× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Έργο μετ’ εμποδίων στη διασταύρωση του Αη Γιώργη Θερμής

Πλημμυρίζουν μετά από κάθε βροχή ιδιοκτησίες και χωράφια στην περιοχή της Θερμής. Το έργο διευθέτησης ομβρίων ξεκίνησε πριν δύο χρόνια και ακόμη να τελειώσει

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 23/12/2020

Έργο μετ’ εμποδίων στη διασταύρωση του Αη Γιώργη Θερμής

Με μεγάλη καθυστέρηση, πολλά εμπόδια και προβλήματα, προχωρά ένα σημαντικό τεχνικό έργο στο δρόμο της Λουτρόπολης Θερμής, στη διασταύρωση με το ξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα απαλλάξει οριστικά τους κατοίκους της περιοχής από πλημμυρικά φαινόμενα, μετά από κάθε καταιγίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε συνέντευξή του στο «Ν» και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρόεδρος της Κοινότητας Θερμής Δημήτρης Σγουρέλλης αναφέρεται στο ημιτελές έργο το οποίο ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, πριν δύο χρόνια χωρίς να έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Ο Δημήτρης Σγουρέλλης αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η μισοτελειωμένη παρέμβαση, δημιουργεί αυτή τη στιγμή πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα επιλύσει, όταν κάποτε ολοκληρωθεί.

«Στο πλαίσιο του έργου, έχουν γίνει κάποιες σχάρες στην περιοχή, οι οποίες κάθε φορά που βρέχει γεμίζουν με φερτά υλικά και αυτό έχει ως αποτέλεσμα  να πλημμυρίζουν οι ιδιοκτησίες  και οι αυλές των σπιτιών που βρίσκονται στην περιοχή. Ουσιαστικα το τεχνικό κομμάτι του έργου έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο δεν έχει πέσει ακόμη άσφαλτος και δεν έχει γίνει διαμόρφωση του χώρου. Η καθυστέρηση οφείλεται κυρίως στα προβλήματα που προέκυψαν με τον κορονοϊό και τη διακοπή λειτουργίας εργοστασίων που παράγουν πρώτες ύλες».

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Θερμής, η Κοινότητα και οι τοπικοί σύμβουλοι έχουν λάβει ομόφωνη απόφαση για την ασφαλτόστρωση ολοκληρου του δρόμου και όχι μόνο ενός κομματιού, διότι αποτελεί  βασική παρακαμπτήρια οδός για τα αυτοκίνητα κυρίως την περίοδο που φυσούν δυνατοί άνεμοι. «Όταν έχει ανέμους και μεγάλο κυματισμό, σημειώνει ο Δημήτρης Σγουρέλλης, είναι αδύνατον να περάσει με ασφάλεια ένα αυτοκίνητο από τον κεντρικό παραλιακό δρόμο. Μάλιστα τις τελευταίες 15 ημέρες είχαμε τροχαία ατυχήματα στην περιοχή αυτή εξαιτίας της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχουμε ζητήσει την παρέμβαση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και μας υποσχέθηκαν ότι θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα. Οι καιρικές συνθήκες πλέον είναι πολύ διαφορετικές, τα φαινόμενα εξαιρετικά έντονα και χωρίς τα απαραίτητα τεχνικά έργα οι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα».  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έρχεστε να θαυμάσετε τα αποτελέσματα της καταστροφικής σας πολιτικής;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου «υποδέχεται» τον Κυριάκο Μητσοτάκη