× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ένας γιατρός … για όλες τις δουλειές, στο Κέντρο Υγείας Αντισσας

Στη δραματική υποστελέχωση του Κέντρου αναφέρεται ο γιατρός και αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου Μιχάλης Ρούσσης, ο οποίος με επιστολή του έκανε παρέμβαση στον Υπουργό Υγείας

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 15/4/2021

Ένας γιατρός … για όλες τις δουλειές, στο Κέντρο Υγείας Αντισσας
Φωτο αρχείου

Την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Άντισσας το οποίο λειτουργεί με ελάχιστο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό προσπαθώντας να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες, της περιοχής και τους εμβολιασμούς που ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες, περιγράφει στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο γιατρός και αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου Μιχάλης Ρούσσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει ο Μ. Ρούσσης αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη στο Κέντρο Υγείας, γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερη δυσφορία τόσο στον ίδιο όσο και στους υπόλοιπους εργαζόμενους εκεί, με δεδομένο ότι ζούμε σε ένα ακριτικό νησί το οποίο θα έπρεπε να τυγχάνει μιας καλύτερης αντιμετώπισης από την Πολιτεία.

«Το Κέντρο Υγείας αυτή τη στιγμή, έχει μόνο έναν γιατρό Επιμελητή. Εγώ που είμαι επίσης Επιμελητής λόγω της ιδιότητας του αντιδημάρχου, πηγαίνω μόνο για εφημερίες.

Θα μπορούσα λόγω του ότι ανήκω σε ομάδα υψηλού κινδύνου να έχω πάρει άδεια, ωστόσο παραμένω στη θέση μου γιατί γνωρίζω ότι αν φύγω θα καταρρεύσει το σύστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι άλλοι δύο Επιμελητές λόγω του ότι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου έχουν πάρει άδεια. Ο μοναδικός Επιμελητής που εργάζεται είναι υπεύθυνος και για τη διαδικασία των εμβολιασμών που γίνονται πρωινές ώρες.

Οι εφημερίες δε, καλύπτονται και από δύο ειδικευμένους ιατρούς του Κ.Υ. Καλλονής, για να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία του Κ.Υ. Άντισσας».

Την ίδια ώρα ανέφερε ο Μιχάλης Ρούσσης, υπάρχει σοβαρή έλλειψη και σε αγροτικούς γιατρούς, με δεδομένο ότι τέλειωσαν οι συμβάσεις των 4 από τους 7 γιατρούς που υπηρετούσαν, με αποτέλεσμα σήμερα 3 αγροτικοί γιατροί να τρέχουν από χωριό σε χωριό για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των κατοίκων, που είναι στην πλειοψηφία τους άνθρωποι μεγάλοι σε ηλικία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σε ότι αφορά στο νοσηλευτικό προσωπικό,  σημειώνει ο Μιχάλης Ρούσσης, οι νοσηλευτές του Κ.Υ. Άντισσας από τέσσερις 4 έμειναν δύο 2, παρά το γεγονός ότι γίναμε εμβολιαστικό κέντρο και παρά την αντίθετη γνώμη του Διευθυντή η μια 1 νοσηλεύτρια μετακινήθηκε στο Νοσοκομείο και στην άλλη τέλειωσε η περίοδος μετακίνησης της και επέστρεψε στο Κ.Υ. Καλλονής όπου ανήκει.

Αυτό έχει ως άμεσο αποτέλεσμα πολλές βάρδιες να είναι κενές από νοσηλευτή και ο γιατρός της εφημερίας να είναι εντελώς μόνος του».

Αναφερόμενος στη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου που λειτουργεί στο Κέντρο Υγείας, ο Μιχάλης Ρούσσης, σημειώνει ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται, πολλές ακυρώσεις ραντεβού, με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός εμβολίων να μένει αδιάθετος, με κίνδυνο να λήξει και να καταστραφεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τις πρώτες μέρες, σημειώνει, είχαμε ικανοποιητική προσέλευση πολιτών, τουλάχιστον 20 – 25 άτομα την ημέρα.

Τελευταία όμως, λόγω της συζήτησης που έχει ανοίξει για το εμβόλιο τις Astra Zeneca και τις όποιες παρενέργειές του, πολλοί συμπολίτες μας ακυρώνουν τα ραντεβού και έτσι μεγάλος αριθμός εμβολίων μένει αδιάθετος.

Καλό θα ήταν η πολιτεία να οργανώσει λίγο καλύτερα το σύστημα, ώστε τα εμβόλια που περισσεύουν να διατίθενται άμεσα σε πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν. Πλέον η τεχνολογία και η χρήση των Αριθμών ΑΜΚΑ μας δίνει τη δυνατότητα να ελέγξουμε ανά πάσα στιγμή ποιος έχει εμβολιαστεί και ποιος όχι».   

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΒΙΒΛΙΟ

H Nάσια Δαφιώτη στο Βook and Αrt

Το Σάββατο 27 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ