× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η ΔΕΥΑΛ πρέπει να κάνει νέες γεωτρήσεις στο Πλωμάρι»

Συνέντευξη του εντεταλμένου συμβούλου Πλωμαρίου Δημήτρη Βαρβαγιάννη. Μιλά για τον κορονοϊό, τα τεστ στο Μιχαλέλλειο γηροκομείο, τα έργα και τις διακοπές νερού

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 11/12/2020

«Η ΔΕΥΑΛ πρέπει να κάνει νέες γεωτρήσεις στο Πλωμάρι»

Αρνητικά βγήκαν όλα τα τεστ κορονοϊού στα οποία υποβλήθηκαν φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι του Μιχαλέλλειου οίκου ευγηρίας στο Πλωμάρι, μετά το θετικό κρούσμα που εντοπίστηκε σε εργαζόμενη του ιδρύματος. Αναφερόμενος στην πρόσφατη περιπέτεια του ιδρύματος και την αγωνία που επικράτησε μετά την επιβεβαίωση κρούσματος στο γηροκομείο, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος της περιοχής Δημήτρης Βαρβαγιάννης, μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η πρώτη ενέργεια που έκανε ο ίδιος και η διοίκηση του ιδρύματος ήταν να ενημερώσουν τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το γηροκομείο είναι καθαρό

«Ευτυχώς η αντίδραση από τις αρμόδιες υπηρεσίες ήταν άμεση και πολύ σύντομα το συνεργείο του ΕΟΔΥ ήρθε στο γηροκομείο και όλοι οι εργαζόμενοι υποβλήθηκαν σε rapid και εν συνεχεία σε μοριακά τεστ. Οι τρόφιμοι υποβλήθηκαν μόνο σε μοριακά τεστ. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν λίγες ώρες αργότερα και ήταν ιδιαίτερα ανακουφιστικά για όλους μας, αφού δεν είχαμε ούτε ένα θετικό κρούσματα στο προσωπικό και τους φιλοξενούμενους ηλικιωμένους συμπολίτες μας».

Αναφερόμενος ο Δημ. Βαρβαγιάννης στη γενικότερη επιδημιολογική εικόνα του Πλωμαρίου αυτή την περίοδο επισήμανε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ανησυχητικά στοιχεία που να δείχνουν σοβαρή επιβάρυνση. «Το Πλωμάρι γενικά πέρασε από διάφορα στάδια, τώρα ευτυχώς όλα είναι καλύτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ερχόμενη Τρίτη 15 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν rapid test στην πλατεία του Πλωμαρίου στο γενικό πληθυσμό, ώστε να έχουμε καλύτερη εικόνα για την πραγματική επιδημιολογική κατάσταση των συμπολιτών μας. Το σημαντικότερο όλων θεωρώ ότι είναι σε αυτή τη φάση να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα της πολιτείας και να στην παραμικρή υποψία ότι έχουμε προσβληθεί από τον ιό να επικοινωνούμε με το γιατρό μας».

Πρόβλημα ύδρευσης

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πλωμαρίου αναφέρθηκε στο πρόβλημα ύδρευσης που υπάρχει στην περιοχή και στις δεσμεύσεις της ΔΕΥΑΛ για την υλοποίηση δύο γεωτρήσεων εντός του νέου έτους για την επίλυση του προβλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δυστυχώς είμαστε στη δυσάρεστη θέση, μέσα στο χειμώνα να κάνουμε διακοπές νερού, 1 και 2 φορές την ημέρα για να υπάρχει επάρκεια σε όλη την πόλη και να προλαβαίνει να γεμίζει η δεξαμενή. Τη μοναδική φορά που δοκιμάσαμε να μην κάνουμε διακοπή νερού, μέχρι το απόγευμα το σύστημα είχε καταρρεύσει και είχαμε παράπονα από τον κόσμο.

Ελπίζουμε μέσα στον καινούργιο χρόνο να γίνουν έργα από τη ΔΕΥΑΛ ώστε να λυθεί το πρόβλημα γιατί σε διαφορετική περίπτωση ειδικά το καλοκαίρι δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες του τουρισμού και της περιόδου γενικότερα».

Έργα σε εξέλιξη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πλωμαρίου αναφερόμενος στα έργα που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στη Δημοτική Ενότητα αναφέρθηκε στη δημιουργία κλειστού φουσκωτού γηπέδου μπάσκετ στην Πύλη Σενγκεν η οποία είναι σε διαδικασία έγκρισης καθώς και στην ανακαίνιση του Πολύκεντρου το οποίο φιλοξενεί πολλές πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες της περιοχής.  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έρχεστε να θαυμάσετε τα αποτελέσματα της καταστροφικής σας πολιτικής;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου «υποδέχεται» τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εκσυχρονίζεται ο Παιδικός Σταθμός Παμφίλων

Δημοπρατείται από το Δήμο Μυτιλήνης το έργο προσαρμογής του στις προδιαγραφές του ΠΔ 99/2017
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στις άγονες του Βορείου Αιγαίου μπαίνει το πλοίο Διαγόρας

Δείτε μέχρι πότε θα αντικαταστήσει το Blue Star Myconos
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ