× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δια περιφοράς στην Οικονομική Επιτροπή οι προσλήψεις της Περιφέρειας»

Η Λαϊκή Συσπείρωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου αρνείται να συμμετάσχει στη διαδικασία και ζητά κανονική σύγκλιση του οργάνου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/3/2021

«Δια περιφοράς στην Οικονομική Επιτροπή οι προσλήψεις της Περιφέρειας»

Την άρνησή της της να συμμετάσχει στην προσεχή συνεδρίαση της έκτακτης Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που έχει προγραμματισθεί για τις 22 Μαρτίου, ανακοινώνει με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση. Ο λόγος για τον οποίο απέχει από τη διαδικασία αναφέρει στην επιστολή της  η Λαϊκή Συσπείρωση και οι  4 Περιφερειακοί της Σύμβουλοι Αγλαία Κυρίτση, Γιώργος Αμπαζής, Σταμάτης Φιλιππής και Στυλιανός Σταμούλος είναι επειδή συγκαλείται δια περιφοράς και σε αυτή αναμένεται να συζητηθεί και να ληφθούν αποφάσεις για ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα όπως είναι η Υποβολή Σχεδίου που αφορά πολυετή προγραμματισμό προσλήψεων ανθρώπινου δυναμικού δημόσιας διοίκησης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τα έτη 2022- 2025».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην επιστολή τους τα μέλη της παράταξης αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου  από την ανάληψη της Περιφερειακής Αρχής (2019) σας έχει επισημάνει κατ’ επανάληψη την κρισιμότητα της  ΥΠΟ στελέχωσης των Διευθύνσεων  των Περιφερειακών Ενοτήτων Λέσβου-Σάμου- Λήμνου-Ικαρίας και Χίου, για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων των κατοίκων των δέκα νησιών της Περιφέρειας μας.

Η παράταξή μας αδυνατεί να κατανοήσει και να δεχτεί να συμμετέχει σε  έκτακτη  Οικονομική Επιτροπή και μάλιστα δια περιφοράς, δηλαδή, χωρίς τη ζωντανή δημοκρατική  διαλογική συζήτηση των μελών του συλλογικού οργάνου, για ένα τόσο σημαντικό και κρίσιμο θέμα που άπτεται της κάλυψης των αναγκών των Διευθύνσεων σε ανθρώπινο δυναμικό για την εύρρυθμη λειτουργία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Λαϊκή Συσπείρωση:

- Δεν αποδέχεται  την νομιμοποίηση τέτοιων διαδικασιών για τόσο σοβαρα ζητήματα  και καταγγέλλει την πρόσκληση  για έκτακτη  Οικονομική Επιτροπή. Μια πρόσκληση η οποία μας κοινοποιήθηκε  στις 1.23 μμ  την Παρασκευή 19-3-21 ,  για έγγραφη κατάθεση απόψεων  μέχρι τη Δευτέρα 22-3-21,στις 9π.μ. όταν η Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών και της Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού αφενός σας έχει σταλεί από τις 3-3-21/ α.π. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.2.9/74/οικ. 2775 σχετ.1739  και αφετέρου προβλέπει την υποβολή του  αιτήματος σε δύο φάσεις :

  •  Α’ ΦΑΣΗ από 3-3-21 έως 17-3-21 και
  •  Β’ ΦΑΣΗ από 18-3-21 έως 31-3-21

- Δεν  αποδέχεται  να συγκαλείτε το συλλογικό όργανο της ΠΒΑ, για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα ,όπως είναι αυτό του προγραμματισμού των προσλήψεων  και μάλιστα σε βάθος τετραετίας,  χωρίς  να υπάρχει εισηγητική έκθεση της Περιφερειακής Αρχής, που να στοιχειοθετεί  τις ανάγκες, τα κενά τις συνταξιοδοτήσεις, την κινητικότητα  αλλά και τις προτάσεις σας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Δεν μπορεί να συμβάλει, αν δεν τις δοθούν τα παρακάτω στοιχεία:

  • Πόσες είναι οι οργανικές θέσεις του μόνιμου προσωπικού;
  • Πόσοι είναι οι εργαζόμενοι με σχέση ΙΔΑΧ;
  •  Πόσοι είναι οι εργαζόμενοι, με δίμηνα, τετράμηνα και οκτάμηνα;
  •  Πόσες είναι οι προσωποπαγείς θέσεις;
  •  Ποια είναι η κατανομή τους ανά Περιφερειακή Ενότητα;
  • Πόσοι συνταξιοδοτήθηκαν ανά Π.Ε από την εφαρμογή των μέτρων των μνημονίων (2010);
  • Πόσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ανά ειδικότητα ζητήσατε το 2020 και το 2021 και πόσες εγκρίθηκαν αντίστοιχα;
  • Πόσες θέσεις ανά ειδικότητα ζητήσατε στους κύκλους κινητικότητας του 2020 να καλυφθούν, πόσες εγκρίθηκαν και πόσες τελικά καλύφθηκαν;
  •  Πόσοι εργαζόμενοι έφυγαν στον κύκλο κινητικότητας το 2020 και 2021 από την ΠΒΑ και κατά Περιφερειακή Ενότητα;
  • Πόσες θέσεις θεωρείτε δεσμευμένες και με ποια αιτιολογία;
  •  Πόσες είναι οι κενές θέσεις ,ανά Π.Ε. από τις συνταξιοδοτήσεις

 

Η παράταξή μας γνωρίζει τη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στις Διευθύνσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων της Λέσβου, Σάμου, Λήμνου, Ικαρίας και Χίου, για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των καιρών, εν μέσω πανδημίας CONID-19, προσφυγικής κρίσης, οικονομικής κρίσης που πλήττει τα εισοδήματά τους  αλλά και των φυσικών φαινομένων που χτύπησαν τα νησιά μας  και δε συντάσσεται   με   την ατεκμηρίωτη  εισήγηση της Περιφερειακής Αρχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν:

- Οι  κρίσιμες Διευθύνσεις, λόγω των εξελίξεων είναι ΥΠΟ-στελεχωμένες όπως οι Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων ,βλ. σεισμοί και πλημμύρες στα νησιά, Διοικητικού –Οικονομικού, Μεταφορών και  Επικoινωνιών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κλπ ,κλπ.

- Σ’ όλες τις Π.Ε. έχουν συνταξιοδοτηθεί δεκάδες εργαζόμενοι π.χ. στη Χίο : 46 Δ.Υ. και ως δια μαγείας έχουν εξαφανιστεί οι κενές θέσεις.

- Σε κάθε συνεδρίαση του συλλογικού οργάνου της Οικονομικής Επιτροπής.  έρχονται προς συζήτηση και ψήφιση εισηγήσεις προσλήψεων:  για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, για δίμηνα, τετράμηνα και οκτάμηνα είτε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από το σεισμό της Σάμου ή τις επιπτώσεις του κορονοιού ή για παραχώρηση τομέων δραστηριοτήτων της Περιφέρειας Β.Α. π.χ. της καθαριότητας σε ιδιωτικά συνεργεία ή για τη στήριξη προγραμμάτων σε νευραλγικούς τομείς της οικονομίας π.χ.  κτηνίατρους και γεωπόνους.

Και τέλος η απευθείας ανάθεση δεκάδων μελετών σε ιδιωτικά μελετητικά γραφεία όπως στη Σάμο, όπου λόγω υποστελέχωσης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών αδυνατεί να στηρίξει τα προβλήματα ,που προέκυψαν ,λόγω σεισμού.

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση  εκτιμά ότι η εισήγηση της Περιφερειακής Αρχής έρχεται να βάλει πλάτη στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και των κατευθύνσεων της Ε.Ε., για  την εφαρμογή της πολιτικής του « Επιτελικού κράτους» και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων.

Η παράταξή μας αφουγκραζόμενη τις  ανάγκες των εργαζομένων στην Π.Β.Α., γιατί βρίσκεται σταθερά στο πλευρό τους και των σωματείων  τους δεν μπορεί να συμφωνήσει με την αντιδημοκρατική και αντιδεοντολογική πρακτική  της Περιφερειακής Αρχής, να λάβει αποφάσεις δια περιφορας κι όχι μέσω διαλόγου με τη σύγκλιση του πλέον αρμόδιου συλλογικού οργάνου. 

Ζητούμε η Οικονομική Επιτροπή να συναισθανθεί τη σημασία του ζητήματος των προσλήψεων  και  να προχωρήσει   σε κανονική σύγκληση του συλλογικού οργάνου της Π.Β.Α. με κατάθεση εισήγησης σύμφωνα με τα στοιχεία που σας αναφέρουμε», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι περιφερειακοί  σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα σεβαστούν οι πολίτες της Μυτιλήνης την πεζοδρόμηση της Ερμού;

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης. Προβληματισμοί, διαφωνίες και συμφωνίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δωρεά στεγνωτηρίου στο Ιδρυμα Θεομήτωρ

Το παρέλαβε το πρωί ο πρόεδρος, Δημήτρης Παραδέλλης από τον διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ