× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

75.000 αρνιά από την αγορά της Λέσβου σε Ελλάδα και Ευρώπη

Από 5 έως 6 ευρώ η τιμή πώλησης από τον παραγωγό. Από 10 έως 11 ευρώ θα διαμορφωθεί η τιμή στα κρεοπωλεία, λέει ο ιδιοκτήτης του σφαγείου Καλλονής Παναγιώτης Σελάχας

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 20/4/2021

75.000 αρνιά από την αγορά της Λέσβου σε Ελλάδα και Ευρώπη

50.000 αρνιά, υπολογίζεται ότι θα διακινηθούν έως την Κυριακή του Πάσχα από την αγορά της Λέσβου προς την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ το προηγούμενο διάστημα, έφυγαν από το νησί προς την Ευρώπη τουλάχιστον 20 – 25 χιλιάδες αρνιά για τον εορτασμό του καθολικού Πάσχα που ήταν αρχές Απριλίου.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο ιδιοκτήτης του σφαγείου της Καλλονής Παναγιώτης Σελάχας, φέτος η τιμή του παραγωγού θα κινηθεί κοντά στα 5 – 5,50 ευρώ ανάλογα με την ποιότητα και το βάρος του ζώου.

«Θα έλεγε κανείς ότι η συγκυρία της  χρονικής απόστασης του ενός μήνα  από τον εορτασμό του Καθολικού και του Ορθόδοξου Πάσχα, ευνόησε τους παραγωγούς και την αγορά κρέατος του νησιού μας, η οποία δυστυχώς λόγω του covid είχε εμφανίσει καθίζηση τους τελευταίους μήνες. Δυστυχώς το κλείσιμο της εστίασης η οποία διακινούσε μεγάλο μέρος της αγοράς του κρέατος στο νησί, προκάλεσε πρόσκαιρη καθήλωση των τιμών, ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες τα μηνύματα της αγοράς είναι ευχάριστα και η ζήτηση του αρνιού είναι πολύ μεγάλη».

Ήδη οι σφαγές των αρνιών ξεκίνησαν, όπως επισημαίνει ο Παναγιώτης Σελάχας σε όλα τα σφαγεία του νησιού μας, από τη Δευτέρα το πρωί και αναμένεται να διαρκέσουν έως τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ότι αφορά τώρα στις τιμές καταναλωτή, όπως σημειώνει ο Παν. Σελάχας, το τοπίο ακόμη δεν έχει διαμορφωθεί, όμως όπως δείχνουν τα πράγματα η τιμή του αρνιού και του κατσικιού δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τα 10 ίσως και τα 11 ευρώ το κιλό στα κρεοπωλεία. Στα μεγάλα σούπερ μάρκετ πάντως, σημειώνει, η πολιτική είναι να πωλούν  το αρνί σε τιμή κάτω του κόστους, προφανώς για λόγους προσέλκυσης του καταναλωτικού ενδιαφέροντος.

Οι καταναλωτές της Λέσβου, σημειώνει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα σε ότι αφορά στην ποιότητα του κρέατος που διακινείται στο νησί, διότι όπως είπε όλα τα αρνιά και τα κατσίκια που θα πουληθούν αυτές τις ημέρες στα καταστήματα είναι ντόπια από δικούς μας παραγωγούς.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ελαφρά μείωση της δηλωμένης ανεργίας το Μάρτιο στο Βόρειο Αιγαίο

Γυναίκες το 65% των ανέργων της χώρας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

«Καμπάνες» σε 11 επιχειρήσεις για «μαϊμού» εκπτώσεις

Aνάμεσα τους και η επιχείρηση αθλητικών ειδών Cosmos Sport που έχει υποκατάστημα στη Μυτιλήνη
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανω κάτω οι πληρωμές των συνδεδεμένων επιδοτήσεων

Έκλεισε η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για να γίνουν πληρωμές αλλά θα ανοίξει ξανά για την υποβολή κι άλλων δικαιολογητικών. Δεν πιάνει τον στόχο καταβολής 700 εκατ. ευρώ ως το Πάσχα ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Welcome» Μητσοτάκη στους Τούρκους από τη Μυτιλήνη

«Είμαστε από την επιτροπή υποδοχής» τόνισε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός στα αγγλικά, στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Εκτενής συζήτηση για το καθεστώς ενίσχυσης του κόστους μεταφοράς των ζωοτροφών

Κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί, έμποροι ζωοτροφών και μεταφορείς της Λέσβου ζητούν αύξηση της ενίσχυσης για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους μεταφορά των ζωοτροφών στα νησιά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του Aqua Blue

Δείτε τις ώρες αναχώρησης από Λαύριο και Καβάλα του πλοίου που θα εξυπηρετεί την άγονη γραμμή της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αγανάκτηση για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στη Λήμνο

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας από τον Έπαρχο Λήμνου, την Δήμαρχο Λήμνου και τον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΓΟΡΑ

Πασχαλινό ωράριο στην αγορά της Μυτιλήνης

Ξεκινά την Κυριακή των Βαΐων όπου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία