× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Περιμένουμε να τοποθετηθούν το Περιφερειακό Συμβούλιο και η Δυτική Λέσβος»

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής για το οριακό αποτέλεσμα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/2/2021

«Περιμένουμε να τοποθετηθούν το Περιφερειακό Συμβούλιο και η Δυτική Λέσβος»

Με ενδιαφέρον παρακολούθησαν χθες τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης και οι Λέσβιοι της διασποράς, η οποίοι όπως είναι φυσικό αγωνιούν για το μέλλον του νησιού μας και τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό – προσφυγικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΟΛΣΑ (Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής) το ψήφισμα της δημοτικής αρχής Κύτελη, ψηφίστηκε με 16 ψήφους υπέρ και 15 κατά ενώ δεν περιελάμβανε μέσα γεωγραφικό προσδιορισμό της δομής με αποτέλεσμα οι πάρεδροι των κοινοτήτων, που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί νέα δομή, να μην μπορέσουν να ψηφίσουν.

«Οι αντιπολιτεύσεις από την πλευρά τους, αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΛΣΑ,  έκαναν λόγο για μεθοδευμένη διαδικασία, αφού είναι γνωστά τα σχέδια του Υπουργείου για τον γεωγραφικό προσδιορισμό της δομής, με μοναδικό στόχο η πρόταση Κύτελη να περάσει έστω και οριακά.

Να σημειωθεί ότι εκτός από την απουσία γεωγραφικού περιορισμού, το ψήφισμα δεν ανέφερε ούτε αριθμητικό περιορισμό της νέας δομής, πέρα από την απαίτηση να είναι μικρή κι ενώ νωρίτερα σε παρέμβαση του ο Υπουργός Μετανάστευσης είχε προσδιορίσει τον συγκεκριμένο αριθμό στα 3.500 άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων (ΟΛΣΑ), την αντίστοιχη περσινή περίοδο, εκτός των γνωστών κινητοποιήσεων και αντιδράσεων σε αγαστή συνεργασία με τις αποφάσεις των αυτοδιοικητικών εκπροσώπων του νησιού και πέρα των γνωστών και δεδομένων ψηφισμάτων της, είχε μεγάλη και έντονη κινητικότητα με τροφοδότηση των θέσεων της στα Μ.Μ.Ε. της Λέσβου, του Βορείου Αιγαίου και των Αθηναϊκών Μέσων, συνεχή συνεργασία με τους συλλόγους μέλη της και μη, αλλά και επαφές και συναντήσεις με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και εκπροσώπους της Κυβέρνησης (Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, βουλευτές νομού Λέσβου: Χαράλαμπο Αθανασίου, Γιάννη Μπουρνού, Μαρία Κομνηνάκα, τον βουλευτή επικρατείας και υπεύθυνο Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ Γιώργο Καμίνη, και πολλούς άλλους.).

Περιμένουμε τις τελικές νομικές γνωμοδοτήσεις, τοποθετήσεις και αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων της Λέσβου, όπως και του Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς είναι ένα θέμα που αφορά όλο το νησί και κατ΄ επέκταση το Βόρειο Αιγαίο. Επίσης τις ξεκάθαρες αποφάσεις σχετικά με τις προτάσεις τους, από τα πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούν το λαό της Λέσβου στο κοινοβούλιο, άμεσα ή έμμεσα, επειδή δεν έχουν όλα, τοπική εκπροσώπηση.

Επίσης από τους συλλόγους μέλη μας, όπως και τους συλλογικούς φορείς κι ενώσεις του νησιού, να επανατοποθετηθούνε σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και την επιχειρηματολογία που έχει αναπτυχθεί τον τελευταίο χρόνο καθώς διαπιστώνουμε μεταξύ άλλων και διαφορετικές προσεγγίσεις από πρόσωπα, δημοτικές παρατάξεις και διαμορφωτές κοινής γνώμης.

Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), είναι σε σταθερή επικοινωνία με την Παλλεσβιακή Ένωση Θεσσαλονίκης και την Ομοσπονδία Συλλόγων Νήσου Λέσβου ΗΠΑ και Καναδά για να εκδώσουν σε συνεργασία με τις άλλες Ομοσπονδίες και συλλόγους στον κόσμο και στη χώρα, ένα κοινό ψήφισμα σχετικά με τα νέα δεδομένα και τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΟΛΣΑ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη