× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Να διαγραφούν τα πρόστιμα, ζητά η Ένωση Γιατρών

Καταγγέλλει τα ευτράπελα της επετείου του Πολυτεχνείου και τις τραγικές ελλείψεις

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/11/2020

Να διαγραφούν τα πρόστιμα, ζητά η Ένωση Γιατρών

Την διαγραφή των προστίμων που επιβλήθηκαν στις 17 Νοεμβρίου, κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου ζητά με ανακοίνωση της η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου, επισημαινοντας για άλλη μια φορά τις τραγικές ελλείψεις στη δημόσια υγεία και τις προσλήψεις... που δεν έγιναν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου στη Μυτιλήνη, σημαδεύτηκε από το όργιο αυταρχισμού της αστυνομίας εναντίον μικρής ομάδας εργαζομένων και νέων, που προσπάθησαν να αποτίσουν φόρο τιμής στην προτομή του Μυτιληνιού νεκρού του Πολυτεχνείου Μιχάλη Μυρογιάννη.

Αν και τηρούσαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα (μάσκες, αποστάσεις), περικυκλώθηκαν από πολλαπλάσιο αριθμό αστυνομικών και ανδρών των ΜΑΤ, ώστε να μη προσεγγίσουν το μνημείο του αγωνιστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αστυνομία με περισσό ζήλο επιδόθηκε σε βεβαίωση προστίμων σε πέντε εργαζόμενους, παρόλο που όλοι τους είχαν τα απαραίτητα έγγραφα ή είχαν στείλει sms για τη μετακίνησή τους.

Ανάμεσα τους είναι και τρεις γιατροί που δίνουν καθημερινά τη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας τη Λέσβου. Η κυβέρνηση φέρει την πολιτική ευθύνη για την αυταρχική εκτροπή χτες στη Μυτιλήνη, όπως και σε όλη τη χώρα, όπου πραγματοποιήθηκαν ανάλογες εκδηλώσεις. Στόχος της ήταν να αποτρέψει κάθε εκδήλωση διαμαρτυρίας στην πολιτική της με τη χρήση υπέρμετρης αστυνομικής βίας.

Επιχειρεί με την καταστολή να κρύψει από το λαό τις εγκληματικές ευθύνες της στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Από την έναρξη της πανδημίας το Φεβρουάριο άφησε ανοχύρωτο το Ε.Σ.Υ., δεν έκανε τις απαραίτητες προσλήψεις, δεν αύξησε τον αριθμό κλινών ΜΕΘ ως όφειλε, αλλά με αναγκαστικές μετακινήσεις προσπαθεί να καλύψει τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν ενίσχυσε με προσωπικό τα μέσα μαζικής μετακίνησης, άφησε σε πλήρη ασυδοσία τις επιχειρήσεις να στοιβάζουν τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς, καταστρατηγώντας κάθε υγειονομικό μέσο προστασίας. Με την πολιτική της στηρίζει επιλεκτικά τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ οδηγεί το λαό σε πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση λόγω της φτώχειας και της ανεργίας, που θα φέρει η επερχόμενη ύφεση.

Αποδεικνύουν έτσι πόσο υποκριτικά ήταν τα χειροκροτήματα της κυβέρνησης στους «ήρωες» υγειονομικούς. Όταν δουλεύουμε αδιαμαρτύρητα ατέλειωτες ώρες σε σκληρές συνθήκες για την υπεράσπιση της υγείας του λαού είμαστε καλοί. Όταν μιλάμε για τις αστοχίες της πολιτικής τους λοιδορούμαστε και όταν διαμαρτυρόμαστε εισπράττουμε πρόστιμα και καταστολή.

Ωστόσο δε θα σωπάσουμε. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για «ψωμί – υγεία – παιδεία – ελευθερία» στο πνεύμα του Πολυτεχνείου. Απαιτούμε να διαγραφούν όλα τα πρόστιμα για αδικαιολόγητη μετακίνηση, γιατί είναι άδικα και καταχρηστικά. Ζητάμε λίγο περισσότερο σεβασμό στον αγώνα που δίνουμε.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Ισπανία το 4ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΕΡΓΑΣΙΑ

Περιοδεία στην αγορά για την Εργατική Πρωτομαγιά

Και παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας από την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνέντευξη Μουτζούρη σε Γερμανούς φοιτητές

Από το Πολιτικό ίδρυμα Konrad – Adenauer Stiftung
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Με αστροναύτη θα μιλήσει το 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης!

Στον… διαστημικό διαγωνισμό η Γ τάξη και ο όμιλος 3D Printing
ΥΓΕΙΑ

Στη Μυτιλήνη ο Αδωνις Γεωργιάδης

Θα εγκαινιάσει το νέο κτήριο του ΕΚΑΒ ο υπουργός Υγείας
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ταξίδεψαν μικρούς και μεγάλους σε μαγικούς κόσμους

Δαφιώτη και Μολυβιάτης στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Πηγής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Βιβλιο‑Παραμυθενια» δράση!

Στο Δημοτικό Σχολείο Παμφίλων με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Συνεργασία για τον φάρο πολιτισμού, το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Αστεγοι, Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης συνδράμουν και ζητούν να φτιαχτεί η στέγη του ιστορικού σωματείου- Τι λένε Α. Σαμαρτζίδου, Χ. Μαλακός και Θ. Χατζηλάμπρου στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ