στις 26 Ιουνίου στο Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μόριας Γιάννης Μαστρογιάννης ζητά γραπτή ενημέρωση σχετικά με την πορεία των όσων έργων αφορούν την Κοινότητα μια και «παρακολουθώντας το προηγούμενο διάστημα την πορεία αυτών δεν μπορέσαμε να καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα πού αυτά βρίσκονται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα ζητείται ενημέρωση για τα παρακάτω ενώ εντυπωσιάζει ότι μερικά από αυτά ενώ έχουν ενταχθεί στα Αντισταθμιστικά του Ταμείου Αλληλεγγύης δεν έχει γίνει το παραμικρό! Γεγονός που αποδεικνύει ότι τα κατά καιρούς ποσά που ανακοινώνονται ως χρηματοδοτήσεις στο Δήμο απλά... επιστρέφουν αναπορόφητα!
Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Μόριας ζητά ενημέρωση για τα παρακάτω:

1. Σταμπωτό Αγοράς Μόριας έχουν παρέλθει σχεδόν δύο έτη απ’ την ανάθεσή του σε εργολάβο και μέχρι σήμερα δεν έχει εκτελεσθεί.

2. Πέργκολα Αγοράς. Ήταν το πρώτο έργο που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019, μας ζητήθηκαν κάποιες ενέργειες στις οποίες ανταποκριθήκαμε τάχιστα, σήμερα ακόμη αγνοούμε την πρόοδο του έργου το οποίο σημειωτέον έχει περιληφθεί στα προτεινόμενα απ’ την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έργα να εκτελεσθεί με χρήματα του Ταμείου Αλληλεγγύης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

3. Επισκευή κατεστραμμένων κερκίδων στο υφιστάμενο γήπεδο. Εδώ να σημειωθεί ότι τούτο χρησιμοποιείται για την άθληση ομάδων και αγώνων και από άλλα χωριά πλην της Μόριας.

4. Κατασκευή γηπέδου 4Χ4 εντός Δημοτικού Σχολείου για την δημιουργία του οποίου δεν ερωτηθήκαμε και θεωρούμε περιττό καθ’ όσον το γήπεδο της Μόριας βρίσκεται δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο και συνορεύει με αυτό, εντός δε του σχολείου υπάρχει γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ το οποίο θα εκσυγχρονισθεί με την ήδη κατακυρωμένη εργολαβία που περιλαμβάνει και άλλες εργασίες στο Δημοτικό Σχολείο.

5. Παιδική Χαρά Μόριας. Έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για τον εκσυγχρονισμό άλλων παιδικών χαρών η δική μας είναι στην αναμονή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Όπως ο κ. Μαστρογιάννης αναφέρει «παρακολουθώντας το προηγούμενο χρονικό διάστημα τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης, γνωρίζω ότι το Ταμείο Αλληλεγγύης δημιουργήθηκε για να δώσει αντισταθμιστικά οφέλη στις περιοχές εκείνες που επηρεάσθηκαν δυσμενών από το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Διαπίστωσή μας, σημειώνει ο Πρόεδρος της Μόριας επιβαβαιώνοντας την παραπάνω διαπίστωση μας περί των χρημάτων που παραμένουν αναπορόφητα από το Δήμο Μυτιλήνης, είναι ότι μέχρι σήμερα ο Δήμος Μυτιλήνης δεν έχει εκμεταλλευτεί τους πόρους του Ταμείου».

Στην ίδια επιστολή καταπέλτη προς το Δήμαρχο Μυτιλήνςη Στρατή Κύτελη και τη δημοτική του αρχή, ο Πρόεδρος της Μόριας αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Διεκδικώντας το μερίδιο που αναλογεί στην περιοχή μας η οποία έχει πληγεί απ’ το μεταναστευτικό-προσφυγικό πολύ περισσότερο από πολλές άλλες περιοχές του νησιού και της λοιπής Ελλάδος, θεωρώ χρέος μου απέναντι στους Δημότες της Μόριας να προβώ στις ενέργειες εκείνες που θα προωθήσουν τις διεκδικήσεις μας.
Είμαι της άποψης ότι η Μόρια θα έπρεπε λογικά να προηγείται των έργων άλλων Κοινοτήτων όχι εις βάρος των, αλλά τουλάχιστον ισότιμα.
Το προσεχές διάστημα θα ζητήσω το θέμα των έργων της Μόριας να συζητηθεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης και ευελπιστώ η αίτησή μας να γίνει αποδεκτή».

Ούτε πάγια προκαταβολή!

Τέλος εντυπωσιάζει το ότι τόσο η Κοινότητα Μόριας όσο και οι γειτονικές Κοινότητες Αφάλωνα και Παναγιούδας στην ουσία έχουν λαμβάνεις πάγια προκαταβολή εδώ και ένα χρόνο!

Όπως αναφέρει ο κ. Μαστρογιάννης: «τέλος να σας γνωρίσω ότι το β’ εξάμηνο του 2020 λάβαμε την δεύτερη πάγια προκαταβολή της Κοινότητας, εκτελέσαμε έργα κανονικά που πληρώθηκαν αλλά από αβλεψία ή λάθος υπαλλήλων του Δήμου τα δικαιολογητικά επιστράφησαν, ομοίως και των Κοινοτήτων Παναγιούδας και Αφάλωνα.

Προτείναμε λύσεις για διευθέτηση του ζητήματος μας διαβεβαίωναν ότι μέχρι τέλος Νοεμβρίου 2020 το εν λόγω θέμα θα έχει τακτοποιηθεί, ήδη διανύουμε το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου 2021 αυτό να παραμένει σε εκκρεμότητα, να μας έχει καταλογισθεί το ποσό των 2.000 ευρώ, να κατάσχετε η μηνιαία αντιμισθία των ακαθάριστων 300 ευρώ που λαμβάνουμε σαν έξοδα κίνησης μέχρι εξοφλήσεως της πάγιας προκαταβολής και να μην καθίσταται δυνατή η λήψη της πρώτης πάγιας προκαταβολής του 2021 που εδόθη στις λοιπές κοινότητες του Δήμου, αλλά όπως διαφαίνεται δεν θα μπορέσουμε να λάβουμε ούτε αυτήν του Β’ εξαμήνου, εάν δοθεί, και να είμαστε υποχρεωμένοι τα όποια προβλήματα της καθημερινότητας να τα αντιμετωπίζουμε οικονομικά από τα προσωπικά μας έσοδα».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια
ΥΓΕΙΑ

Το «ευχαριστώ» του Μανταμάδου για τα τεστ ΠΑΠ

Ανακοίνωση του προέδρου της Κοινότητας για τη γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Παίζουν θέατρο για τα παιδιά με καρκίνο

Τρεις παραστάσεις στο καφενείο «Πι» στη Μυτιλήνη για τον Σύλλογο «Φλόγα»- Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη, Αντουέλ Νάκε και τον εκπρόσωπο, Μανώλη Λαδάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι