× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Αγωνία των νέων ζευγαριών για τη λειτουργία των καταστημάτων

Δεκάδες τηλεφωνήματα δέχονται καθημερινά οι επιχειρήσεις με είδη γάμου και βάφτισης, για να κλείσουν ραντεβού δηλώνει η ιδιοκτήτρια καταστήματος Μυρτώ Φωτίου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 20/3/2021

Αγωνία των νέων ζευγαριών για τη λειτουργία των καταστημάτων

Την ανησυχία δεκάδων μελλόνυμφων ζευγαριών έχει προκαλέσει  η αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων λιανεμπορίου και κυρίως των καταστημάτων που πωλούν είδη γάμου και βάφτισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» η ιδιοκτήτρια του καταστήματος «Κόσμημα Φωτίου – Νυφικά – Βαφτιστικά» Μυρτώ Φωτίου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι από την ημέρα που έκλεισαν τα καταστήματα, το τηλέφωνο δεν σταμάτησε να χτυπάει και πολλά νέα ζευγάρια ρωτούσαν με αγωνία για το πότε θα ανοίξουν τα καταστήματα και πως θα μπορέσουν να κλείσουν ραντεβού.

«Δεν χρεάζεται πανικός»

«Εξηγούμε στους μελλονυμφους ότι τα καταστήματά μας αυτή τη στιγμή είναι κλειστά λόγω της πανδημίας και ότι αμέσως μόλις λειτουργήσει και πάλι η αγορά θα είμαστε στη διάθεσή τους για οτιδήποτε χρειαστεί. Γενικότερα προσπαθούμε να καθησυχάσουμε τα νέα παιδιά. Τους εξηγούμε ότι δεν χρειάζεται να αγχώνονται ή να προβληματίζονται και ότι όλα θα πάνε καλά, όπως άλλωστε και πέρυσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρυσι μπορεί να ακυρώθηκαν ορισμένοι γάμοι, κυρίως από ζευγάρια που ήθελαν μεγάλο αριθμό καλεσμένων στην εκκλησία και στη δεξίωση, στην πλειοψηφία τους όμως οι γαμήλιες τελετές έγιναν κανονικά, με μικρότερο αριθμό καλεσμένων μέσα στην εκκλησία. Το ίδιο εκτιμούμε ότι θα γίνει και φέτος. Επιπλέον υπάρχει πλέον εμπειρία από όλους μας για την σωστή οργάνωση στις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε κι έτσι πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει απολύτως κανένα πρόβλημα».

Η χαρά και η λαχτάρα 

Αναφερόμενη η Μυρτώ Φωτίου, στις προσδοκίες των νέων ζευγαριών, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι οι μελλόνυμφοι είναι αποφασισμένοι να απολαύσουν όσο περισσότερο γίνεται τη διοργάνωση του γάμου τους και πλέον δεν δίνουν ιδιαίτερη βάση στον αριθμό των καλεσμένων. «Οι γάμοι ξεκινούν μετά το Πάσχα, έχουμε πολλές τελετές τους μήνες του καλοκαιριού, ενώ υπάρχει προγραμματισμός ακόμη και για το Νοέμβρη. Αυτό που πραγματικά απολαμβάνει κανείς ασχολούμενος με το αντικείμενο της διοργάνωσης γαμήλιων τελετών, είναι η χαρά και η λαχτάρα των μελλόνυμφων να ζήσουν τη στιγμή του γάμου και όλες τις προετοιμασίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά τώρα στο χρόνο προετοιμασίας μιας γαμήλιας τελετής, η Μυρτώ Φωτίου, επισημαίνει ότι αυτό εξαρτάται από τις επιθυμίες και τον προγραμματισμό του κάθε ζευγαριού.

Υπάρχει ιδανικος χρόνος προετοιμασίας; 

«Υπάρχουν περιπτώσεις μελλονύμφων, που κανονίζουν όλες τις λεπτομέριες του μυστηρίου, νυφικά, στέφανα, δεξιώσεις, στολισμούς, 12 μήνες πριν από το γάμο. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να διοργανωθεί ένας γάμος μέσα σε λίγες μέρες ή σε μερικές εβδομάδες. Όλα μπορούν να γίνουν ανάλογα με τις επιθυμίες του ζευγαριού. Κατά την άποψή μου, μία ιδανική περίοδος προετοιμασίας είναι κοντά στους έξι μήνες».   

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Θετικό το ισοζύγιο προσλήψεων ‑ απολύσεων στο Βόρειο Αιγαίο

Τα στοιχεία της Εργάνη για το πρώτο τρίμηνο του 2024 δείχνουν την δημιουργία 388 θέσεων εργασίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έρχονται οι πενταετίες συμβάσεις στις άγονες γραμμές

Πρώτη εμφάνιση του λιμανιού της Πέτρας στις γραμμές αποκλειστικής εξυπηρέτησης που προτείνει το υπουργείο Ναυτιλίας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΕΛΛΑΔΑ

Σημαντικές αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις των αγροτών

Δείτε εδώ τι προβλέπει η εγκύκλιο που εξέδωσε η ΑΑΔΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Βόρειο Αιγαίο: Αύξηση 38,8% των πιστώσεων για τα σχέδια βελτίωσης

Στα 304,9 εκατ. ευρώ οι συνολικές πιστώσεις του προγράμματος για όλη την χώρα, 13,8 εκατ. ευρώ διατίθενται για το Βόρειο Αιγαίο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων λόγω καιρού

Δείτε εδώ πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια των πλοίων Group Attica για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΕΡΓΑΣΙΑ

Περιοδεία στην αγορά για την Εργατική Πρωτομαγιά

Και παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας από την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια του Hellenic Highspeed

Τετάρτη αντί Τρίτη θα αναχωρήσει το πλοίο από την Καβάλα
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης