× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πρώτο βραβείο από το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ στο 3ο Λύκειο Μυτιλήνης

Για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό με τίτλο «Τα νησιά μας φάροι βιώσιμης ανάπτυξης»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/6/2021

Πρώτο  βραβείο από το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ στο  3ο Λύκειο Μυτιλήνης

Το  πρώτο  βραβείο Υλοποίησης σε επίπεδο Λυκείων στο πλαίσιο του μαθητικού διαγωνισμού του Δικτύου Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ με τίτλο «Τα νησιά μας φάροι βιώσιμης ανάπτυξης», κέρδισε το 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης. Την Τρίτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση  απονομής  των βραβείων του διαγωνισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του 3ου Λυκείου κάθε ομάδα υπέβαλε πρόταση επιλέγοντας έναν από τους τέσσερις βασικούς τομείς : ΥΔΑΤΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ, ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Βασικά κριτήρια αξιολόγησης ήταν η καινοτομία και η δυνατότητα υλοποίησης. Η βράβευση έγινε σε δύο επίπεδα ,Λυκείων – Γυμνασίων, και σε δύο κατηγορίες , βραβείο καινοτομίας – βραβείο υλοποίησης.

 Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 28 σχολεία , 52 καθηγητές , 231 μαθητές , 21 νησιωτικοί Δήμοι. Το Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης  συμμετείχε στον τομέα ΕΝΕΡΓΕΙΑ με την πρόταση : «Μείωση ενεργειακού αποτυπώματος σχολικών κτιρίων μέσω εγκατάστασης φωτοβολταϊκών» και απέσπασε το πρώτο βραβείο Υλοποίησης.

Ο διαγωνισμός που ξεκίνησε από τον Γενάρη του 2021 υλοποιήθηκε σε δύο φάσεις .  Στην πρώτη φάση υπεβλήθησαν οι προτάσεις και έγινε αξιολόγηση από την επιστημονική ομάδα του Δάφνη  για την πρόκριση στη δεύτερη φάση , στην οποία το σχολείο μας διακρίθηκε με πολύ καλή βαθμολογία. Στην δεύτερη φάση, η ομάδα του σχολείου μας ήρθε σε επαφή με το Δήμο για συνεργασία, βελτίωση και προοπτική υλοποίησης της πρότασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο Αντιδήμαρχος Έργων του Δήμου Μυτιλήνης  Ευστράτιος Τζιμής, σύμφωνα με την ανακοίνωση του σχολείου, υποδέχθηκε με θέρμη την πρότασή, και όρισε ως εκπροσώπους του Δήμου για συνεργασία με την ομάδα, τους άξιους επιστήμονες του Δήμου,  Μακρή Δέσποινα, Μηχανολόγο μηχανικό και  Αποστολέλλη Νικόλαο, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, η βοήθεια των οποίων ήταν ουσιαστική και καθοριστική. 

Το πρώτο βραβείο που απέσπασε το 3ο Λύκειο Μυτιλήνης εκτός από την επιβράβευση της πολύμηνης προσπάθειας, έχει και οικονομικό αντίκρισμα , καθώς σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, η πρότασή μας ,που κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία Υλοποίησης, θα χρηματοδοτηθεί εξολοκλήρου από το Δάφνη και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Μυτιλήνης. Στην περίπτωσή μας πρόκειται για την εγκατάσταση φωτοβολταΐκών στοιχείων  και έξυπνων συστημάτων φωτισμού, σε 14 σχολεία Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας,  για παραγωγή ηλιακής ενέργειας περίπου ίση με τις ενεργειακές ανάγκες του εκάστοτε κτιρίου, τα οποία ο Δήμος μας είχε ήδη αναβαθμίσει ενεργειακά .

Κόστος έργου:  109.000 Ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συμμετείχαν οι μαθητές της Α’ τάξης

Καρλαγάνη Μαρία, Κοκιούσης Θεολόγος, Μαυρογιώργης Μιχαήλ, Μιλούκα Εριφύλη, Πετρέλλη Έφη, Σπηλιωτοπούλου Ραφαηλία, Στεφάνου Αφροδίτη, Στρίγκος Μάριος, Τατάκη Ραφαέλα

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιχαλάκης Απόστολος

Λαμπόγλου Παναγιώτα

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης

Από το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά Χανίων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΥΓΕΙΑ

«Υποδοχή» στον Αδωνι ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο

Καλεί σωματεία και φορείς να θέσουν αιτήματα και διεκδικήσεις
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλινές εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αφορά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που θα εκδοθούν για τις εορτές του Πάσχα