× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τέλος το περπάτημα στα Τσαμάκια

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο κλείνει το δρόμο έως τέλη Μαρτίου που θα ολοκληρωθεί το έργο στην περιοχή

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 18/2/2021

Τέλος το περπάτημα στα Τσαμάκια
Ανθή Παζιάνου

Την απαγόρευση διέλευσης πεζών στο σημείο που εκτελείται σήμερα το έργο της ανάπλασης στα  Τσαμάκια με τη δημιουργία περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών αποφάσισε ομόφωνα χθες, Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στρατής Τζιμής ανέφερε ότι κατά την τελευταία βροχόπτωση έγινε κατολίσθηση βράχων γεγονός που δημιουργεί φόβο και προβληματισμό τόσο στη Δημοτική Αρχή όσο και στον εργολάβο που εκτελεί το έργο στην περιοχή, για πρόκληση ατυχημάτων.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος καταβάλλεται προσπάθεια να ολοκληρωθούν οι εργασίες το συντομότερο δυνατόν και να γίνει αποκατάσταση της κατολίσθησης, ωστόσο ο δρόμος, όπως είπε, θα πρέπει να παραμείνει κλειστός για λόγους ασφαλείας τουλάχιστον έως το τέλος Μαρτίου.  

Όπως είναι φυσικό η απαγόρευση διέλευσης πεζών σε μια περιοχή ιδιαίτερα δημοφιλή από τους κατοίκους της πόλης μας, σε περίοδο καραντίνας, όπου όλοι αναζητούν χώρους περιπάτου και ψυχαγωγίας, προκάλεσε προβληματισμό στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους συμβούλους της αντιπολίτευσης.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τόσο η Εριφύλη Χιωτέλλη από την παράταξη «Με Πυξίδα τον Πολίτη», όσο και η Νίκη Τσιριγώτη από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», συμφώνησα μεν για  την αναγκαιότητα να προστατευτούν οι πολίτες από πιθανά ατυχήματα και πτώσεις βράχων σημείωσαν όμως ότι η δημοτική αρχή θα πρέπει να φροντίσει ώστε ο εργολάβος να προχωρήσει το έργο και να ολοκληρώσει τις παρεμβάσεις του μέσα στις νόμιμες προθεσμίες. Επιπλέον σημείωσαν ότι είναι ευθύνη του εργολάβου και όχι του δήμου η φύλαξη του δρόμου, ώστε να μην περνούν αυτοκίνητα και πεζοί.

Ο Στρατής Τζιμής στο πλαίσιο της συζήτησης αναφέρθηκε και στο περιστατικό που είχε αναδείξει το «Ν» και αφορούσε  ατύχημα που είχε συμπολίτισσά μας στην περιοχή και χρειάστηκε να μεταφερθεί από πεζούς διασώστες στα χέρια, αφού δεν είχε πρόσβαση το ασθενόφορο. Όπως σημείωσε ο Δήμος έχει δώσει κλειδιά σε όλες τις υπηρεσίες (ΕΚΑΒ, Αστυνομία,Πυροσβεστική) για τη μπάρα στα Τσαμάκια, προφανώς όμως, πρόσθεσε οι συγκεκριμένοι διασώστες την ημέρα εκείνη είχαν πάρει λάθος κλειδιά.

«Δυστυχώς πολλές φορές οι διερχόμενοι οδηγοί καταστρέφουν το κιγκλίδωμα προκειμένου να περάσουν το δρόμο, με αποτέλεσμα να αλλάζουμε συνεχώς κλειδαριές στη συγκεκριμένη μπάρα στα Τσαμάκια. Δίνουμε όμως πάντα τα κλειδιά στις υπηρεσίες. Προφανώς την ημέρα εκείνη το ασθενοφόρο είχε πάρει μαζί του λάθος κλειδιά», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«57 μπαλόνια όσες και οι ψυχές που χάθηκαν για την υποδοχή του Πρωθυπουργού»

Τοποθετήθηκαν από την Κίνηση Μνήμης και Δράσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα ο πρωθυπουργός στη Λέσβο

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά του και ποιους θα συναντήσει
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το 41% δεν σημαίνει λευκή επιταγή, κύριε Μητσοτάκη»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «Ν» η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ιδιαίτερα για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη και τις ευρωεκλογές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη