× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνάντηση Μουτζούρη με Επιτροπή Αγώνα κατά του νέου ΚΥΤ

Συντονίζουν δράσεις και ενέργειες αντίδρασης το επόμενο διάστημα. Συνεργασία και με φορείς της Χίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/1/2021

Συνάντηση Μουτζούρη με Επιτροπή Αγώνα κατά του νέου ΚΥΤ

Με στελέχη της  Επιτροπής Αγώνα της Δημοτικής Ενότητας Λουτρόπολης Θερμής κατά της  δημιουργίας   νέου ΚΥΤ, συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης στο πλαίσιο του συντονισμού ενεργειών και δράσεων το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Καρασάββας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Νέων Κυδωνιών Αντώνης Κόμλος και ο πρόεδρος της κοινότητας Κώμης Χρήστος Τσιβγούλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο της συζήτησης με τον Περιφερειάρχη τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα αναφέρθηκαν στην αγωνία που υπάρχει στην τοπική κοινωνία και στην πίεση που ασκούν οι απλοί πολίτες προς τις κοινότητες και τους αυτοδιοικητικούς εκπροσώπους της περιοχής, για την αποτροπή εγκατάστασης δομής φιλοξενίας στην περιοχή.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και η προσπάθεια συνεννόησης και συντονισμού ενεργειών και δράσεων με αντίστοιχες επιτροπές αγώνα και αυτοδιοικητικούς της Χίου. Το επόμενο διάστημα, επισημαίνουν  τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, σχεδιάζονται προσεκτικά ενέργειες και δράσεις στην περιοχή ώστε να αναδειχθεί το πρόβλημα και κυρίως η αντίδραση των πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα όπως αναφέρουν με νόημα «ακόμα και αν υποτεθεί ότι οι κοινοτάρχες και οι αυτοδιοικητικοί της περιοχής δεν ενδιαφέρονται για το θέμα και αδιαφορούν για τις εξελίξεις, μπροστάρηδες στον αγώνα μπαίνουν οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι καθημερινά επικοινωνούν με τις κοινότητες και ρωτούν με αγωνία να μάθουν τις εξελίξεις.

Την ίδια ώρα, έγκυρες πηγές αναφέρουν πως το επόμενο βήμα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου είναι βγάλει στον αέρα το διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου της δημιουργίας του ΚΥΤ. Το προηγούμενο διάστημα εξάλλου είχε δημοσιοποιηθεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μίσθωση των ακινήτων που θα εγκατασταθεί η δομή.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι