× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΕΚΤΑΚΤΟ

Δύσκολη νύχτα για τη Δυτική Λέσβο!!

Έτοιμος να πλημμυρίσει ο Αχέρωνας, κατολισθήσεις σε κεντρικούς δρόμους. Πλημμύρισαν σπίτια σε Ερεσό και Σκουτάρο. Έσπασε και ο Τσικνιάς

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 12/1/2021

Δύσκολη νύχτα για τη Δυτική Λέσβο!!

Σοβαρά προβλήματα, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας αντιμετωπίζει αυτή την ώρα (Τρίτη βράδυ), η περιοχή της Δυτικής Λέσβου, η οποία βρίσκεται σε οριακή κατάσταση σύμφωνα με ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Δημάρχου Ταξιάρχη Βέρρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο δρόμο βρίσκονται τις τελευταίες ώρες όλα τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και ο Δήμαρχος οι οποίοι είναι εξαιρετικά ανήσυχοι για την κατάσταση στο κέντρο της Καλλονής.

Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ανδρέας Αξής, , ο Αχέρωνας, το ποτάμι που διασχίζει την Καλλονή, έχει φουσκώσει και θέλει μόνο τριάντα πόντους για να περάσει το δρόμο και να πλημμηρίσει όλη την πόλη. «Αυτή τη στιγμή, σημειώνει, η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη εάν η βροχή συνεχιστεί για μία ώρα ακόμη τότε κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει. Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι. Ο Δήμαρχος βρίσκεται στο σημείο αυτό και τώρα μεταβαίνω κι εγώ, για να δούμε τι θα κάνουμε. Αν μπορούμε να κάνουμε κάτι».

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον Ανδρέα Αξή, κατολισθήσεις έχουν σημειθεί στην περιοχή Καβάκι στο δρόμο Πέτρας – Μήθυμνας και  στον περιφερειακό δρόμο Πελόπης – Στύψης όπου έχουν πέσει πολλά βράχια. Εκτός από τον Αχέρωνα, τεράστιες ποσότητες νερού έχει κατεβάσει και ο ποταμός Τσικνιάς ο οποίος πιθανολογείται ότι θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εντωμεταξύ στην Ερεσό, όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, πλημμύρισε το σπίτι μιας ηλικιωμένης. Η γυναίκα απομακρύνθηκε  με ασφάλεια και φιλοξενείται σε ενοικιαζόμενα δωμάτια.  Επίσης υπάρχουν αναφορές για ένα ακόμη πλημμυρισμένο σπίτι στον Σκουτάρο.

Γενικότερα τα προβλήματα στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, εστιάζονται στις Δημοτικές Ενότητες, Πέτρας, Μήθυμνας, Καλλονής, Ερεσσού – Αντίσσης και Μανταμάδου. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε Πολιχνίτο και Αγία Παρασκευή μέχρι αυτή τη στιγμή.

Η νύχτα προβλέπεται μεγάλη και δύσκολη για όλους τους κατοίκους της περιοχής και τη Δημοτική Αρχή.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ