× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ενώνουν δυνάμεις Περιφέρεια, ΕΛΓΟ Δήμητρα και Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

Σεμινάρια κατάρτισης νέων αγροτών, αξιοποίηση των εργαστηρίων γάλακτος - ελαιολάδου και μελέτες για τα προϊόντα των νησιών μας, δρομολογούνται το επόμενο διάστημα

Δημοσίευση 14/5/2021

Ενώνουν δυνάμεις Περιφέρεια, ΕΛΓΟ Δήμητρα και Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

Με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και με στελέχη της Περιφερειακής Αρχής συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ Δήμητρα και αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Σέρκο Χαρατουνιάν ο οποίος βρίσκεται στη Λέσβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησαν το μεσημέρι ο Σέρκος Χαρατουνιάν και ο Κώστας Μουτζούρης, αναφέρθηκαν στη συνεργασία  του ΕΛΓΟ Δήμητρα, με την Περιφέρεια στο πλαίσιο προγραμμάτων επιμόρφωσης και σεμιναρίων νέων αγροτών και κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων.

Όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης εκτός από τα Επιμορφωτικά Σεμινάρια με τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, η Περιφέρεια ετοιμάζεται να ξεκινήσει συνεργασία με τον Καθηγητή Σ. Χαρατουνιάν και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο για την πιστοποίηση 10 προϊόντων του Βορείου Αιγαίου. Παράλληλα μελετάται, σημείωσε, η αξιοποίηση των εργαστηρίων ελαιολάδου και γάλακτος τα οποία ανήκουν στο ΕΛΓΟ Δήμητρα. «Θέλουμε να τα πάρουμε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας και του ΕΛΓΟ Δήμητρα και να δημιουργήσουμε μία κυψέλη  εργαστηρίων τα οποία  μαζί με το εργαστήρι δημοσίων έργων που έχουμε να αποτελέσουν ένα τμήμα τεχνολογικής ανάπτυξης των νησιών μας», επισήμανε ο Κώστας Μουτζούρης.

Ο Σέρκος Χαρατουνιάν αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των καταρτίσεων νέων αγροτών, μελισσοκόμων και κτηνοτρόφων ενώ σημείωσε ότι στόχος είναι η διοργάνωση το επόμενο διάστημα, ανάλογα και με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στο μέτωπο του κορονοϊού, βιωματικών σεμιναρίων για νέους παραγωγούς του πρωτογενή τομέα οι οποίοι μέσα στο ίδιο το χωράφι πλέον θα κληθούν να ενημερωθούν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα σημείωσε πως για πρώτη φορά στις καταρτίσεις των νέων αγροτών θα ενταχθούν και μαθήματα που σχετίζονται με το μάρκετινγκ και την πώληση προϊόντων, διότι όπως τόνισε ο αγρότης δεν αρκεί να παράγει καλά προϊόντα πρέπει να μάθει να τα προωθεί και να τα πουλάει».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της μελέτης και ανάδειξης των προϊόντων του Βορείου Αιγαίου από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, ο Σέρκος Χαρατουνιάν σημείωσε ότι θα ξεκινήσει η μελέτη με 10 προϊόντα θα φτιαχθεί ένας προφάκελος και στη συνέχεια αφού μελετηθούν τα στοιχεία θα επιλεγούν τρία προϊόντα τα οποία θα έχουν καλύτερες προσδοκίες για την ανάδειξή τους. Θα υπάρξουν φυσικά ολοκληρωμένοι φάκελοι και για τα υπόλοιπα προϊόντα. «Περιμένουμε, σημείωσε ο αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και τις προτάσεις των ίδιων των αγροτών και των συνεταιρισμών οι οποίες θα αποσταλούν σε εμάς μέσω της Περιφέρειας.

Δείτε τις τοποθετήσεις του Περιφερειάρχης και του Σέρκου Χαρατουνιάν στο βίντεο που ακολουθεί

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πέρασε από την Ευρωβουλή η πρώτη αναθεώρηση της ΚΑΠ

Οι αναθεωρημένες διατάξεις θα εφαρμοστούν το 2024 σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ετοιμάζεται νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς

Ξεκίνησε τις διαβουλεύσεις η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Παράταση στο πρόγραμμα κατάρτισης του Επιμελητηρίου Λέσβου

Ως τις 10 Μαΐου μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Να αλλάξουν οι αγρότες μας επάγγελμα;»

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μειωμένη χρηματοδότηση στα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου, έστειλε η αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Αναστασία Αντωνέλλη, στον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

«Κούρεμα» προστίμων έως 50% υπόσχεται η εφορία

Με δέλεαρ τα μειωμένα πρόστιμα το κράτος προσπαθεί να αποφύγει τις προσφυγές στα δικαστήρια από τους φορολογουμένους
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ισχνή αύξηση τζίρου στο λιανεμπόριο του Βορείου Αιγαίου

Μόλις 12,4 εκατ. ευρώ μπήκαν στα ταμεία των επιχειρήσεων του κλάδου που τηρούν διπλογραφικά βιβλία
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Νέα Αριστερά: Μπάχαλο στις πληρωμές των αγροτικών επιδοτήσεων

Δυσοίωνες εκτιμήσεις για την πληρωμή των αγροτικών επιδοτήσεων πριν το Πάσχα