× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Τρεις αιρετές για την Ημέρα της Γυναίκας

Μιλούν στο «Ν» η Εριφύλη Χιωτέλλη, η Εριφύλη Γιαννάκα και η Βάσω Χοχλάκα

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 8/3/2021

Τρεις αιρετές για την Ημέρα της Γυναίκας

Στις προκλήσεις και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη γυναίκα στην καθημερινότητά της, αναφέρθηκαν  σε συνέντευξή τους στο Ν 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», τρεις κυρίες της Αυτοδιοίκησης, η Εριφύλη Χιωτέλλη, η Βάσω Χοχλάκα και η Εριφύλη Γιαννάκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τρεις εκλεγμένες στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης αναφέρθηκαν στο μήνυμα της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας και στην κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι γυναίκες εν μέσω της πανδημίας και χιλιάδων δύσκολων καταστάσεων στο οικογενειακό και επαγγελματικό τους περιβάλλον.

«Δεν μπορώ σήμερα, ανέφερε η Εριφύλη Χιωτέλλη να μην αναφερθώ στις γυναίκες πρόσφυγες οι οποίες βιώνουν δύσκολες καταστάσεις. Δεν μπορώ να μην αναλογιστώ την τραγική φιγούρα της  νεαρής εγκύου  που αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί. Παράλληλα χιλιάδες γυναίκες σήμερα στην εποχή της κρίσης και της ανεργίας πιέζονται στην καθημερινότητά τους, μέσα από τους πολλαπλούς τους ρόλους. Η εργασία τους αμείβεται με λιγότερα χρήματα σε σύγκριση με αυτή των ανδρών και γενικότερα δεν μπορούμε να είμαστε σήμερα περήφανοι για τη θέση της γυναίκας σε μία κοινωνία δημοκρατική».

«Ο εορτασμός της  παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, σημείωσε η Εριφύλη Γιαννάκα, σηματοδοτεί τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών για πάνω από έναν αιώνα. Έχουν γίνει πολλοί αγώνες στην κατεύθυνση της ισότητας των γυναικών με τους άνδρες ωστόσο στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε σήμερα οι μάχες συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα οι γυναίκες δίνουν τη μάχη τους κατά της πανδημίας του Covid αφού ως γνωστόν το μεγαλύτερο ποσοστό εργαζομένων στα νοσοκομεία και στους χώρους υγείας είναι γυναίκες. Η ισότητα των φύλων είναι ένα κατεξοχήν πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα και απαιτεί την εγρήγορση και την ευαισθητοποίηση όλων μας».

«Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, σημειώνει η Βάσω Χοχλάκα, συνέπεσε, με την πανδημία του κορονοϊού και την τεράστια κοινωνική κρίση που έχει προκαλέσει στο παγκόσμιο στερέωμα. Δυστυχώς τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα και ο αγώνας των γυναικών συνεχίζεται παρόλες τις δυσκολίες σε όλα τα μέτωπα της  κοινωνίας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«57 μπαλόνια όσες και οι ψυχές που χάθηκαν για την υποδοχή του Πρωθυπουργού»

Τοποθετήθηκαν από την Κίνηση Μνήμης και Δράσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα ο πρωθυπουργός στη Λέσβο

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά του και ποιους θα συναντήσει
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το 41% δεν σημαίνει λευκή επιταγή, κύριε Μητσοτάκη»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «Ν» η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ιδιαίτερα για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη και τις ευρωεκλογές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη