× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σε Περιφέρεια και Δυτική Λέσβο οι αιτήσεις των πληγέντων

Οι ιδιώτες καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους στο Δήμο Δυτικής Λέσβου και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/5/2021

Σε Περιφέρεια και Δυτική Λέσβο οι αιτήσεις των πληγέντων

Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, μπορούν οι πληγέντες επιχειρηματίες και ιδιώτες της Δυτικής Λέσβου από την θεομηνία της 21ης Μαΐου να καταθέτουν τις απαιτούμενες αιτήσεις και τα δικαιολογητικά  προκειμένου να αποζημιωθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα οι ιδιώτες που έχουν υποστεί ζημιές τα σπίτια και τα καταστήματά τους, μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Δυτικής Λέσβου και στην ειδική επιτροπή προκειμένου να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

-Υπεύθυνη δήλωση άρθρου 8 Ν. 1599/1986 που να αναφέρεται αν οι ίδιοι οι αιτούντες είναι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές

-Πρόσφατο έντυπο δήλωσης Ε1 και Ε9 όπου φαίνονται τα ακίνητα αν είναι στην κατοχή τους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Περιγραφή της οικοσκευής που έχει καταστραφεί και αν είναι δυνατόν να προσκομίζεται τιμολόγιο αγοράς τους, εάν υπάρχει

-Όταν πρόκειται για αυτοκίνητα ή μηχανάκια ή μηχανολογικό εξοπλισμό π.χ. σκαπτικά μηχανήματα, JCB,GREIDER κλπ, είναι απαραίτητα τα αναφερόμενα δικαιολογητικά όπως άδεια οδήγησης χειριστού, άδεια κυκλοφορίας του οχήματος με τον αριθμό πλαισίου καθώς και την ασφάλεια σε ισχύ μέχρι και την 21-5-2021 όταν και συνέβη η θεομηνία

-Προκειμένου να εκτιμηθεί το κόστος της ζημιάς που προέκυψε από την εν λόγω θεομηνία, είναι απαραίτητη η προσκόμιση των αντίστοιχων τιμολογίων από το συνεργείο επισκευής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Η Τριμελής επιτροπή του Δήμου αφού διενεργήσει την απαραίτητη αυτοψία θα εκτιμήσει την αξία των ζημιών σύμφωνα με το υπ΄ αριθμό 1699/2019 ΦΕΚ ΤΕΥΧΟΣ Β΄.

Υπενθυμίζεται ότι τα τηλέφωνα επικοινωνίας του Δήμου όπου θα μπορούν οι πολίτες να δηλώνουν τις ζημιές τους είναι: 22533-50218 και 22533-50221.

Οι καταστηματάρχες και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, που έχουν υποστεί ζημιές μπορούν να απευθύνονται στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.  Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο γραφείο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, Βουρνάζων 2, Μυτιλήνη στον 1ο όροφο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να καλούν για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα επικοινωνίας  2251200300, 2251354810 και 2251354809

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ