× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

10 τσάρτερ την εβδομάδα στη Λέσβο για όλο το καλοκαίρι

Τον Ιούνιο ξεκινούν οι πτήσεις από Ολλανδία, και μέχρι τέλος του μήνα ξεκινά η Αγγλία. Εξαιρετικά δύσκολο να ανοίξει η Τουρκία δηλώνει ο Λευτέρης Καραμπλιάς

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 11/5/2021

10 τσάρτερ την εβδομάδα στη Λέσβο για όλο το καλοκαίρι

Με δέκα απευθείας πτήσεις την εβδομάδα, θα πορευτεί φέτος το καλοκαίρι ο τουρισμός της Λέσβου, ενώ ο συνολικός αριθμός των αφίξεων με μεγάλη δυσκολία θα αγγίξει τους 10 με 11 χιλιάδες επισκέπτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφερε μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο  τουριστικός πράκτορας Λευτέρης Καραμπλιάς, το φετινό καλοκαίρι θα είναι αρκετά δύσκολο, καλύτερο φυσικά από το περσινό σημείωσε, όπου είχαμε μια ανύπαρκτη σεζόν, σε καμία περίπτωση ωστόσο δεν μπορεί να συγκριθεί με την τελευταία φυσιολογική χρονιά πριν τον κορονοϊό το 2019.

«Η κρίση στον τουρισμό δεν σχετίζεται μόνο με το δικό μας νησί, επισημαίνει, είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού και έχει σοβαρές επιπτώσεις σε όλη την αγορά. Από εκεί και πέρα η ελληνική κυβέρνηση υπολογίζει ότι φέτος ο ελληνικός τουρισμός θα ανακτήσει το 50% της κίνησης που είχε το 2019. Δεν ξέρω αν αυτό είναι εφικτό να γίνει. Πιθανόν σε κάποιες περιοχές της χώρας να συμβεί. Στη Λέσβο ωστόσο θεωρώ πολύ δύσκολο να φτάσουμε τις 30 χιλιάδες αφίξεις, που είναι το 50% από τις αφίξεις του 2019. Αν καταφέρουμε να αγγίξουμε τις 10 χιλιάδες θα είναι μεγάλη επιτυχία».

Αναφερόμενος ο Λευτέρης Καραμπλιάς στα δεδομένα της φετινός περιόδου, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο Μάιος θα κυλήσει με τις πτήσεις του Βελγίου, οι οποίες θα ξεκινήσουν από αυτή την Παρασκευή 14 του μήνα, ενώ πρόσθεσε ότι έως το τέλος Μαΐου, θα μπούνε και τα δρομολόγια των Ολλανδών από τις εταιρείες Corendon και TUI.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα πρώτα αεροπλάνα από το Βέλγιο, όπως μπορούμε να δούμε μέχρι αυτή τη στιγμή, έρχονται με πολύ μικρό αριθμό επιβατών για το νησί μας, γύρω στα 20 άτομα, ενώ η πτήση θα αφήσει επιβάτες και στη Θεσσαλονίκη κατά την επιστροφή της.

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι έστω και μία εταιρεία ξεκινά τα δρομολόγιά της, από αυτή την εβδομάδα είναι αρκετά ελπιδοφόρο και θετικό γεγονός, ελπίζουμε ωστόσο να αυξηθεί το ενδιαφέρον και τα αεροπλάνα να έρχονται με μεγαλύτερη πληρότητα, διότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού.

Πιθανόν μέσα στο Μάιο, η TUI του Βελγίου να δρομολογήσει και δεύτερο αεροπλάνο εάν υπάρξει ενδιαφέρον, ενώ 31 Μαΐου και αρχές Ιουνίου ξεκινούν τα δρομολόγια δύο εταιρειών με Ολλανδούς τουρίστες. Δυστυχώς η τρίτη εταιρεία, που φέρνει κόσμο από την Ολλανδία, η Sunweb, έχει ανακοινώσει ότι φέτος θα ξεκινήσει  τις πτήσεις της μέσα στον Ιούλιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από εκεί και πέρα στις 25 Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία με την εταιρεία Jet2 ενώ προς οι Σκανδιναβικές χώρες από τις οποίες αναμένονται 3 πτήσεις μέσα στο καλοκαίρι δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη  πότε θα ξεκινήσουν τα δρομολόγιά τους.

Την ίδια ώρα όπως εκτιμά ο Λευτέρης Καραμπλιάς, αβέβαιη είναι η κατάσταση σε ότι αφορά στον εσωτερικό τουρισμό αφού οι Έλληνες όπως σημειώνει, είναι αρκετά ταλαιπωρημένοι οικονομικά και ψυχολογικά τους τελευταίους μήνες, επομένως οι διακοπές στη Λέσβο πιθανόν να μην είναι στα άμεσα σχέδια τους.

«Η αγορά της Τουρκίας, σημείωσε ο Λ Καραμπλιάς θα αποτελούσε μία πολύ καλή τονωτική ένεση, για τον τουρισμό του νησιού μας,  σε περίπτωση που άνοιγε, τα δεδομένα ωστόσο μέχρι στιγμής δείχνουν ότι η κατάσταση στη γειτονική χώρα είναι πολύ δύσκολη, με την εφαρμογή ενός σκληρού lock down το οποίο όμως δεν αποδίδει».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ελαφρά μείωση της δηλωμένης ανεργίας το Μάρτιο στο Βόρειο Αιγαίο

Γυναίκες το 65% των ανέργων της χώρας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

«Καμπάνες» σε 11 επιχειρήσεις για «μαϊμού» εκπτώσεις

Aνάμεσα τους και η επιχείρηση αθλητικών ειδών Cosmos Sport που έχει υποκατάστημα στη Μυτιλήνη
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανω κάτω οι πληρωμές των συνδεδεμένων επιδοτήσεων

Έκλεισε η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για να γίνουν πληρωμές αλλά θα ανοίξει ξανά για την υποβολή κι άλλων δικαιολογητικών. Δεν πιάνει τον στόχο καταβολής 700 εκατ. ευρώ ως το Πάσχα ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Welcome» Μητσοτάκη στους Τούρκους από τη Μυτιλήνη

«Είμαστε από την επιτροπή υποδοχής» τόνισε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός στα αγγλικά, στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Εκτενής συζήτηση για το καθεστώς ενίσχυσης του κόστους μεταφοράς των ζωοτροφών

Κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί, έμποροι ζωοτροφών και μεταφορείς της Λέσβου ζητούν αύξηση της ενίσχυσης για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους μεταφορά των ζωοτροφών στα νησιά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του Aqua Blue

Δείτε τις ώρες αναχώρησης από Λαύριο και Καβάλα του πλοίου που θα εξυπηρετεί την άγονη γραμμή της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αγανάκτηση για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στη Λήμνο

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας από τον Έπαρχο Λήμνου, την Δήμαρχο Λήμνου και τον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΓΟΡΑ

Πασχαλινό ωράριο στην αγορά της Μυτιλήνης

Ξεκινά την Κυριακή των Βαΐων όπου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία