× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δεν έχουν πρόσβαση στα κτήματά τους, οι αγρότες της Μόριας

Καταστράφηκαν όλοι οι αγροτικοί δρόμοι της περιοχής μετά τις νεροποντές του Φεβρουαρίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/3/2021

Δεν έχουν πρόσβαση στα κτήματά τους, οι αγρότες της Μόριας

Προβληματισμένοι και δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι αγρότες και οι παραγωγοί   στην περιοχή της Μόριας, των Παμφίλων και των γύρω κοινοτήτων, οι οποίοι όπως καταγγέλλουν δεν έχουν πρόσβαση στα κτήματά τους, μετά την τεράστια ζημιά που υπέστησαν οι αγροτικοί δρόμοι ,στις πρόσφατες κακοκαιρίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάτοικος της περιοχής ο οποίος επικοινώνησε με το «Ν» περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος να πάει στα κτήματά του και ότι όλοι οι δρόμοι είναι κομμένοι. «Αν θέλουν να μας αναγκάσουν να εγκαταλείψουμε τις περιουσίες μας και να φύγουμε από το χωριό μας, έχουν βρει το σωστό τρόπο να το κάνουν, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο κόσμος φωνάζει και έχει δίκιο»

Ο πρόεδρος της κοινότητας  Μόριας Γιάννης Μαστρογιάννης, παραδέχθηκε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην αγροτική οδοποιία σημειώνοντας παράλληλα ότι έχει συνεννοηθεί με τις υπηρεσίες του Δήμου για την αποκατάσταση του προβλήματος τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι τελευταίες νεροποντές του Φεβρουαρίου, έπληξαν την περιοχή μας και κατέστρεψαν συνολικά το αγροτικό δίκτυο. Μάλιστα καταστράφηκαν και δρόμοι οι οποίοι είχαν στρωθεί πολύ πρόσφατα. Τις προηγούμενες ημέρες σε συνεννόηση με το Δήμο ήρθαν τέσσερα φορτηγά με υλικά για τους δρόμους. Αναμένουμε να έρθουν και τα μηχανήματα. Μας υποσχέθηκαν από την αρμόδια αντιδημαρχία ότι δεν θα καθυστερήσουν. Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος και έχει δίκιο. Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στην κοινότητα Παμφίλων. Μάλιστα συζητώντας χθες με το συνάδελφο πρόεδρο του χωριού Αντώνη Αντωνέλλο μοιραστήκαμε τους προβληματισμούς μας  και είπαμε ότι θα πρέπει επιτέλους να δρομολογήσει ο δήμος σοβαρές παρεμβάσεις για τους αγροτικούς δρόμους, με τεχνικά έργα και τσιμεντοστρώσεις ώστε να μην καταστρέφονται με την πρώτη νεροποντή».

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε»

Αναφερόμενος στο θέμα ο αντιδήμαρχος  Πολιτικής Προστασίας Μυτιλήνης  και υπεύθυνος για την αγροτική οδοποιία  Μιχάλης Φραντζέσκος,  δεσμεύτηκε ότι το αργότερο έως το τέλος της εβδομάδας, θα ξεκινήσουν οι εργασίες στην περιοχή. «Κατανοούμε τους συμπολίτες μας από τη Μόρια οι οποίοι έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται. Έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ με το μεταναστευτικό και τις καταστροφές στην περιουσία τους και έχουν κάθε δίκιο να διαμαρτύρονται που δεν μπορούν να πάνε ακόμη και τώρα στα κτήματά τους.

Τα μηχανήματα του Δήμου θα μεταβούν στην περιοχή τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα θα ξεκινήσουν εργασίες σε όλο το μήκος του αγροτικού δικτύου του Δήμου Μυτιλήνης. Πιστεύω ότι μέχρι τέλος Μαΐου οι βασικές εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί», επισήμανε ο Μιχάλης Φραντζέσκος.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση