× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Το Υπουργείο Παιδείας δεν δημοσιοποιεί τις λεπτομέρειες της σύμβασης με τη Cisco για το webex»

Κριτική στο Υπουργείο για την κακή ποιότητα της τηλεκπαίδευσης από το Συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου Σταύρο Καραβασίλη

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 20/11/2020

«Το Υπουργείο Παιδείας δεν δημοσιοποιεί τις λεπτομέρειες της σύμβασης με τη Cisco για το webex»

Εντελώς απροετοίμαστο βρήκε η πανδημία του κορονοϊού το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με το Συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου Σταύρο Καραβασίλη, ο οποίος βιώνει μαζί με χιλιάδες πολίτες τις τελευταίες εβδομάδες το μαρτύριο της τηλεκπαίδευσης, αφού ο ίδιος είναι εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια και εκπαίδευση και γονιός παιδιών του δημοτικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μικρά τμήματα περισσότεροι δάσκαλοι 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Ν» και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», Στ. Καραβασίλης αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί και στο γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν φρόντισε εγκαίρως να λάβει τα απαραίτητα μέτρα στα σχολεία για την ομαλή λειτουργία τους,  με διαχωρισμό των τμημάτων και πρόσληψη δασκάλων και καθηγητών για να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες και να πραγματοποιείται με ασφάλεια το μάθημα στα σχολεία.

Η σύμβαση της  Cisco

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Στρ. Καραβασίλης μιλώντας για την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης σε Πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευσης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν αρκετά προβλήματα διότι όπως είπε ο όγκος των μαθητών είναι μεγάλος και το σύστημα της ιδιωτικής εταιρείας που ανέλαβε την οργάνωση της πλατφόρμας προφανώς δεν έχει αρκετά δυνατούς σέρβερ για να μπορέσει να κρατήσει όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που μπαίνουν ταυτόχρονα στο μάθημα.

«Έχουμε ζητήσει ως ΣΥΡΙΖΑ από την Υπουργό Υγείας κ. Κεραμέως να μας γνωστοποιήσει τους ακριβείς όρους της σύμβασης με την ιδιωτική εταιρεία που διαχειρίζεται το webex. Προς το παρών δεν έχουμε λάβει καμία ενημέρωση και το σχετικό έγγραφο μας λένε ότι είναι απόρρητο. Από εκεί και πέρα ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι την πρώτη ημέρα της τηλεκπαίδευσης της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τα περισσότερα δημόσια σχολεία δεν μπόρεσαν να συνδεθούν και να κάνουν μάθημα σε αντίθεση με τα ιδιωτικά σχολεία που είχαν το ελεύθερο να επιλέξουν για το μάθημά τους οποιαδήποτε πλατφόρμα επιθυμούσαν. Σε όλα τα ιδιωτικά το μάθημα έγινε κανονικά»

Αξιοποιήση του επιστημονικού προσωπικού 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Από εκεί πέρα, σημειώνει ο Σταύρος Καραβασίλης, η πολιτεία και τα αρμόδια Υπουργεία διαθέτουν αξιόλογους επιστήμονες πληροφορικής οι οποίοι θα μπορούσαν να οργανώσουν και να φτιάξουν έναν πολύ καλό σύστημα, μια νέα κρατική πλατφόρμα για τα σχολεία στο πρότυπο ανάλογης που διαθέτει το Υπουργείο Εσωτερικών. Τα χρήματα που δόθηκαν στην ιδιωτική εταιρεία θα μπορούσαν να διατεθούν για την αγορά εξοπλισμού και οργάνωσης ενός νέου ανθεκτικού δικτύου που θα μπορούσε να καλύψει το σύνολο των αναγκών της εκπαίδευσης σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια
ΥΓΕΙΑ

Το «ευχαριστώ» του Μανταμάδου για τα τεστ ΠΑΠ

Ανακοίνωση του προέδρου της Κοινότητας για τη γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Παίζουν θέατρο για τα παιδιά με καρκίνο

Τρεις παραστάσεις στο καφενείο «Πι» στη Μυτιλήνη για τον Σύλλογο «Φλόγα»- Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη, Αντουέλ Νάκε και τον εκπρόσωπο, Μανώλη Λαδάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή