× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Στραγγαλίζουν την ανεξαρτησία των κοινοτήτων»

Σκληρή ανακοίνωση για τους σχεδιασμούς του Υπουργείου από την παράταξη με «Πυξίδα τον Πολίτη»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/11/2020

«Στραγγαλίζουν την ανεξαρτησία των κοινοτήτων»

Ως στραγγαλισμό της ανεξαρτησίας των κοινοτήτων και των κοινοτικών συμβουλίων, χαρακητρίζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Με πυξίδα τον Πολίτη» τους σχεδασμούς της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών για τροποποίηση της νομοθεσίας για τις κοινότητες και την εκλογή των κοινοτικών συμβουλίων. Στην ανακοίνωση σημειώνεται μεταξύ άλλων:  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από νωρίς 

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδειξε από πολύ νωρίς τις προθέσεις της! Αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας προχώρησε  σε μια σειρά νομοθετικές παρεμβάσεις που ακύρωναν ότι νέο και ελπιδοφόρο έφερνε στα αυτοδιοικητικά πράγματα ο νόμος Κλεισθένη.

Με συνοπτικές διαδικασίες κατάργησε την ξεχωριστή επιχορήγηση στα Κοινοτικά Συμβούλια και τη δυνατότητα που τους έδινε ο νόμος Κλεισθένη να σχεδιάζουν και να υλοποιούν έργα στη κοινότητά τους!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τελειωτικό χτύπημα 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε σαφές πως θέλει Κοινοτικά Συμβούλια εξαρτημένα οικονομικά από τη Δημοτική Αρχή και τους κοινοτάρχες  να τρέχουν και να παρακαλούν τον κάθε αντιδήμαρχο για να κάνουν τη δουλειά τους! Ζήσαμε από πολύ κοντά όλοι και στο Δήμο μας την απαξίωση των προτάσεων των Κοινοτικών Συμβουλίων κατά τη διάρκεια της κατάρτισης του περσινού και του φετεινού τεχνικού προγράμματος του Δήμου Μυτιλήνης!

Όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έρχεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στις κοινότητες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δια στόματος του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Θ. Λιβανίου, μαθαίνουμε πως πολύ σύντομα  η κυβέρνηση θα αφαιρέσει από τους κατοίκους των κοινοτήτων το δικαίωμα να αποφασίζουν ποιον θα έχουν Πρόεδρο. Αυτό θα το αποφασίζει ο κ. Μητσοτάκης αφού με νόμο θα ορίζει πως Πρόεδρος θα εκλέγεται όποιος είναι κάτω από το νικητή Δήμαρχο. Έτσι θα ξαναζήσουμε τις τραγελαφικές καταστάσεις του Καλλικράτη, να εκλέγεται πρόεδρος σε ένα χωριό κάποιος που ήρθε δεύτερος ή και τρίτος στις προτιμήσεις των κατοίκων του χωριού!

Αλλοίωση έκφρασης ψηφοφόρων ή κυβερνησιμότητα 

Αυτό είναι αλλοίωση της έκφρασης των ψηφοφόρων, που η κυβέρνηση της ΝΔ, το ονομάζει «κυβερνησιμότητα». Αρνείται στους κατοίκους των κοινοτήτων, να έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν για τα χωριά τους! Τέτοια κατάντια και τέτοια προσβολή των ανθρώπων της αυτοδιοίκησης, όλων των πολιτικών χώρων, που δίνουν καθημερινά τον αγώνα να νοικοκυρέψουν τα χωριά τους και να τα κρατήσουν ζωντανά δεν πρέπει να την αποδεχτούμε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καλούμε  το Δημοτικό Συμβούλιο να εκφράσει με ψήφισμα την έντονη διαφωνία του σε αυτές τις μεθοδεύσεις» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η παράταξη «Με πυξίδα τον Πολίτη και συγκεκριμένα οι δημοτικοί σύμβουλοι, Βασιλική Ανδρεαδέλλη, Μαρία Ζερβού, Δημήτριος Μαλλιαρός και Εριφύλη Χιωτέλλη.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Οι έξι φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

Από τις 26 έως τις 30 Απριλίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«57 μπαλόνια όσες και οι ψυχές που χάθηκαν για την υποδοχή του Πρωθυπουργού»

Τοποθετήθηκαν από την Κίνηση Μνήμης και Δράσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα ο πρωθυπουργός στη Λέσβο

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά του και ποιους θα συναντήσει
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το 41% δεν σημαίνει λευκή επιταγή, κύριε Μητσοτάκη»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «Ν» η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ιδιαίτερα για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη και τις ευρωεκλογές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη