× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έγραψε ιστορία ο Τσιτσιπάς

Νίκησε τον Ζβέρεφ έπειτα από επική μάχη 3,5 ωρών και προκρίθηκε στον τελικό του Roland Garros

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/6/2021

Έγραψε ιστορία ο Τσιτσιπάς

Δεν έχει κλείσει ακόμη τα 23 του χρόνια κι είναι ήδη μύθος στο τένις! Ο φοβερός και τρομερός Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος Ελληνας που φτάνει σε τελικό Grand Slam. Ναι, είναι αλήθεια! Στο μεγαλύτερο ματς της καριέρας του ο Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τελικό του Roland Garros και θα διεκδικήσει το μεσημέρι της Κυριακής (13/6, 16.00) ένα απ' τα πλέον βαρύτιμα τρόπαια στο τένις. Αυτό που κάποτε έμοιαζε με όνειρο μακρινό και άπιαστο, έγινε πραγματικότητα: ένας Ελληνας στον τελικό ενός Grand Slam.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο μεγαλύτερος Ελληνας τενίστας όλων των εποχών πραγματοποίησε ένα εκπληκτικό τουρνουά για δεύτερη σερί χρονιά, έκανε το βήμα παραπάνω κι έφτασε στον τελικό, έναν από τους βασικούς στόχους που είχε θέση για να πετύχει στη διάρκεια της σεζόν, ενώ παράλληλα ανέβηκε ακόμη ψηλότερα στο παγκόσμιο ranking: από την ερχόμενη εβδομάδα, από το νούμερο 5 θα σκαρφαλώσει στο νούμερο 4 στον κόσμο, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ καριέρας. Μπροστά του βρίσκονται μόνο οι ΤζόκοβιτςΜεντβέντεφ και Ναδάλ, ενώ πλέον εκτόπισε τον Τιμ.

Απέναντι στον Ζβέρεφ ο Τσιτσιπάς ήταν εξαιρετικός. Ιδίως στα πρώτα δύο σετ ήταν απόλυτος και κυριαρχικός φτάνοντας σε ένα άνετο 2-0. Στο τρίτο σετ, ο Γερμανός αντέδρασε θετικά, έπαιξε εξαιρετικά και μείωσε σε 2-1, ενώ στο τέταρτο σετ συνέχισε στο ίδιο μοτίβο ισοφαρίζοντας (2-2). Ολα κρίθηκαν στο πέμπτο σετ, όπου ο Στέφανος βρήκε ξανά τον εαυτό του, κυριάρχησε και πανηγύρισε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του (μέχρι την επόμενη...)

Ο Τσιτσιπάς (νο. 5 στον κόσμο), έπειτα από επική μάχη πέντε σετ και τρεισήμισι ωρών, κυριάρχησε του Σάσα Ζβέρεφ (νο. 6) με 3-2 (6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3) στον ημιτελικό του γαλλικού όπεν και έπειτα από δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες σε τετράδα Grand Slam (το 2019 στο Australian Open και το 2020 ξανά στο Roland Garros) την τρίτη και... φαρμακερή πήρε το χρυσό εισιτήριο για τον τελικό. Εκεί, σε ένα ιστορικό ραντεβού, θα αντιμετωπίσει είτε τον Ράφα Ναδάλ είτε τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Όποιος από τους δύο θρύλους του τένις νικήσει στην τιτανομαχία του βραδινού ημιτελικού, θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Τσιτσιπά, ο οποίος πάντως, ανεξάρτητα από την έκβαση του τελικού, είναι ήδη νικητής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδανικό ξεκίνημα

Ο Τσιτσιπάς όπως κάνει σε όλα τα παιχνίδια του το τελευταίο διάστημα, μπήκε στο κορτ με αποφασιστικότητα, ξεκάθαρη στόχευση και προσήλωση στον στόχο. Και νωρίς νωρίς έκανε μπρέικ στον Ζβέρεφ για το 2-0, προτού πάρει «αέρα» τριών γκέιμ (3-0). Στη συνέχεια του σετ απλώς διατήρησε την κυριαρχία στο σερβίς του κι έφτασε εύκολα και κυριαρχικά στην επικράτηση με 6-3 έπειτα από 40 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ ο Ζβέρεβ κατόρθωσε να αιφνιδιάσει τον Τσιτσιπά, που έδειξε να χάνει στιγμιαία την αυτοσυγκέντρωσή του. Ο Γερμανός πέτυχε γρήγορα ένα μπρέικ για το 0-2, ενώ έφτασε μέχρι και το 0-3. Κι εκεί που φαινόταν ότι επέστρεφε στη διεκδίκηση του παιχνιδιού για τα καλά, το... θηρίο ξύπνησε. Ο Τσιτσιπάς με μια εκπληκτική αντεπίθεση έκανε τρία σερί μπρέικ (!) στον αντίπαλό του, πήρε έξι σερί γκέιμ και από το 0-3 πήρε με πανηγυρικό τρόπο και το δεύτερο σετ με 6-3 μετά από 39 λεπτά.

Ο Ζβέρεφ παίζοντας για να παραμείνει στο ματς, έβγαλε αντίδραση. Εκανε μπρέικ στον Τσιτσιπά στο τρίτο γκέιμ για το 1-2 και διατηρώντας το σερβίς του μέχρι τέλους, επικράτησε 6-4 έπειτα από 49 λεπτά και μείωσε σε 2-1 σετ. Ηταν η πρώτη φορά στο παιχνίδι που ο Ζβέρεφ κατόρθωσε να βάλει δύσκολα στον Τσιτσιπά, ο οποίος δεν είχε απαντήσεις και έδειχνε εκνευρισμένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ζβέρεφ με τη... φόρα που είχε από το προηγούμενο σετ, εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ αλλά και το γεγονός ότι ο Τσιτσιπάς είχε αρχίσει να χάνει το μυαλό του. Ο Γερμανός έκανε μπρέικ στον Ελληνα μόλις στο πρώτο γκέιμ (0-1) και αφού διατήρησε το σερβίς του μέχρι τέλους, επικράτησε 6-4 σε μόλις 39 λεπτά, ισοφάρισε 2-2 κι έστειλε το ματς στο πέμπτο και καθοριστικό σετ.

Ο Ζβέρεφ με τη... φόρα που είχε από το προηγούμενο σετ, εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ αλλά και το γεγονός ότι ο Τσιτσιπάς είχε αρχίσει να χάνει το μυαλό του. Ο Γερμανός έκανε μπρέικ στον Ελληνα μόλις στο πρώτο γκέιμ (0-1) και αφού διατήρησε το σερβίς του μέχρι τέλους, επικράτησε 6-4 σε μόλις 39 λεπτά, ισοφάρισε 2-2 κι έστειλε το ματς στο πέμπτο και καθοριστικό σετ.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

«Κούρεμα» προστίμων έως 50% υπόσχεται η εφορία

Με δέλεαρ τα μειωμένα πρόστιμα το κράτος προσπαθεί να αποφύγει τις προσφυγές στα δικαστήρια από τους φορολογουμένους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ισχνή αύξηση τζίρου στο λιανεμπόριο του Βορείου Αιγαίου

Μόλις 12,4 εκατ. ευρώ μπήκαν στα ταμεία των επιχειρήσεων του κλάδου που τηρούν διπλογραφικά βιβλία
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Υποχρηματοδότηση των σχεδίων βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου βλέπει η Νέα Αριστερά

Κριτική στην κυβέρνηση για την κατανομή των πόρων του προγράμματος
ΕΛΛΑΔΑ

Ο πρώην «Σπαρτιάτης» Φλώρος γρονθοκόπησε τον Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης

Ένα πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών ο οποίος έχει πλέον ανεξαρτητοποιηθεί, Κωνσταντίνο Φλώρο σημειώθηκε στη Βουλή, καθώς γρονθοκόπησε μέσα στην ολομέλεια της Βουλής τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στη Χιο ο Κώστας Μουτζούρης

Ο Περιφερειάρχης θα συμμετάσχει στη Διευρυμένη Συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έρχονται οι πενταετίες συμβάσεις στις άγονες γραμμές

Πρώτη εμφάνιση του λιμανιού της Πέτρας στις γραμμές αποκλειστικής εξυπηρέτησης που προτείνει το υπουργείο Ναυτιλίας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Σημαντικές αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις των αγροτών

Δείτε εδώ τι προβλέπει η εγκύκλιο που εξέδωσε η ΑΑΔΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Βόρειο Αιγαίο: Αύξηση 38,8% των πιστώσεων για τα σχέδια βελτίωσης

Στα 304,9 εκατ. ευρώ οι συνολικές πιστώσεις του προγράμματος για όλη την χώρα, 13,8 εκατ. ευρώ διατίθενται για το Βόρειο Αιγαίο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Σημαντικές επισκέψεις στο Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ

Tο στέλεχος της γενικής γραμματείας Επικοινωνίας Παντελής Ορφανίδης, ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Νίκος Μπακουνάκης και η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ Ιωάννα Κωσταρέλλα επισκέφθηκαν πρόσφατα το Μουσείο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων λόγω καιρού

Δείτε εδώ πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια των πλοίων Group Attica για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνέντευξη Μουτζούρη σε Γερμανούς φοιτητές

Από το Πολιτικό ίδρυμα Konrad – Adenauer Stiftung