× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χρηματοδότηση 9 Δήμων από το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου

Εντός λίστας ο Δήμος Δυτικής Λέσβου και ο Δήμος Χίου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 6/11/2020

Χρηματοδότηση 9 Δήμων  από το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου

Εγκρίθηκαν οι πρώτες χρηματοδοτήσεις Δήμων από το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών κοινωνιών στην προσπάθειά διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος, με βάση τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από το νόμο 4662/20.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός η Μυτιλήνη και η Σάμος

Αναζητώντας κανείς τη λίστα των πρώτων δήμων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, διαπιστώνει ότι από αυτή απουσιάζει ο Δήμος Μυτιλήνης κατεξοχήν αποδέκτης μεταναστευτικών ροών καθώς και οι δήμοι Δυτικής και Ανατολικής Σάμου.

Τελική διάθεση αποβλήτων μεταναστευτικών ροών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίθετα οι Δήμοι Δυτικής Λέσβου και Χίου εντάσσονται στο πρόγραμμα και χρηματοδοτούνται ώστε να πραγματοποιήσουν δημοτικά έργα που σχετίζονται με την διαχείριση του μεταναστευτικού, σύμφωνα με τις προτάσεις που κατέθεσαν. Ειδικότερα ο Δήμος Δυτικής Λέσβου θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά για την τελική διάθεση αποβλήτων ναυτιλιακού εξοπλισμού των προσφυγικών ροών ενώ ο Δήμος Χίου θα προχωρήσει στην αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού και την επισκευή του τάπητα στίβου, του  δημοτικού σταδίου. 

Σε επόμενη κατανομή η Μυτιλήνη

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμος Μυτιλήνης, υπέβαλε με καθυστέρηση πρόταση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και αναμένεται να συμπεριληφθεί σε επόμενη λίστα δικαιούχων του προγράμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Για την κάλυψη πάγιων εξόδων

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο Δήμος Μυτιλήνης ως δήμος υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων χρηματοδοτείται ανά τρίμηνο από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ανάλογα με τον αριθμό των μεταναστών που φιλοξενεί στα διοικητικά του όρια. Μέχρι σήμερα έχει εισπράξει συνολικά δύο δόσεις, 700 έως 800 χιλιάδων ευρώ η κάθε μία, ενώ το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει και η καταβολή της τρίτης δόσης. Αυτή αναμένεται να είναι αρκετά μικρότερη σε σχέση με τις προηγούμενες, αφού το αριθμός φιλοξενίας των μεταναστών και των προσφύγων, έχει μειωθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες.

Τα χρήματα αυτά διατίθενται για την κάλυψη αναγκών και την αγορά εξοπλισμού σε διάφορους τομείς που σχετίζονται με τα ανταποδοτικά τέλη, την καθαριότητα κ.λπ.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση