× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Λεηλασία της δημοτικής περιουσίας

Λεηλατήθηκε η περιουσία της «Αιολικής» Επιχείρησης Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας του Δήμου Μυτιλήνης. Σκουπίδια ότι περίσσεψε και πληρώθηκε με τα λεφτά των πολιτών της Μυτιλήνης

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 6/3/2021

Λεηλασία της δημοτικής περιουσίας
Πήραν ότι μπορούσαν να πάρουν

Στη βάση των ρημαγμένων ανεμογεννητριών του Δήμου Μυτιλήνης, δυο οικίσκοι κατεστραμμένοι και γεμάτοι σκουπίδια, λεηλατημένοι από κάθε τι με αξία, είναι ότι απέμεινε από την πάλαι ποτέ «Αιολική» Αμιγή Δημοτική Επιχείρηση Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας. Μια ελπιδοφόρα προσπάθεια που λειτούργησε την Άνοιξη του 1994 και ατιμώρητα για όλους τους υπευθύνους για την κατάντια τους κατέληξε σε αυτό που βλέπει κανείς σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πεσμένα πάνελ

Μια φορά κι έναν καιρό», επί Δημαρχίας Νότη Παναγιώτου δημιουργήθηκε η «Αιολική» Αμιγής Δημοτική Επιχείρηση Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας. Με δυο ανεμογεννήτριες στην περιοχή της Κουτσουμπάρας Κρατήγου γεννήθηκαν ελπίδες (και κάποια κέρδη) για τον τότε Δήμο Μυτιλήνης. Ήταν το πρώτο δημοτικό αιολικό πάρκο της Λέσβου, το δεύτερο στο Αιγαίο μετά από αυτό της Χίου. Λεηλατημένοι και οι οικίσκοι της πάλαι ποτέ δημοτικής επιχείρησης

Επί Δημαρχίας Χοχλάκα οι δυο ανεμογεννήτριες έγιναν τρεις, ακολούθησε η τοποθέτηση και φωτοβολταικών πάνελς και το πάρκο εκτός από πηγή ενέργειας και εσόδων μετατράπηκε σε πόλο έλξης για δεκάδες Μυτιληνιούς. Που έβλεπαν ότι η πράσινη ενέργεια είναι λύση έναντι του εργοστασίου της ΔΕΗ που «κάπνιζε» το Συνοικισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λεηλατημένος και ο οικίσκος με τα εργαλεία και τα άλλα ακριβά μηχανήματα

Το αιολικό πάρκο της Μυτιλήνης επί χρόνια λειτουργούσε και ως τόπος εκπαίδευσης των πολιτών της Μυτιλήνης και ιδιαίτερα των μαθητών σχολείων στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Στα μέσα της δεκαετίας του 2000 άρχισαν τα πρώτα προβλήματα. Κακή συντήρηση, καταστροφή της μιας ανεμογεννήτριας, ζημιές... Πράγματα που γίνονται αλλά όταν γίνονται πρέπει να αντιμετωπίζονται. Επί Δημαρχίας Βουνάτσου η «Αιολική» υπήχθη στην ΑΔΕΛ και... τελείωσε.
Η μια ανεμογεννήτρια πουλήθηκε για παλιοσίδερα, η δεύτερη καταστράφηκε, η τρίτη απαξιώθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αρχείο... της δημοτικής επιχείρησης

Σα να μην τρέχει τίποτα το αιολικό πάρκο που είχε πληρωθεί μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και με χρήματα των πολιτών της Μυτιλήνης μετατράπηκε σε μια εγκαταλειμμένη χωματερή.
Ο ένας από τους οικίσκους στη βάση των ανεμογεννητριών είχε εργαλεία και άλλα πολύτιμα μηχανήματα. Ο άλλος ήταν το κέντρο παρακολούθησης των ανεμογεννητριών. Σήμερα χαρτιά, το αρχείο (και το οικονομικό αρχείο) της «Αιολικής», διαλυμένα μηχανήματα, λεηλατημένοι και οι δυο οικίσκοι από ότι πολύτιμο περιείχαν και προπάντων βανδαλισμένοι.

Η πάλαι ποτέ δημοτική εταιρία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Κατάσταση που οι υπεύθυνοι της και ιδιαίτερα οι πολιτικά υπεύθυνοι για το χάλι αυτό, έχουν ονοματεπώνυμο. Και φυσικά ουδέποτε απονεμήθηκαν ευθύνες ενώ μάλλον δεν αναμένεται και να απονεμηθούν.
Στην Κουτσουμπάρα μια χωματερή με αρχεία του Δήμου, ότι απέμεινε από τη λεηλασία αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για το τι στην πραγματικότητα σημαίνουν τα παχιά λόγια με τα οποία κάποιοι εκλέγονται στο Δήμο Μυτιλήνης με.... πρόγραμμα αέρα κοπανιστό. Σαν τον αγέρα που σκορπά χρήματα!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλη ανταπόκριση στις δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις

Πραγματοποιήθηκαν στον Μανταμάδο
ΧΩΡΙΑ

Πρώτο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για το νέο δρόμο που εγκαινιάστηκε χτες Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δημήτρης Μοιρασγεντής νέος Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Επίσημη πρώτη χθες Παρασκευή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής όπου έγινε η στελέχωση των οργάνων και ο προγραμματισμός της πολιτικής δουλειάς του κόμματος εν όψει των Ευρωεκλογών
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Τα «μωβ ποτάμια» του ανοιξιάτικου Μoλύβου

Η πανδαισία των σαλκιμιών!
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο Κασσελάκης το Σάββατο 27 Απριλίου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επισκεφτεί το νησί στα πλαίσια της δεκαήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Λέσβος: 40% πάνω ο τζίρος σε εστίαση και καταλύματα

Διαβάστε εδώ τι οδήγησε στην εντυπωσιακή αύξηση του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων που τηρούν διπλογραφικά βιβλία στη Λέσβο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο