× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αμεσα τεστ και απολύμανση στο σχολείο της Καλλονής»

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου της περιοχής μετά τα θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/3/2021

«Αμεσα τεστ και απολύμανση στο σχολείο της Καλλονής»

Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στη σχολική κοινότητα και κυρίως στους γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Καλλονής, μετά τα πρόσφατα κρούσματα κορονοϊού τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να ανασταλεί η λειτουργία μιας τάξης του σχολείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, αναφέρει μεταξύ άλλων  ότι ο ΕΟΔΥ σε ερώτημά τους για το αν θα γίνουν τεστ στα παιδιά απάντησε ότι θα γίνουν τεστ μόνο στους εκπαιδευτικούς ειδικότητας και ότι πλέον δεν γίνονται μαζικά τεστ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Μπαίνοντας στην άνοιξη μιας πολύ δύσκολης για όλους χρονιάς, καλούμαστε να πάρουμε θέση σε ένα πρόβλημα που φαντάζει μεν επείγον και άμεσο, είναι όμως χρόνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλο το προηγούμενο διάστημα σταθήκαμε στο ύψος των υποχρεώσεών μας σαν πολίτες, σηκώνοντας το φορτίο της ατομικής ευθύνης που μας αναλογεί, υπομένοντας θυσίες.

Δεν συζητάμε πως υπάρχουν γονείς που με τα παιδιά στο σπίτι αντιμετωπίζουν εργασιακά διλήμματα λόγω της παντελούς έλλειψης κοινωνικής πρόνοιας.

Φοβόμαστε όμως πως από την πλευρά της η πολιτεία, παίζοντας κρυφτό πίσω από υγειονομικά πρωτόκολλα που αναδιαμορφώνονται κατά το δοκούν και μερικές φορές παραβαίνουν βασικούς κανόνες λογικής, προσπαθεί να αποσείσει το δικό της μερτικό ευθυνών και υποχρεώσεων προς εμάς και τα παιδιά μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχουμε τρία covid-19 θετικά παιδιά σε ένα τμήμα του σχολείου μας.

Μετά από επικοινωνία με τους υπευθύνους της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας και του ΕΟΔΥ, μας απάντησαν πως θα γίνουν τεστ από κλιμάκιο, αλλά μόνο στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων που εκ των πραγμάτων μπαίνουν σε πολλές τάξεις. Επιπλέον μας πληροφορούν ότι ο ΕΟΔΥ δεν κάνει πια (από πότε;) μαζικά τεστ σε μαθητές σχολείων.

 Επειδή θεωρούμε ως ΔΣ πως ο θεσμικός ρόλος μας δεν είναι η άκριτη συμμόρφωση με ότι επιβάλλεται άνωθεν και το κριτήριό μας είναι να επιδιώκουμε  το μέγιστο δυνατό όσον αφορά την ασφάλεια των παιδιών μας (και κατά προέκταση των ευπαθών ομάδων που έρχονται σε επαφή με αυτά)».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Ο Σύλλογος γονέων του Δημοτικού Σχολείου Καλλονής ζητά:

- Άμεση ευρεία διενέργεια τεστ στον παιδικό πληθυσμό του σχολείου (πάντα με την επιθυμία και συναίνεση των γονέων) για απομόνωση των θετικών ατόμων και των επαφών τους.

-Αμέσως μετά την απομόνωση των θετικών διενέργεια απολύμανσης στο σύνολο  των χώρων του σχολείου μας (μην ξεχνάμε πως υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι και αντικείμενα ΕΚΤΟΣ της τάξης που -από ό,τι πληροφορούμαστε- έχει απολυμανθεί μεμονωμένα). Η απολύμανση μπορεί να γίνει Σ/Κ για να μη χαθούν πολύτιμες διδακτικές ώρες. Δεν νομίζουμε ότι είναι θέμα κόστους, και , αν υπάρχει τέτοιο θέμα, θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε οικονομικά (αν και είναι εντελώς γελοίο να αναλαμβάνουν οι πολίτες αυτά που τους οφείλονται από το κράτος).

«Ενημερωθήκαμε, αναφέρεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης  ότι θα γίνει μαζικός έλεγχος με rapid test , αλλά επιμένουμε στην διενέργεια συνολικής απολύμανσης του σχολείου.  Ας αναλάβουν λοιπόν τις αναλογούσες ευθύνες, σημειώνει ο Σύλλογος Γονέων, οι προαναφερόμενες υπηρεσίες και κάθε άλλο σχετικό θεσμικό όργανο, και ας μην περιμένουν τα πάντα από τους πολίτες. Για να αποκατασταθεί ένα στοιχειώδες, έστω, αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στην πολιτεία, επ’ ωφελεία όλων των πλευρών», καταλήγει στην ανακοίνωση του, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Καλλονής.  

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο 6ο Μαθητικό Συνέδριο της Αθήνας

Μαθητές από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Τριανταφυλλοπούλου του Κάτω Τρίτους- Θερμά συγχαρητήρια από τη διευθύντρια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

Ξεκινά Ιατρείο Μνήμης, Ανοιας και Νόσου Πάρκινσον στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου

Για την τηλεϊατρική και τις δράσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και τις συνεργασίες μιλά στο «Ν» η πρόεδρος του 1ου ΤΟΠΦΥ Λέσβου, Ελένη Μακρή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Παραδόθηκε το προσφυγικό νεκροταφείο στον Δήμο Μυτιλήνης

Μια τελετή που άργησε πολλά χρόνια και ένα έργο στο Κάτω Τρίτος σε ένδειξη ανθρωπιάς για εκείνους που χάθηκαν στη θάλασσα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν για πλαστογραφία

Ένα ζευγάρι αλλοδαπών που ταξίδευε με πλοίο από Μυτιλήνη προς Χίο