× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Προβλήματα υποστελέχωσης στο Κ.Υ. Αντισσας

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας απέστειλε ο γιατρός και αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου Μιχάλης Ρούσσης.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/4/2021

Προβλήματα υποστελέχωσης στο Κ.Υ. Αντισσας

Παρέμβαση  στον Υπουργό Υγείας, με επιστολή του έκανε  ο Γεωγραφικός Αντιδήμαρχος Ερεσού-Αντίσσης Μιχάλης Ρούσσης και γιατρός στο Κέντρο Υγείας Άντισσας, ο οποίος ζητά την  επί της ουσίας στήριξη της σημαντικής αυτής δομής Υγείας για το νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Το Κ.Υ. Άντισσας καλύπτει 7 χωριά με τους οικισμούς τους και 5.500 κατοίκους οι οποίοι στην πλειοψηφία τους βρίσκονται σε προχωρημένη ηλικία. Η απόσταση του δε από το Γενικό Νοσοκομείο της Μυτιλήνης είναι 74Km, που σημαίνει ότι ένα ασθενοφόρο για να διακομίσει ένα περιστατικό και να επιστρέψει χρειάζεται 3,5 με 4 ώρες.

Στην επιστολή του ο Μιχάλης Ρούσσης αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Είναι  ζωτικής σημασίας για έναν ασθενή να αντιμετωπιστεί σωστά η οξεία φάση της πάθησής του πριν διακομιστεί στο Νοσοκομείο, αλλά και πως μπορεί να γίνει αυτό όταν οι επιμελητές έχουν περιοριστεί μόλις στους εξής: σε έναν παθολόγο ιατρό. Από τους υπόλοιπους ο ένας είναι σε αναρρωτική άδεια λόγω χρόνιας πάθησής του, ο άλλος σε άδεια ειδικού σκοπού λόγω του ότι ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου και ο υποφαινόμενος, ιατρός του Κ.Υ. Άντισσας και Αντιδήμαρχος της περιοχής παρά το γεγονός ότι ανήκω στην ίδια ομάδα υψηλού κινδύνου, συνεχίζω να κάνω εφημερίες, για να μη καταρρεύσει το σύστημα. Οι εφημερίες δε, καλύπτονται και από δύο (2) ειδικευμένους ιατρούς του Κ.Υ. Καλλονής, για να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία του Κ.Υ. Άντισσας», γράφει στην επιστολή του ο Αντιδήμαρχος Ερεσού-Αντίσσης και συνεχίζει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σε ότι αφορά στο νοσηλευτικό προσωπικό, οι νοσηλευτές του Κ.Υ. Άντισσας από τέσσερις 4 έμειναν δύο 2, παρά το γεγονός ότι γίναμε εμβολιαστικό κέντρο και παρά την αντίθετη γνώμη του Διευθυντή η μια 1 νοσηλεύτρια μετακινήθηκε στο Νοσοκομείο και στην άλλη τέλειωσε η περίοδος μετακίνησης της και επέστρεψε στο Κ.Υ. Καλλονής όπου ανήκει. Αυτό έχει ως άμεσο αποτέλεσμα πολλές βάρδιες να είναι κενές από νοσηλευτή. Παράλληλα η μαία που κάλυψε τη θέση του Κ.Υ. Άντισσας μετακινήθηκε σχεδόν αμέσως στη Μυτιλήνη και στο Κέντρο Υγείας της Άντισσας έρχεται δύο φορές την εβδομάδα. Το πρόβλημα συνεχίζεται και στην μία παρασκευάστρια που είχε πάρει μόνιμη θέση του μικροβιολογικό εργαστήριο του κέντρου υγείας αλλά δεν καταφέραμε να συνεργαστούμε ποτέ. Η δεύτερη παρασκευάστρια βρίσκεται σε άδεια ειδικού σκοπού λόγω του ότι ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου και το εργαστήριο το καλύπτουν 2 παρασκευάστριες με πρόσληψη του ΟΑΕΔ και βρίσκονται ήδη σε παράταση».

Ο Μιχάλης  Ρούσσης συνεχίζοντας την περιγραφή της υφιστάμενης κατάστασης στο Κ.Υ. Αντίσσης τονίζει ότι το κράτος μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν συμβάλει στην στήριξη του Κέντρου, αντίθετα επιβάλει μετακινήσεις προσωπικού χωρίς να προχωρά και σε αντικαταστάσεις.

«Για όλα ετούτα, ζητούμε την άμεση κάλυψη των κενών του προσωπικού σε όλες τις βαθμίδες του Κέντρου Υγείας, γιατί όλοι οι Έλληνες έχουν τα ίδια δικαιώματα στην Υγεία και οι κάτοικοι που καλύπτει το Κέντρο Υγείας Άντισσας δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας», καταλήγει η επιστολή του ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου Μιχάλης  Ρούσσης.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Platinum διάκριση για το Ούζο Βαρβαγιάννη

Στα Chefs’ Choice Awards 2024