× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η κυβέρνηση λογαριάζει, χωρίς το ξενοδόχο»

Κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια προγραμματίζουν αυτή την Τετάρτη οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/2/2021

«Η κυβέρνηση λογαριάζει, χωρίς το ξενοδόχο»

Διαδικτυακή σύσκεψη φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου με πρωτοβουλία του Φοιτητικού Συλλόγου του Μαθηματικού Σάμου, πραγματοποιήθηκε χθες (Σάββατο) με στόχο τον συντονισμό του αγώνα τους ενάντια στο νομοσχέδιο κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σύσκεψη είχε μεγάλη συμμετοχή φοιτητών από τα έξι νησιά του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κατέληξε σε σειρά αποφάσεων για δράσεις και δραστηριότητες, οι οποίες αποτυπώνονται σε σχετική ανακοίνωση.

Σε αυτή αναφέρονται τα εξής:

«Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου μπορεί να είμαστε "διασκορπισμένοι" στα νησιά του Αιγαίου και σε όλη την χώρα, όμως ενώνουμε τις φωνές μας με τους χιλιάδες συμφοιτητές που αγωνιούμε για τις σπουδές και το μέλλον μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εδώ και ένα χρόνο είμαστε μακριά από τις σχολές μας, από τα εργαστήρια μας, προσπαθώντας να σπουδάσουμε πίσω από μία οθόνη. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για να ανοίξουν οι σχολές μας με ασφάλεια, για να λυθούν ουσιαστικά προβλήματα στη σίτιση, στη στέγαση, σε άλλες σοβαρές ελλείψεις υποδομών που κρατάνε τους φοιτητές μακριά από τον τόπο σπουδών τους, αλλά νόμιζε ότι  βρήκε ευκαιρία να ετοιμάσει αυτό το άθλιο νομοσχέδιο Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη που εντείνει την καταστολή και τα εμπόδια στις σπουδές μας.

Λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο! Οι φοιτητές δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια, δυναμώνουμε τον αγώνα μας. Δεν χαρίζουμε τις σπουδές και το μέλλον μας!

-Να αποσυρθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο! Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να λειτουργήσουν οι σχολές μας με ασφάλεια! Να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των φοιτητών σε στέγαση και σίτιση!

-Να αποκατασταθούν ζημιές σε κτίρια του Πανεπιστημίου στη Σάμο που προκλήθηκαν από το σεισμό! Να επιστρέψουν οι φοιτητές στα νησιά που σπουδάζουν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση!

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θέλουμε να γίνουμε ξανά φοιτητές! Για αυτό αποφασίζουμε, την Τετάρτη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις στα νησιά στις 12 το μεσημέρι:

- στην πλατεία Κύπρου στη Ρόδο

-στην πλατεία Καρλοβάσου στη Σάμο

- στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη

-στην πλατεία Μιαούλη στη Σύρο

 

Παράλληλα, φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου που βρισκόμαστε στην Αθήνα θα συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο των Συλλόγων με το δικό μας πανό!

Καλούμε όλους τους φοιτητές να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις στα νησιά, στις πόλεις που ζουν για όσους είναι μακριά από τον τόπο σπουδών τους!

Καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους πανεπιστημιακούς, τους διοικητικούς και όλους τους υπαλλήλους του πανεπιστημίου, όλους τους εργαζόμενους να πάρουν θέση δίπλα μας σε αυτόν τον αγώνα που μας αφορά όλους!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου