× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των απλήρωτων εργαζομένων στα γραφεία του ΑΚΤΩΡΑ

Μισθοί 2,5 μηνών οφείλονται στους 55 εργαζόμενους του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 30/3/2021

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των απλήρωτων εργαζομένων στα γραφεία του ΑΚΤΩΡΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία της εταιρείας ΑΚΤΩΡ στην Καλλονή, θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 11 το πρωί οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του έργου της Επαρχιακής οδού Καλλονής – Σιγρίου, το οποίο εδώ και αρκετές εβδομάδες έχει σταματήσει, χωρίς κανείς να μπορεί να πει με βεβαιότητα τι μέλει γενέσθαι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας για το θέμα στο «Ν» ο Παναγιώτης Μαματσής ο οποίος εργαζόταν στον υπεργολάβο που είχε αναλάβει το έργο στη Δυτική Λέσβο, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι συνολικά έχουν μείνει απλήρωτοι αυτή τη στιγμή 55 περίπου εργαζόμενοι στους οποίους οφείλονται μισθοί 2,5 μηνών, περίπου δύο χιλιάδες ευρώ.

«Το συγκεκριμένο έργο, σημειώνει ο Παναγιώτης Μαματσής, είναι έργο ταλαιπωρημένο. Η προηγούμενη εταιρεία που το εκτελούσε  πριν αναλάβει ο ΑΚΤΩΡ, η εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ, είχε σοβαρά προβλήματα, έφυγε και άφησε πολλούς απλήρωτους εργαζόμενους, οι οποίοι εξ όσων γνωρίζω ακόμη και σήμερα παλεύουν να πάρουν τα χρήματά τους.

Η εταιρεία ΑΚΤΩΡ για το έργο του οδικού άξονα Μυτιλήνης – Καλλονής, συνεργάστηκε με την εταιρεία Σβώλος, σε αυτήν την εταιρεία εργάστηκα κι εγώ τους τελευταίους 6 μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αλήθεια είναι ότι ο συγκεκριμένος εργολάβος, από τις συζητήσεις που έχουμε κάνει με τους συναδέλφους, ήταν ιδιαίτερα συνεπής στις πληρωμές του και στις υποχρεώσεις του απέναντι στους εργαζόμενους. Πληρωνόταν όλα στο ακέραιο, μισθοί και υπερωρίες.

Το έργο τα τελευταία δύο χρόνια προχωρούσε με πολύ γρήγορους ρυθμούς, πολλά τμήματα είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί και αν συνεχιζόταν έτσι σύντομα θα τελείωνε.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν στις αρχές του χρόνου, όταν ενημερωθήκαμε από την εταιρεία ότι ο ΑΚΤΩΡ χρωστά στον υπεργολάβο πολλά χρήματα, όχι μόνο για το συγκεκριμένο έργο αλλά και για άλλα 6 έργα που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα. Συνολικά οι οφειλές ανέργονται σε 13 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Οι εργασίες σταμάτησαν και οι εργαζόμενοι το Μάρτιο απολύθηκαν. Από το νησί μάλιστα αποχώρησαν και οι 20 εργαζόμενοι που είχαν έρθει από άλλες περιοχές της χώρας και παρέμειναν μόνο δύο άτομα τα οποία απασχολούνται ως φύλακες για τα μηχανήματα της εταιρείας τα οποία παραμένουν προς το παρόν στη Λέσβο.

Οι πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι οι νέοι μέτοχοι της που έχουν μπει στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ, θα επανεξετάσουν τις συνεργασίες στα διάφορα έργα ανά την Ελλάδα και ληφθούν σχετικές αποφάσεις μετά τις 2 Απριλίου.

Δυστυχώς αυτή τη στιγμή παραμένουν απλήρωτοι 55 τουλάχιστον εργαζόμενοι στο έργο του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει στο μέλλον. Εάν ο υπεργολάβος αποχωρήσει τελικά, είναι αμφίβολο πότε και αν θα ξεκινήσουν πάλι οι εργασίες.

Οι φορείς του τόπου μας, πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει η ανάλογη πίεση στο Υπουργείο Υποδομών και στον εργολάβο για  να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες το συντομότερο δυνατόν. Οι εργαζόμενοι σήμερα συγκεντρώνονται συμβολικά έξω από τα γραφεία της εταιρείας ΑΚΤΩΡ στην Καλλονή και ζητούν να πληρωθούν τα χρήματα που τους οφείλονται και να συνεχιστεί το έργο του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου, ένα έργο σημαντικό για τον τόπο μας και για το νησί μας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ