× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Έτοιμος για νέους αγώνες» ο Αρης

Ο πρώην Δήμαρχος Μυτιλήνης και Αντιπεριφερειάρχης Άρης Χατζηκομνηνός, δηλώνει παρών στις εξελίξεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες βάζει πλώρη για τις Περιφερειακές εκλογές του 2023

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 4/3/2021

«Έτοιμος για νέους αγώνες» ο Αρης

Έτοιμος να ανοίξει νέα σελίδα στην πολιτική και αυτοδιοικητική του πορεία φαίνεται ότι είναι ο πρώην Δήμαρχος Μυτιλήνης και Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Άρης Χατζηκομνηνός, ο οποίος επιστρέφει στα δρώμενα της Λέσβου και δηλώνει παρών στις εξελίξεις, μέσα από ανάρτησή στο λογαριασμό του, στα  Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιστροφή του Άρη Χατζηκομνηνού τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν είναι τυχαία και σχετίζεται με διάφορα ζητήματα που είναι στην επικαιρότητα και αφορούν στα νησιά του Βορείου  Αιγαίου καθώς και στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται στο μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα.

Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Λέσβου και πρώην πλέον συνεργάτης του Κώστα Μουτζούρη, φαίνεται ότι είναι αρκετά δυσαρεστημένος με την Περιφερειακή Αρχή και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη, διότι εδώ και έξι μήνες που απομακρύνθηκε από τη θέση του, δεν υπήρξε καμία προσπάθεια από την πλευρά του, να τον προσεγγίσει και να συζητήσει μαζί του.

Όπως είναι γνωστό όταν ο Άρης Χατζηκομνηνός, το Σεπτέμβριο του 2020, αποχώρησε από την Περιφερειακή Αρχή, παρέμεινε στην παράταξη Μουτζούρη και δεν θέλησε να δώσει διχαστική διάσταση στην αποχώρησή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Απέφυγε μάλιστα να κάνει δηλώσεις πικρίας ή δυσαρέσκειας, περιοριζόμενος σε λακωνικές τοποθετήσεις περί διαφωνίας του σε διάφορα ζητήματα με τον Περιφεριεάρχη. Στη διάρκεια του εξαμήνου που ακολούθησε ο πρώην αντιπεριφερειάρχης επέλεξε τη σιωπή και την αναμονή. Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι περίμενε ο ίδιος ο Περιφερειάρχης να τον πλησιάσει, να συζητήσει μαζί του, να ζητήσει ίσως την άποψή του για τα καίρια ζητήματα που αφορούν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Η προσέγγιση δεν έγινε ποτέ και ο Άρης Χατζηκομνηνός φαίνεται ότι έχει δυσαρεστηθεί από αυτή τη συμπεριφορά, θεωρώντας μάλιστα ότι η εκλογή Μουτζούρη κατά μεγάλο ποσοστό οφείλεται στον αγώνα που έκανε ο ίδιος σε επίπεδο Λέσβου, ως γνωστό και προβεβλημένος στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Ένας από τους σοβαρότερους λόγους που διαφώνησε ο πρώην αντιπεριφερειάρχης με τον Κώστα Μουτζούρη, είναι και η συνεργασία με την παράταξη Χριστόφα, την οποία φαίνεται ότι ο Άρης Χατζηκομνηνός δεν επικροτούσε. Ο δεύτερος λόγος διαφωνίας τους είναι η θέση της Περιφερειακής Αρχής για το μεταναστευτικό – προσφυγικό και η στάση που τηρεί για τη δημιουργία της δομής. Να θυμίσουμε ότι από την πρώτη στιγμή ο πρώην αντιπεριφερειάρχης είχε εκφράσει την άποψη ότι είναι απαραίτητο να γίνει μία νέα δομή, μακριά από κατοικημένη περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις μάλιστα, θεωρεί ότι δικαιώθηκε για τις επιλογές του αφού οι συνθήκες τους τελευταίους 12 μήνες, με τη μείωση των ροών, την καλύτερη φύλαξη των συνόρων και τη μείωση του αριθμού των μεταναστών που μένουν στο νησί, έχουν ωριμάσει  για να προχωρήσει η κυβέρνηση στη δημιουργία του Κλειστού τύπου Κέντρου καταγραφής και διαμονής αιτούντων άσυλο.

 

Τι θα κάνει....

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μεγάλο ερώτημα πάντως είναι ποια στάση θα τηρήσει απέναντι στην Περιφερειακή Αρχή για το χρόνο που απομένει ο Άρης Χατζηκομνηνός. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η περίοδος της εσωστρέφειας και της σιωπηρής αναμονής έχουν τελειώσει για τον πρώην αντιπεριφερειάρχη. Ο ίδιος άλλωστε μέσα από την ανάρτησή του σημειώνει μεταξύ άλλων «…Προς το παρόν θα τα λέμε μέσω της ιστοσελίδας μου για ό,τι σημαντικό απασχολεί την κοινωνία μας. Και αν ο Θεός μας έχει γερούς, θα βρεθούμε ξανά σε νέους αγώνες. Υπηρετώντας πάντα με συνέπεια, το πραγματικό συμφέρον του τόπου και των συμπολιτών μας».

Οι νέοι αγώνες για τον Άρη Χατζηκομνηνό πιθανόν σχετίζονται με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στις ερχόμενες  αυτοδιοικητικές εκλογές, του 2023.

Μεσολαβεί βέβαια μία κρίσιμη διετία μέχρι τότε και στο διάστημα αυτό πολλά μπορούν να αλλάξουν και πολλές από τις υφιστάμενες ισορροπίες μπορούν να ανατραπούν.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Άρης Χατζηκομνηνός έχει αποφασίσει, να μην μένει απλώς θεατής των εξελίξεων, να εκφράζει ανοιχτά τις απόψεις του και τις διαφωνίες του με την Περιφερειακή Αρχή και αν χρειαστεί θα  έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Κώστα Μουτζούρη και την ομάδα των στενών συνεργατών του.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι