× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για την κατάσταση στη Λέσβο»

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για την αντιμετώπιση της πανδημίας στο νησί.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/11/2020

«Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για την κατάσταση στη Λέσβο»

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση της  Νέας Δημοκρατίας, για τους χειρισμούς της επιδημιολογικής κατάστασης στη Λέσβο, ασκεί η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, σε σχετική  ανακοίνωσή της. Σε αυτή μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά στην αυξομείωση του αριθμού των κρουσμάτων στο νησί μας, όπως αυτή ανακοινώνεται  μέρα με τη μέρα, γεγονός που όπως σημειώνεται δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας στον πληθυσμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της ανακοίνωσής του, καταθέτει σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς και μέτρα ανακούφισης της τοπικής οικονομίας και ενίσχυσης του νοσοκομείου της πόλης μας.

«Η Λέσβος και μάλιστα δια του υπουργού κ. Πέτσα είναι και πάλι «κόκκινη» στους χάρτες του Covid-19.  

Το γεγονός θέτει ερωτήματα: Αν είναι πραγματικά τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται για αυτό το συμπέρασμα χρειάζονται περισσότερα μέτρα προστασίας του ντόπιου πληθυσμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν είναι λανθασμένα τι συμβαίνει στ’ αλήθεια και γιατί η διαχείριση του ζητήματος να είναι ανάλογη.

Τι από τα δυο συμβαίνει;

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μεγάλη αυξομείωση του αριθμού των κρουσμάτων που ανακοινώνονται από μέρα σε μέρα δεν δικαιολογείται ούτε επιστημονικά ούτε λογικά. Δημιουργεί όμως «κλίμα».

Αν υποθέσουμε ότι τα κρούσματα είναι πραγματικά τότε χρειάζεται να γίνονται πολλοί περισσότεροι έλεγχοι στον γενικό πληθυσμό και όχι μόνο στην πόλη της Μυτιλήνης ώστε να αποκτηθεί καλύτερη εικόνα σε ότι αφορά στη πανδημία. Η τραγική εικόνα που παρουσίασε η εμφάνιση του «κινητού» κλιμακίου του ΕΟΔΥ τη Τετάρτη με τους μαζικούς ελέγχους στον πληθυσμό, που δεν ήταν καθόλου μαζικοί και έγιναν από το προσωπικό που εδρεύει στο κέντρο υγείας δια της χρήσεως αυτοκινήτου εταιρείας οργάνωσης εκδηλώσεων (!!!) , στο παρκινγκ για μία μόνο μέρα, δεν είναι καθόλου επαρκής για να υπάρξει αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η ευθύνη την Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για αυτήν την ψευτοαντιμετώπιση της πανδημίας στη Λέσβο με τα πάνω από 600 κρούσματα της νόσου μόνο μέσα στο Νοέμβριο με στόχους επικοινωνιακούς και μόνο για να κλείσουν στόματα, είναι τεράστια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Αυτοδιοίκηση, τόσο οι Δήμοι, όσο και η Περιφερειακή αρχή αντιμετωπίζουν τη πανδημία στο νησί με επικοινωνιακό τρόπο, ακολουθώντας την πεπατημένη της κυβέρνησης. Δημιούργησαν επιτροπές διαχείρισης της κρίσης, δεν προχώρησαν σε κανένα ουσιαστικό μέτρο. Συνεδριάζουν προκειμένου να βγουν φωτογραφίες για τις δημόσιες σχέσεις τους αλλά φανερά ή σιωπηρά λένε, τώρα που τα πράγματα δυσκόλεψαν ότι δεν έχουν καμιά αρμοδιότητα.

Καλούμε την αυτοδιοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες της σε σχέση με τους πολίτες και να απαιτήσει από την Κυβέρνηση πρόσθετους πόρους διαχείρισης της κρίσης.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προτείνει:

  • Επιπλέον κλιμάκια του ΕΟΔΥ για διενέργεια καθημερινών ελέγχων σε όλο το νησί της Λέσβου, τόσο στο Δήμο Μυτιλήνης όσο και στο Δήμο δυτικής Λέσβου.
  • Προμήθεια και παροχή δωρεάν τεστ διάγνωσης για τους εργαζόμενους που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή, υγειονομικούς, ΟΤΑ, σώματα ασφαλείας.
  • Στήριξη των δομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με επιπλέον υλικό καθαριότητας (μάσκες, αντισηπτικά κτλ). Άμεσα προγράμματα εξοπλισμού με τεχνολογικό εξοπλισμό των μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν έχουν πρόσβαση, μετά από άμεση καταγραφή των πραγματικών αναγκών.
  • Να δημιουργηθεί δίκτυο αλληλεγγύης για όσους συμπολίτες μας χρειάζονται τη στήριξη μας.
  • Να απαλλαγούν από δημοτικά τέλη οι πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις
  • Τα χρήματα που έχουν προγραμματιστεί για χριστουγεννιάτικες γιορτές και για στολίδια να γίνουν εξοπλισμός για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Ο Χριστός φέτος «γεννιέται» στις κλινικές που νοσηλεύουν περιστατικά covid στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και στη ΜΕΘ του νοσηλευτικού ιδρύματος με τους διασωληνωμένους συμπολίτες μας», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου.  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση