× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τρία ακόμη κρούσματα στην Αγία Παρασκευή

Την Τετάρτη το μεσημέρι αναμένονται τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 9/3/2021

Τρία ακόμη κρούσματα στην Αγία Παρασκευή

Τρία ακόμη επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού προστέθηκαν από χθες το μεσημέρι έως σήμερα το απόγευμα στη λίστα των αρχικών 30 κρουσμάτων στην Κοινότητα της Αγίας Παρασκευής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία από τα 33 κρούσματα που έχουν πιστοποιηθεί τα 18 αφορούν τη Ζαχάρειο Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων και τα υπόλοιπα 15 την τοπική κοινωνία της Αγίας Παρασκευής.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο «Ν» ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Στέφανος Αποστόλου, συνολικά στο γηροκομείο υπάρχουν 18 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Τα 12 από αυτά αφορούν τροφίμους του ιδρύματος και τα έξι εργαζομένους.

 «Κοινοποιήθηκαν στη διεύθυνση του ιδρύματός μας, τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή. Αυτό που οφείλουμε να επισημάνουμε είναι ότι οι 12 ηλικιωμένου που νοσούν είναι όλοι καλά στην υγεία τους και η κατάστασή τους, προς το παρόν δεν εμπνέει ανησυχία. Οι τρεις από αυτούς μετά από υπόδειξη του γιατρού του ιδρύματός μας, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για καλύτερη φροντίδα. Είναι όμως καλά στην υγεία τους και από το νοσοκομείο μας ενημέρωσαν ότι σύντομα θα λάβουν εξιτήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι περισσότεροι από τους ηλικιωμένους που νόσησαν είχαν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ ορισμένοι είχαν κάνει και τη δεύτερη δόση. Μάλιστα οι γιατροί αναφέρουν ότι το γεγονός ότι έχουν εμβολιαστεί θα τους βοηθήσει ώστε τα συμπτώματα της ασθένειας να είναι ήπια».

Την ίδια ώρα στην τοπική κοινωνία της Αγίας Παρασκευής επικρατεί ανησυχία αφού υπάρχουν μέχρι αυτή τη στιγμή 15 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ανάμεσα στους ασθενείς βρίσκονται και άτομα που εργάζονται στον τοπικό συνεταιρισμό, τρεις εργαζόμενες του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, καθώς και ένα παιδί που πηγαίνει στον παιδικό σταθμό της περιοχής. Ανάμεσα στα τρία νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνεται και στέλεχος του Συνεταιρισμού, το οποίο τις προηγούμενες ημέρες είχε κάνει δύο τουλάχιστον rapid test και ήταν αρνητικά. Ωστόσο με δική του πρωτοβουλία κι επειδή είχε ήπια συμπτώματα, έκανε και μοριακό τεστ το οποίο βγήκε θετικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως ο σημερινός αριθμός πιθανόν να αυξηθεί τις επόμενες ώρες και ημέρες, αφού τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν αρκετές στενές επαφές, οι οποίες ενδέχεται να εκδηλώσουν συμπτώματα, ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε νέους ασθενείς και στο γηροκομείο. 

Αύριο (Τετάρτη), το μεσημέρι εξάλλου αναμένονται τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα στην περιοχή.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Platinum διάκριση για το Ούζο Βαρβαγιάννη

Στα Chefs’ Choice Awards 2024
ΑΤΖΕΝΤΑ

5η Ποδηλατάδα για τον Αυτισμό

Την Κυριακή 14 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Φροντίδα του Δάσους με τον Δήμο Μυτιλήνης

Δράσεις εκπαίδευσης και καθαρισμού στην περιοχή «Τσίγκος» για παιδιά και μεγάλους
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παιδικές χαρές του κόσμου για τα παιδιά της Κένυας

Πασχαλινό μπαζάρ από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πασχαλινό πρόγραμμα για παιδιά στο «Λευκό Χαρτί»!

Κατασκευές, ιστορίες και παιχνίδι