× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εστίες κορονοϊού σε Καλλονή και Βασιλικά

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Λέσβου Ανδρέας Αξής και η μοναδική υπάλληλος της υπηρεσίας πραγματοποιούν το σύνολο των ιχνηλατήσεων στο δήμο

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 20/11/2020

Εστίες κορονοϊού σε Καλλονή και Βασιλικά

Αρκετά μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στην τοπική κοινωνία της Δυτικής Λέσβου, παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ανδρέα Αξή, ο οποίος περιέγραψε αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί σε συνέντευξή του στο «Ν» και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ανδρεάς Αξής ανέλαβε τη θέση του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας πριν από ένα μήνα περίπου, μετά την παραίτητηση του Ιορδάνη Ιορδάνου και κυριολεκτικά έπεσε ακριβώς επάνω στην έναρξη του τρίτου μεγάλου κύματος πανδημίας στο νησί μας με διασπορά του ιού σε όλη τη Λέσβο.

Μιλώντας στο «Ν», ανατιδήμαρχος  σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η Πολιτική Προστασία του Δήμου έχει αναλάβει αποκλειστικά το δύσκολο έργο της ενημέρωσης των πολιτών που είναι θετικοί στον κορονοϊό καθώς και το έργο της ιχνηλάτησης των στενών επαφών τους.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, σημειώνει ο Ανδρ. Αξής έχουμε αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή μας με μεγάλη διασπορά στην Τοπική Κοινότητα Καλλονής και στην Τοπική Κοινότητα Βασιλικών όπου τις τελευταίες ημέρες εντοπίστηκαν αρκετές περιπτώσεις ασθενών ανάμεσά τους, και ηλικιωμένων συμπολιτών μας και ενός μικρού παιδιού.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χρειάστηκε μάλιστα να κλείσουμε τις υπηρεσίες του Δήμου μας, του Κεντρικού Δημαρχείου και της Οικονομικής Υπηρεσίας λόγω κρουσμάτων που είχαν εντοπιστεί σε υπαλλήλους μας. Οι ιχνηλατίσεις γίνονται αποκλειστικά από την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, από εμένα προσωπικά και μία υπάλληλο. Γενικότερα δεν είναι εύκολη υπόθεση να παίρνεις τηλέφωνο στους πολίτες και τους συγχωριανούς σου και να τους ενημερώνεις ότι είναι θετικοί στον κορονοϊό ή ότι πρέπει να κάνουν τεστ λόγω του ότι είναι στενή επαφή άλλου ασθενή. Οι περισσότεροι συμπολίτες μας φοβούνται, προβληματίζονται, κάποιοι αντιδρούν στην προοπτική της καραντίνας υπό την έννοια ότι έχουν πολλές υποχρεώσεις εκτός σπιτιού στα χωράφια και στα κοπάδια τους. Στη συνέχεια ενημερώνουμε την Αστυνομία και τον ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα ώστε και αυτοί με τη σειρά τους να πράξουν τα δέοντα.

Τώρα που ξεκίνησε η καραντίνα είναι κάπως πιο εύκολα τα πράγματα στον τομέα ιχνηλάτησης των επαφών, υπό την έννοια ότι αυτές περιορίζονται κυρίως στον οικογενειακό περίγυρο των ασθενών και στην εργασία τους αν εργάζονται, αφού όλα ατα υπόλοιπα καταστήματα, καφενεία και καφετέριες είναι κλειστά».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Platinum διάκριση για το Ούζο Βαρβαγιάννη

Στα Chefs’ Choice Awards 2024