× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Κάνε μια Ευχή», 25 χρόνια στηρίζει τα όνειρα των μικρών ηρώων

Η Μυτιλήνη μπήκε στο διαδραστικό χάρτη του «Κάνε μια Ευχή» και στηρίζει τον Αβέρκιο να πραγματοποιήσει την ευχή του

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 13/5/2021

«Κάνε μια Ευχή», 25 χρόνια στηρίζει τα όνειρα των μικρών ηρώων

Με το σύνθημα «Κάθε ήρωας έχει μια Οδύσσεια, αλλά και μια ευχή: την Ιθάκη του», ο Οργανισμός «Make a wish» - Κάνε μια ευχή, εδώ και τέσσερις δεκαετίες σε όλο τον κόσμο εκπληρώνει ευχές παιδιών με σοβαρές ασθένειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Ελλάδα η δραστηριότητα του Οργανισμού ξεκίνησε το 1996 και μέχρι σήμερα έχουν εκπληρωθεί περισσότερες από 2.600 ευχές παιδιών.

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» η Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Οργανισμού Χρυσούλα Σπανού αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται και στον καθημερινό αγώνα που δίνουν τα στελέχη του «Κάνε μια Ευχή» της Ελλάδας για να στηρίξουν τους μικρούς ήρωες και να εκπληρώσουν τις ευχές τους.

«Το Make-A-Wish εκπληρώνει ευχές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό και δεσμευόμαστε να  εκπληρώνουμε την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήρια μας. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν  τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πιο σημαντικό στοιχείο από αυτό το ταξίδι και αυτό πρέπει να το γνωρίζει ο κόσμος, είναι ότι το 75% των παιδιών που εκπληρώνουμε τις ευχές τους, γίνεται καλά και κερδίζει τη μάχη για τη ζωή του. Είναι πολύ συγκινητικό ότι πολλά από τα παιδιά αυτά, όταν ενηλικιωθούν έρχονται στον Οργανισμό μας, μοιράζονται τις αναμνήσεις και την εμπειρία μας μαζί τους από την πραγματοποίηση της ευχής τους και ζητούν να γίνουν εθελοντές και να στηρίξουν το έργο μας».

Αυτή την περίοδο όπως εξήγησε η Χρυσούλα Σπανού είναι σε εξέλιξη  για  2η συνεχή χρονιά, ο ετήσιος εικονικός περίπατος του Make-A-Wish ο οποίος  θα λάβει χώρα μέσω ενός online διαδραστικού χάρτη. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να δωρίσουν ποσά από 5 ευρώ για 25 από τις 200 και πλέον ευχές παιδιών που βρίσκονται σε αναμονή, ενώ την ίδια στιγμή μεγάλη εταιρεία καλλυντικών (L’OrealHellas) θα διπλασιάζει τις δωρεές αυτές.

Η διαδρομή ξεκίνησε στις  27 Απριλίου  από την Αλεξανδρούπολη διασχίζει την Κεντρική και Δυτική Ελλάδα. Συνεχίζει με στάσεις στην Αθήνα και ορισμένα από τα νησιά μας που το 2020 είχαν εκπληρωθεί ευχές και είναι η Μυτιλήνη, η Μύνονος και η Ρόδος,για να συνεχίσει προς την Κρήτη και την Πελοπόννησο και να κορυφωθεί στην Ιθάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μυτιλήνη, σημειώνει η Χρυσούλα Σπανού επιλέχθηκε διότι γενικότερα υπάρχει ενδιαφέρον από ανθρώπους στο νησί και ήδη μέσα στο 2020 πραγματοποιήσαμε 3 ευχές παιδιών από την περιοχή.

Στο διαδραστικό χάρτη του make a wish κάθε πόλη είναι αφιερωμένη στην ευχή ενός παιδιού, όχι από την ίδια περιοχή,  για το οποίο συγκεντρώνουμε χρήματα προκειμένου να την πραγματοποιήσουμε. Στο χάρτη της Μυτιλήνης συναντά κανείς τον Αβέρκιο 7 ετών με μυελοδυσπλαστικό σύνδρομο RCC  ο οποίος θέλει να αποκτήσει ένα δωμάτιο με σούπερ ήρωες.

Το όνομα Αβέρκιος δεν είναι τυχαίο! Είναι ένα μυστικό όνομα Super ήρωα με απίστευτες δυνάμεις που έχει μια μεγάλη επιθυμία: την επανένωση των αγαπημένων του Avengers, μέσα σε ένα δωμάτιο! Θα αποτελέσει το προσωπικό καταφύγιό του που θα στεγάζει τα ηρωικά στρατηγικά του σχέδια για κάθε μάχη του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας για την προσωπική της εμπειρία στον Οργανισμό η Χρυσούλα Σπανού αναφέρει ότι το «Κάνε μια ευχή» είναι μια ενασχόληση που σε γεμίζει με έντονα συναισθήματα αγάπης, δύναμης και ελπίδας μέσα από τις καθημερινές ιστορίες των παιδιών  και των οικογενειών τους. «Όταν βλέπεις τις μητέρες των παιδιών να χαμογελούν και σου δίνουν κουράγιο, να σου λένε πως όλα θα πάνε καλά και να μην στενοχωριέσαι τότε εσύ δεν έχεις δικαίωμα να μην πιστέψεις στη δύναμη των μικρών αυτών ηρώων. Κάποιες μέρες είναι δύσκολες, το παραδέχομαι και όλο αυτό το κουβαλάς μαζί σου, δεν μπορείς να κατεβάσεις ρολά. Όμως υπάρχουν κι εκείνες οι μέρες που είναι γεμάτες μεγάλες νίκες και χαμόγελα, που δεν τις αλλάζεις με τίποτα».

Περισσότερες πληροφορίες για τη δραστηριότητα του «Κάνε μια Ευχή» Ελλάδας και το διαδραστικό χάρτη μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα του Οργανισμού makeawish.gr.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Με κινητοποίηση θα υποδεχθούν οι γιατροί τον υπουργό Υγείας

Ο Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου ανακοίνωσε στάση εργασίας για την Τρίτη 30 Απριλίου και καλεί σε κινητοποίηση
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης

Από το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά Χανίων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΥΓΕΙΑ

«Υποδοχή» στον Αδωνι ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο

Καλεί σωματεία και φορείς να θέσουν αιτήματα και διεκδικήσεις
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή