× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χωρίς καμπίνες στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια της Λέσβου

Δεκάδες καταγγελίες δέχεται το «Ν» από επιβάτες οι οποίοι ακυρώνουν ταξίδια και διακοπές στη Λέσβο επειδή δεν βρίσκουν καμπίνες και πρέπει να κάνουν 12ωρο ταξίδι καθισμένοι σε καρέκλες ή σε καναπέ

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 5/7/2021

Χωρίς καμπίνες στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια της Λέσβου

Απίστευτο και όμως αληθινό! Την ώρα που οι τουριστικοί φορείς της Λέσβου  και η Τοπική Αυτοδιοίκηση ξοδεύουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τουριστική προβολή και προσέλκυση Ελλήνων τουριστών, στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για το νησί μας και τη Χίο δεν υπάρχει διαθεσιμότητα σε καμπίνες. Για την ακρίβεια οι περισσότερες καμπίνες των δρομολογίων του καλοκαιριού έχουν προαγοραστεί από μεμωνομένους επιβάτες από το Μάιο μήνα, πριν καλά καλά επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «Ν» τις τελευταίες ημέρες δέχεται καθημερινά γραπτές και προφορικές καταγγελλίες από έξαλλους επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν στη Λέσβο  ακτοπλοϊκώς με την οικογένειά τους και δεν βρίσκουν ούτε μία καμπίνα διαθέσιμη.

Για του λόγου το αληθές, σας μεταφέρουμε αυτολεξεί τις καταγγελλίες που έστειλαν στο email της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας, την Παρασκευή δύο συμπολίτες μας.

1. «Είναι πραγματικά ανεπίτρεπτο, αναφέρει η Δανάη Π, να ψάχνουμε θέση καμπίνας σχεδόν από τον Μάιο, θέλοντας να ταξιδέψουμε στην Λέσβο και να μη βρίσκουμε. Ενώ διαφημίζεται το νησί φαίνεται ότι κανείς αρμόδιος δεν φροντίζει να ελέγξει τη διαθεσιμότητα καμπινών στην ακτοπλοϊκή εταιρεία που έχει τα δρομολόγια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν θέλετε επισκεψιμότητα, οφείλετε να φροντίσετε άμεσα να ενταχθούν επιπλέον δρομολόγια. Αν και, μεταξύ μας, μου φαίνεται ιδιαίτερα περίεργο, ήδη πριν από 2 μήνες να έχουν υπάρξει τόσες πολλές κρατήσεις για την Λέσβο. Εκτός αν μου πείτε, ότι η Λέσβος θα κατακλυστεί από επισκέπτες...»

2.«Ηδη από τον Μάιο (θυμίζω εν μέσω καραντίνας), αναφέρει ο Δ. Α.  το ηλεκτρονικό σύστημα της Hellenic Seaways δείχνει μη διαθεσιμότητα καμπινών! Για όσους ξέρουμε τον τόπο μας, γνωρίζουμε ότι μία τέτοια κατάσταση δεν μπορεί να είναι αληθινή. Υποψιάζομαι και υποψιαζόμαστε όλοι όσοι κάνουμε αυτή τη διαπίστωση ότι πρόκειται για μια fake κατάσταση. Κάποιοι κρατάνε καμπίνες και τις δίνουν επιλεκτικά. Θεωρώ ότι όλοι, δηλαδή οι ιθύνοντες του τόπου, τα ΜΜΕ και οι πολίτες πρέπει να απαιτήσουμε η διαθεσιμότητα καμπινών να γίνεται με διαφάνεια και σε κάθε περίπτωση η προσφορά καμπινών να είναι τόση ώστε να ικανοποιεί τη ζήτηση. Πρέπει να πιεστεί η Attica Group που έχει τα δρομολόγια προς/από Μυτιλήνη να πάρει μέτρα διαφανούς διάθεσης των καμπινών και εν τέλει προσφοράς περισσότερων δρομολογίων για να λυθεί το πρόβλημα».

Μιλώντας στο «Ν» για το σοβαρό αυτό πρόβλημα που έχει προκύψει ο τουριστικός πράκτορας και εκπρόσωπος της Attica Group Ηλίας Πίκουλος, παραδέχθηκε ότι αυτή τη στιγμή η διαθεσιμότητα των καμπινών είναι μηδενική και ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και πολλά παράπονα από τους επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν στο νησί μας και στη Χίο αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η παράδοξη αυτή ιστορία, σημειώνει ο Ηλίας Πίκουλος, ξεκίνησε λίγες μέρες μετά το τέλος της απαγόρευσης μετακινήσεων, όταν δεκάδες επιβάτες που γνώριζαν εκ των προτέρων τις ημερομηνίες που θα ταξίδευαν αγόρασαν ολόκληρες καμπίνες δίκλινες και τετράκλινες για ένα μόνο άτομο. Τα πλοία που ταξιδεύουν για τα νησιά μας διαθέτουν συνολικά 60 – 65 καμπίνες. Από αυτές οι 30 διατίθενται για επιβάτες της Χίου και οι υπόλοιπες για επιβάτες της Μυτιλήνης.

Καθημερινά επικρατεί πανικός στα πρακτορεία μας. Προσπαθούμε να εξηγήσουμε στον κόσμο ότι οι καμπίνες για τα περισσότερα δρομολόγια έχουν προαγορασθεί, αυτό όμως προκαλεί όπως είναι φυσικό μεγάλη δυσφορία. Το παράδοξο είναι ότι τα πλοία πηγαίνουν και έρχονται με εκατοντάδες άδειες θέσεις και 65 γεμάτες καμπίνες, οι οποίες καταλαμβάνονται από ένα άτομο η κάθε μία. Με έχουν πάρει ακόμη και βουλευτές οι οποίοι με παρακαλούν για μία θέση καμπίνας στο πλοίο. Έχω φτάσει στο σημείο να συμβουλεύω τον κόσμο να στέλνει το αυτοκίνητό του με πλοίο και να κλείνει αεροπορικά εισιτήρια για την μετακίνησή του στο νησί.

Για να αντιληφθεί κανείς, πόσο παράλογη είναι η κατάσταση που βιώνουμε αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει ούτε μία διαθέσιμη καμπίνα από τις 25 Ιουλίου έως τις 9 Σεπτεμβρίου για το δρομολόγιο Μυτιλήνη – Πειραιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυστυχώς όταν ανακοινώθηκε η άρση της απαγόρευσης μετακίνησης δεν απελευθερώθηκε και η δυνατότητα να γεμίζουν οι καμπίνες ώστε να μην δημιουργηθεί τώρα αυτή η κατάσταση. Πλέον ακόμη και να αλλάξει η πληρότητα στις καμπίνες δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διότι έχει έχουν προαγοραστεί από συγκεκριμένους επιβάτες», σημειώνει ο Ηλίας Πίκουλος.

Το πρόβλημα αυτό είναι αρκετά σοβαρό αν σκεφθεί κανείς πως το ακτοπλοϊκό ταξίδι με προορισμό τη Λέσβο ξεπερνά τις 12 ώρες και είναι πολύ δύσκολο  για ταξιδιώτες μεγαλύτερης ηλικίας και οικογένειες με παιδιά να κάνουν αυτή τη διαδρομή καθισμένοι σε μία καρέκλα ή σε έναν καναπέ.

Είναι φυσικό  οι άνθρωποι αυτοί  να  επιλέξουν κάποιον άλλο προορισμό, πιο κοντινό και με λιγότερη ταλαιπωρία.

Την ίδια ώρα οι τουριστικοί φορείς και η Αυτοδιοίκηση, πραγματοποιούν μεγαλόπνοες τουριστικές καμπάνιες και διαφημίσεις σε όλη τη χώρα για την προσέλκυση Ελλήνων τουριστών.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Platinum διάκριση για το Ούζο Βαρβαγιάννη

Στα Chefs’ Choice Awards 2024
ΑΤΖΕΝΤΑ

5η Ποδηλατάδα για τον Αυτισμό

Την Κυριακή 14 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Φροντίδα του Δάσους με τον Δήμο Μυτιλήνης

Δράσεις εκπαίδευσης και καθαρισμού στην περιοχή «Τσίγκος» για παιδιά και μεγάλους
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παιδικές χαρές του κόσμου για τα παιδιά της Κένυας

Πασχαλινό μπαζάρ από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πασχαλινό πρόγραμμα για παιδιά στο «Λευκό Χαρτί»!

Κατασκευές, ιστορίες και παιχνίδι