× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Καταφύγιο Αδέσποτων ζώων στη Δυτική Λέσβο

Πράσινο φως από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην πρόταση του Δήμου που κατατέθηκε στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/12/2020

Καταφύγιο Αδέσποτων ζώων στη Δυτική Λέσβο

Στη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, προχωρά το αμέσως επόμενο διάστημα ο Δήμος Δυτικής Λέσβου μετά το πράσινο φως από το Υπουργείο Αγροτικής για την υπαγωγή του Δήμου στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ όπου είχε καταθέσει πρόταση για την κατασκευή του κέντρου πριν από ένα χρόνο περίπου.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Δυτικής Λέσβου σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η πρόταση του Δήμου που κατατέθηκε τον Δεκέμβρη του 2019 στον «ΦΙΛΟΔΗΜΟ ΙΙ» και στον Άξονα Προτεραιότητας  «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων», ήταν ύψους 351.112 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και έλαβε τη σύμφωνη γνώμη μαζί με προτάσεις άλλων έξι δήμων από όλη τη χώρα.

«Η εξέλιξη αυτή, αναφέρει η ανακοίνωση,  επιβραβεύει για μία ακόμη φορά την προεργασία της δημοτικής αρχής στον στόχο της να αντλεί πόρους από προγράμματα και δρομολογεί πλέον θετικές εξελίξεις για τον Δήμο.

Υπενθυμίζεται ότι ο βασικός στόχος της δράσης είναι η δημιουργία και η νόμιμη λειτουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς καθώς και η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών από τον Δήμο στον τομέα της εφαρμογής των προγραμμάτων διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την προστασία αυτών σε εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ίδρυση του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, προβλέπεται να γίνει σε έκταση εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών, στην περιοχή Κεραμιδωτός της Δημοτικής Κοινότητας Άγρας της Δημοτικής Ενότητας Καλλονής. Για την κατασκευή του καταφυγίου ο Δήμος έχει δεσμεύσει συγκεκριμένο γεωτεμάχιο (βοσκότοπος) έκτασης 1200-2000 στρεμμάτων εντός του ΣΧΟΟΑΠ Καλλονής με συμβόλαιο ιδιοκτησίας του».  

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Ασανούλα Γιαννή - Κοκκινέλλη που είναι γνωστοί για την ευαισθησία τους απέναντι στα ζώα, με κοινή τους δήλωση εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την διαφαινόμενη επίτευξη ενός βασικού τους στόχου, από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων τους.

«Βάλαμε ψηλά τον πήχη εξαρχής, σχεδιάζοντας μία φιλόδοξη δράση που δεν θα αποτελούσε απλά μία ασπιρίνη για την αντιμετώπιση ενός χαρακτηριστικού προβλήματος των δήμων. Αν και δεν μας έδιναν πολλοί σημαντικές πιθανότητες όταν καταθέταμε την πρόταση, εντούτοις δικαιωθήκαμε και με την εξέλιξη αυτή, μας λύνονται τα χέρια για μία πρότυπη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους ο Ταξιάρχης Βέρρος και η Ασανούλα Γιαννή Κοκκινέλλη.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Platinum διάκριση για το Ούζο Βαρβαγιάννη

Στα Chefs’ Choice Awards 2024
ΑΤΖΕΝΤΑ

5η Ποδηλατάδα για τον Αυτισμό

Την Κυριακή 14 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Φροντίδα του Δάσους με τον Δήμο Μυτιλήνης

Δράσεις εκπαίδευσης και καθαρισμού στην περιοχή «Τσίγκος» για παιδιά και μεγάλους
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παιδικές χαρές του κόσμου για τα παιδιά της Κένυας

Πασχαλινό μπαζάρ από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πασχαλινό πρόγραμμα για παιδιά στο «Λευκό Χαρτί»!

Κατασκευές, ιστορίες και παιχνίδι
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«Σύγχρονες προκλήσεις στην εκπαίδευση και ανατροφή των παιδιών»

Εκδήλωση από την «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» με την υποστήριξη του Συνδέσμου Πολυτέκνων Λέσβου